Hem » Intervjuer

Ännu en framgångsrik TUF-deltagare

4 juli 2009 kl.23:22 av Joakim Borgudd | Inga kommentarer

Gray Maynard kändes som en ganska ensidig brottare i den femte säsongen av ”The ultimate fighter”. Där blev han också utstrypt av Nate Diaz i semifinalen. Och hans första match för UFC slutade i en ”no contest” då han slammade sig själv medvetslös. Men fem matcher senare är Maynards obesegrade record fortfarande intakt och han var vuxit fram som ett intressant namn i lättvikten. Och trots att 30-åringen Maynard bara tränat MMA på allvar sen 2006 är han nu kanske redo att ta nästa steg.

Och i nästa match verkar det som att en återvändande Roger Huerta blir motståndare till Maynard. Och en seger där skulle definitivt göra honom aktuell för titelstriden. Därför passade vi på MMABloggen på att ställa ett par frågor till Gray om allt från träning till tatueringar.

Hur var din karriär som brottare?
Jag var nationell mästare i high school och tre gånger All-american. Sen hade jag som mål att nå OS och vinna guld där, men det gick inte riktigt vägen. Men hade jag kommit till OS hade kanske min karriär blivit annorlunda, men det är svårt att veta.

Vad säger du till de som menar att du bara kommer brotta ner Roger Huerta och inte försöka avsluta?
De får helt enkelt ta och kolla på min senaste match eller den mot Frankie Edgar, de var båda mestadels stående matcher. Och se till att kolla på min nästa match för att se vad som händer.

Hur skulle du försöka slå BJ Penn om ni möttes?
Jag har tränat med honom en hel del och jag tycker att Georges St. Pierre gjorde ett bra jobb. Att göra på samma sätt kunde kanske fungera.

Är det någon speciell fighter du skulle vilja möta?
Jag möter vem som helst som UFC vill att jag ska möta.

Hur är det att träna hos Randy på Xtreme Couture?
Man måste träna med de bästa för att bli bäst och jag försöker verkligen att träna med alla på klubben. Dessutom är det bra stämning hos oss och alltid saker på gång, men för att förstå får du helt enkelt komma på ett besök. Och det som Randy främst lärt mig är att förbereda mig på rätt sätt inför matcher, det är en oerhört viktig del.

På vilka sätt försöker du bli bättre?
Jag försöker bli bättre på alla sätt! Varje dag är det enda jag fokuserar på att bli bättre och lära mig nya saker.

Hur var det att vara med i The ultimate fighter?
Det var definitivt en udda upplevelse.

Hur har du fått ditt smeknamn ”The bully”?
Helt enkelt för att jag är en ”bully” när jag tränar och tävlar!

Vad står dina tatueringar för?
Det står ”one life” och ”roll the dice”, det får mig att tänka på att varje dag är ett spel och att man måste göra det mesta av det.

Vad gör du på din fritid?
Jag tycker om att åka wakeboard och hänga med mina hundar.

Till sist, vad förväntar du dig av UFC 100?
Helt enkelt grymma matcher.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.