Hem » Krönikor, TUF10, UFC

TUF10:11 – Det ser mörkt ut…

1 december 2009 kl.21:31 av Elias Messias | 10 kommentarer

Länge fick vi vänta för att se huruvida Kimbo skulle få hoppa in och slåss igen och länge fick vi vänta för att se huruvida Marcus Jones var bra eller om han bara är stor. Tidigare har jag antytt, eller kanske snarare konstaterat att det varit dessa frågor som utgjort behållningen i denna säsong. Nu när dessa frågor är besvarade är det inte mycket kvar av säsongen, men behållningen finns fortfarande kvar då svaret på den senare frågan onekligen är: Jodu!

Inte trodde jag att beslutet skulle ligga hos Kimbo. Om han fick minsta möjliga tillfälle att fightas igen, tänkt jag, skulle han gå så långt som att låta Fab 5 styla hans skägg, men när så dagen kom och tillfället gavs, nekade han ödmjukt men besviket. Han lider av en knäskada, men han kan fortfarande fightas och då är frågan om han saknar hjärta eller om han är smart. Säkert finns det kritiker som vill göra gällande att han blev modfälld av förlusten mot Nelson och att han inte vågar riskera ännu en förödmjukelse, men som ni säkert anar är jag lite fascinerad av denna karaktär och är därför, föga överraskande, böjd att stötta honom i sitt beslut. Jag tror att han verkligen verkligen vill, men att han trots allt har lite kapacitet kvar i hjärnan och att han fattat ett klokt beslut – klokt i såväl det kora som det långa loppet.

Återigen har Kimbo fått omotiverat mycket utrymme, så jag övergår till att skriva om en betydligt mindre intressant karaktär. För en kort stund i detta avsnitt lyckades Mittrione lura mig. Det var inte när han skulle försöka förklara sitt gnälliga beteende med att det hela tiden var en plan för att griller i huvudet på McSweeney och ej heller var det då han lyckades få in ett par riktigt hårda slag i ansiktet på honom. Nej, han lyckades för ett ögonblick lura mig under deras staredown. För en kort stund hann jag tänkta: ”Shit! Tänk om han har stenkoll på allt och att han verkligen känner sig sådär självsäker! Kanske har han ett hjärta som ett lejon?” Detta motbevisade han dock då han, redan innan McSweeney kopplat sitt grepp, gjorde ansats för att klappa. Hjärta som en hare.

Åter till Marcus ”The Darkness” – “Big Baby” – ”John Coffey” Jones, då. Finns det något mer hjärteskärande än då enorma män visar sina känslor? Kanske, men jag tror att detta tema är en av orsakerna till att The Green Mile är så uppskattad. Idag visade Marcus sina känslor och även fast det var en irrationell och omotiverad reaktion, så kunde jag inte låta bli att känna med honom.

Jag är, likt Dana, väldigt imponerad av hans färdigheter och jag tror faktiskt att han kommer att kunna ta sig till final och kanske till och med vinna finalen. Jag tror att Nelson kommer att kunna vinna mot McSweeney och jag tror att Jones först kan skrämma livet ur Schaub för att sedan eventuellt neutralisera Nelsons mage och därefter slå honom jättehårt i ansiktet. Frågan är bara hur trygg denna svartbjörn känner sig på rygg?

10 kommentarer »

 • acke skrev:
  1 december 2009 kl. 21:59

  ”Frågan är bara hur trygg denna svartbjörn känner sig på rygg?”

  Trygg kille som jobbar aktivt för att få en submission.

 • Peter skrev:
  1 december 2009 kl. 22:02

  Tror stenhårt på Marcus asså! vet nån om finalen sänds på tv4sport nu i helgen? eller om vi får vänta?

 • Invalido skrev:
  1 december 2009 kl. 22:08

  Den bör sändas senare. TV4sport är väl någon vecka efter i visningsschemat i jämförelse med USA.

 • jöz skrev:
  1 december 2009 kl. 22:42

  Frågan är väl snarare hur mycket stand-up han kommer hinna lära sig innan en eventuell final. Jutsun (eller iaf detta konstanta letandet efter subs) imponerar mer än hans björnliknande moves från stående. Stilen påminner lite om grizzlyn i Tekken 3 (för de som kommer ihåg klassikern till PS1)

 • Invalido skrev:
  1 december 2009 kl. 22:46

  Marcus Jones matcher har inte gått så lång tid heller, hoppas orken finns där om det skulle behövas.

 • acke skrev:
  2 december 2009 kl. 00:18

  Invalido! Det var precis det jag tänkte när han låg i Titties guard; ”vi får se hur länge han orkar hålla på…”

 • pirreus skrev:
  2 december 2009 kl. 00:21

  Jag håller med om att det var smart av Kimbo. Inte bara för att det är otroligt dumt att ta en spruta som gör att benet känns OK under matchen och kanske är sabbat för livet en vecka efter matchen. Utan också för att han vet om att Dana White är en pengakåt jävel och att han hur som helst skulle få match i UFC efteråt – utan att riskera något!

  Hittade gamla matcher med Marcus Jones på youtube, han har ju utvecklats en aning:

  http://www.youtube.com/watch?v=lFwSdq9N3oA
  http://www.youtube.com/watch?v=MXsO0TolydY

 • Johan skrev:
  2 december 2009 kl. 02:15

  Jag blev lite fundersam efter ”Big Baby”s aggro-utlösning. Mitrione fick ju faktiskt ett antal verbala hot slänga i ansiktet på honom. Det som förvånar mig är att händelsen glömdes bort ganska direkt. Har man inte fått uppfattningen att USA är världens huvudstad för ”Jag ska stämma dig för allt vad du är värd så fort jag får chansen” – människor?

  Marcus kanske bad om ursäkt till Mitrione efter nyheten om att Junk kunde börja träna igen? Vem vet. Tycker personligen att Matt Mitrione är en riktig jävla pajas och jag skiter fullständigt i honom. Däremot så har jag fattat tycke på ”The Darkness” genom sin förmåga att imponera. Han kan bli riktigt, riktigt farlig.

 • Pejja skrev:
  2 december 2009 kl. 03:00

  Vafan, har semifinalerna redan visats ?
  !!!!Spoiler varning på wikipedia!!!!

  Jag gick in på wikipedia och kollade när avsnitt 12 skulle sändas. Och fick häpet se resultaten från semifinalerna…. Trodde inte att resultaten skulle visas trots att sändningen inte varit.

 • Johan skrev:
  2 december 2009 kl. 14:09

  Wikipedia är en livsfarlig sida!

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.