Hem » UFC, UFC 108

Anderson Silva mot Vitor Belfort

26 september 2009 kl.15:07 av Kemal Coskun | Inga kommentarer

Det är MMAMania som skriver att Vitor Belfort och Anderson Silva kommer att gå match om mellanviktsbältet. Matchen kommer att äga rum vid UFC 108 den 2 januari i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas. Därmed blev det varken Henderson eller Marquardt som fick chansen som många hade trott. I veckans MMA Live så sades det i panelen att dessa två herrar får möta varandra först och där vinnaren dem emellan möter antingen Belfort eller Silva.

Vitor Belforts prestation mot Rich Franklin verkar tydligen vara tillräcklig för att förtjäna en titelchans. ”The Phenom” har i sina tre senaste matcher vunnit alla på KO, först mot Terry Martin i Affliction, sedan mot Matt Lindland och slutligen så knockade han alltså Rich Franklin som gått riktigt bra på slutet med segrar mot Travis Lutter, Matt Hamill och Wanderlei Silva.

Anderson Silva har de senaste fem åren krossat all motstånd i sin viktklass. Detta gjorde att Dana White valde att matcha honom mot TUF säsong ett vinnaren Forrest Griffin i lätt tungvikt. Även där mosades motståndet och Silva vann på ett förödmjukande sätt på KO i round ett. Det känns därmed på förhand som att en match mot Vitor Belfort kommer att bli hans tuffaste prov på väldigt länge.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.