Hem » Nyheter/Rykten, UFC

Akiyama kan få möta vinnaren av Bisping och Silva

11 februari 2010 kl.15:35 av Joakim Borgudd | 2 kommentarer

Mannen kallad ”Sexyama” verkar nu äntligen ha en match på gång enligt Fighters Only Magazine. De skriver att Yoshihiro Akiyama ryktas möta vinnaren av Michael Bisping och Wanderlei Silva som gör upp på UFC 110 om ett par veckor. Uppgifterna säger att organisationen gärna skulle se en match mellan Akiyama och Silva på en framtida gala i Japan, en sån match skulle definitivt få de japanska fansen att smälta då de båda är superstjärnor i landet.

Akiyama var tidigare bokad för ett möte med just Silva på UFC 110 i Australien, men istället valde man att ta Bisping efter dennes imponerande seger mot Denis Kang. Sen desss har det varit tyst om Akiyama men nu verkar det i alla fall ryktas om en match, även om den kan ligga relativt långt fram i tiden. Den meriterade judoutövaren debuterade på UFC 100 i juli och vann via ett delat domslut, i matchen drog han på sig en ansiktsfraktur men den borde vara läkt sen länge.

Det verkar det som att UFC vill använda honom maximalt som i en eventuell match i Japan, istället för att riskera att han förlorar mot något mindre namn och förlora en del av sitt ekonomiska värde. Hans seger mot Belcher var inte särskilt imponerande och kanske vill man därför vårda hans status, däremot tror jag inte han gynnas av ett alltför långt uppehåll. Under 2009 gick han nämligen bara en match och som det ser ut nu blir det ingen match inom den närmaste framtiden.

Totalt har japanen med koreanska rötter ett record på 13-1 sen debuten 2004, bland segrarna hittar man bland annat Denis Kang och Melvin Manhoef. Ett längre reportage om honom hittar in här.

2 kommentarer »

  • greg skrev:
    11 februari 2010 kl. 17:35

    bra drag av UFC. En match mellan sexyama och silva i japan skulle tveklöst bli en av årets hetaste!

  • Joakim Borgudd skrev:
    11 februari 2010 kl. 21:31

    Absolut, men vafan, jag vill se honom nu, inte om massa månader!

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.