Hem » Intervjuer, Svensk MMA

Artemij Sitenkov

2 juni 2009 kl.21:38 av Patrick Jenkinson | Inga kommentarer

Alexander Öhrstrand och jag passade på att växla några ord med Artemij Sitenkov. Han tävlar för VFN Vale Tudo Fighting Network i Litauen och gick vinnande ur matchen mot David Lejenäs från Hilti Stockholm. Sitenkov imponerade på oss båda i sin match och när vi började prata med honom var han dessutom väldigt trevlig. Han var till och med villig att kramas lite med mig som ni kan se på bilden. Vi pratade lite allmänt men några av frågorna och svaren duger mer än väl att publicera som ett inlägg.

Vad har du för kampsportsbakgrund?

Jag har ett svart bälte i judo. Jag har tävlat i en hel del i både sambo och combat sambo och har några titlar, för två veckor sedan blev jag tvåa på de europeiska mästerskapen.

Så du kom tvåa och Fedor Emelienenko kom på första plats (ett skämt gott folk!)?

Haha! Nej, Fedor Emelianenko deltog inte. Men förra året vid världsmästerskapen när Fedor kom på tredje plats kom jag också på tredje plats i min viktklass.

Dela med dig av dina tankar om din match.

Jag tycker att det gick ganska bra för mig. Jag blev inte träffat av så många slag och jag fick inte iväg särskilt många heller men jag lyckades att vinna via submission som jag hade planerat. Min ursprungliga tanke var att försöka få matchen i alla fall till andra ronden då jag trodde att min motståndare skulle ha tröttat ut sig vid det laget. Lejenäs är riktigt stor och han fick kämpa för att klara av vikten inför matchen och sådant tar energi. Detta tänkte jag utnyttja.

Är det något du vill hälsa?

Om någon är intresserad så driver jag och min vän också en site, Valetudo.lt!

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.