Hem » Battle of Botnia, Battle of Botnia 2, Svensk MMA

Battle of Botnia II – Fight för fight

9 december 2009 kl.06:35 av Gästskribent | 3 kommentarer

Följande inlägg är ursprungligen skrivet av Gustav Didron för hans egen kampsportsblogg på Västerbottens-Kuriren. Besök hans sida för en komplett genomgång av alla matcherna på Battle of Botnia II (dvs även muay thai matcherna) men också annat från Västerbottens MMA-scen á la Didron! Är ni sugna på mer information om galan föreslår jag att ni vandrar över till Battle of Botnias hemsida.

Jonas ”Hellraiser” Hellqvist vs Lloyd Clarkson (84kg)

Om jag skulle vara tvungen att rusa in i Skellefteå AIK´s hejarklack iförd full Björklövenmundering efter ett åtta-noll mål från löven, och fick ta med mig en fighter in i detta upptåg så skulle jag välja Lloyd Clarkson. Om jag skulle vara med i en tävling som gick ut på att demolera en porslinsaffär totalt på kortast möjliga tid så skulle jag välja att ta med mig Lloyd Clarkson. Britten går bäst att beskrivas som en väderkvarn med granithaka. En riktig slugger som krigar sig framåt med svingande armar tills sista blodsdroppen stänker ner på kanvasen. Hellqvist står inför den delikata uppgiften att vädra den annalkande stormen och ta ner den brittiska väderkvarnen på jorden. Det här kan mycket väl bli galans publikmatch. Gubbstyrka från Röbäck mot brittiskt huliganvåld.

Thomas Bäck vs Mark Connor (63kg)

Först skulle Bäck möta finnen ”Jamba”. Han blev skadad. Sen var det snack om en brasse, en svensk, en polack och fanvetallt, en dansande björn, tre transsexuella dvärgar, en Volvo Amazon… Till slut reste sig en man av den stolta skotska ätten upp och bjöd upp Thomas Bäck till dans. Denna skotte är inte vilken bänkalkis som helst. Mark Connor ifrån ”Dinky Ninjas”, Glasgow, är en komplett fighter som är högt rankad i europa och gav Sveriges egen kampsportshjälte och mjukisbyxa Musse Hasselvall en jämn batalj för ett tag sedan. Bäck får dessutom gå upp två kg över sin naturliga viktklass. Lyckas Thomas Bäck dra fram en strypning ur skjortärmen i år igen och ta hem det här så tar han en mycket fin skalp och kommer att klättra ordentligt i de europeiska rankinglistorna. Bäck är en solklar underdog i denna fight. Detta tror jag passar honom perfekt och detta kan bli kvällens stora skräll. Finlandssvensk sisu ”by way of Obbola” möter en skotsk höglandskrigare.

David ”Karate Kid” Häggström vs Samuel Alm (61kg)

Även David Häggströms tilltänkta motståndare var tvungen att lämna återbud. Ny motståndare blev Samuel Alm från Fightzone Stockholm. Båda gör sin proffsdebut. Häggström har som hans smeknamn ”Karate Kid” antyder en bakgrund inom den hårda karatestilen Kyokushinkai. Han är med andra ord mycket hemma på slag och sparkområdet. Samuel Alm kommer från Fightzone Stockholm vilket bådar för mycket goda kunskaper inom Brasiliansk Jiujitsu. Dock tror jag inte att det här blir en stil mot stil fight på något sätt. Grabbarna från Fightzone som tränat under den gamle hårdingen Hasse Erson brukar gilla att veva loss med nävarna och David Häggström är inte på något sätt bortkommen på mattan. ”Wax on, wax off” från Ålidhem vs Nollåtta STHLM.

Andreas Ståhl vs Sebastian Eriksson (77kg)

Skellefteågrabben ifrån Team Neves, Andreas Ståhl möter även han motstånd från Fightzone STHLM i form av Sebastian Eriksson. Båda proffsdebuterar. Ante Ståhl är skolad i gammal hederlig grekiskromersk brottning. På denna grund har han lagt på Brasiliansk Jiujitsu och kryddat med boxning. Sebastian Eriksson är inte buskablyg vare sig det gäller att veva loss med nävarna eller att jobba med offensiv markfight. Eriksson har en fin jabb och bra killerinstinkt. Hur bra har han förberett sig för att möta den monstruösa clinchen från en grekiskromersk elitbrottare? Det får vi se på lördag. Same bat time, same bat channel…

Hamid ”Akira” Corassani vs Ivan Buchinger (70kg)

Gammliahallen får riktigt finfrämmat i form av GBG MMA´s meriterade proffsfighter Hamid Corassani. Corassani har kanske Svea rikes tjusigaste ground´n pound. Känd från TV! Har ni råkat se något av SVT´s ”objektiva” och ”fördomsfria” reportage om MMA så har ni garanterat sett Hamid in action i ett klipp från Superior Challenge där han utför en skolboksdemonstration om hur man slår ut någon från topposition. Corassani ställs mot obesegrade slovaken Buchinger, som med ett fint record klättrar uppåt mot eliten. Båda två är ytterst kompetenta på alla distanser. Jag har dock svårt att manifestera bilden i huvudet av en slovakisk seger i denna match. Det är inte bara för att Hamid är en riktigt ”go gubbe” från Sveriges strålande framsida Götttteborrrrg som jag gillar att ”tjöta med” som jag säger det. Jag tror att Corassanis starka fysik och tekniska offensiv kommer att vara ett alltför betonghårt uppvaknande för Ivan Buchinger.

Martin Wojcik vs Sacha Weinpolter (93kg)

Vad vet vi då om Martin Wojcik från Pancrase Gym? Han har en jävligt snygg syrra… Ja, det var väl det.

Närå, äntligen över till de tunga grabbarna! 93 kg är en finfin viktklass som alltid luktar trotyl, avskavt skinn och brinnande fosfor. Wojcic är en av de där riktigt, riktigt bra svenska fighters som ”flyger under radarn”. Wojcic är ingen som folk går runt och snackar om, men alla fruktar att möta honom. Han har varit en av Sveriges främsta judospelare och följt upp detta med fina submissionwrestlingmeriter. Han har gått en oavgjord amatör MMA match mot ingen mindre än vår egen Tor Troeng. Förutom en stabil clinch och ett fint markgame är stockholmaren stentuff stående. Det visade han på Superior Challenge när han plockade fram en hästspark från helvetet och drog dojjan i skallen på Jaime Palou från Berzerk MMA som fick säga adjö och tacka för kaffet. Sascha Weinpolter är Österrikare och verkar ha etablerat sig som ett namn inom MMA i de tysktalande nationerna. Han är en ren striker med bra krut i nävarna och elaka knän. Han är southpaw dvs står med högern fram vilket alltid är ett otrevligt otyg att stöta på. Får Weinpolter träff så kan det tidigt vara tack och god natt. Jag sätter dock mina slantar på att stockholmaren Wojcik tar hem spelet. Han är mer komplett än österrikaren och kommer att kunna använda sitt clinchövertag för att styra matchen dit han behagar. Men i de tunga viktklasserna kan allt hända och möjligheterna för en ”offentlig powernap” finns även den här gången, även fast undertecknad inte deltar och står för den underhållningen…

Tor Troeng vs Matt “12 Gauge” Thorpe (84kg)

I galans huvudmatch står Troeng kanske inför sin hårdaste prövning hittills i karriären. För mer info, se tidigare blogginlägg!

3 kommentarer »

 • Cun skrev:
  9 december 2009 kl. 10:44

  Haha thorpe vilket skämt man tror att han aldrig har fått en målid. Vilken skeleton han är.

 • Joakim Borgudd skrev:
  9 december 2009 kl. 19:11

  Man skulle vara där, men är lite väl långt Malmö-Umeå alltså.

 • Olof Mellberg skrev:
  14 december 2009 kl. 08:59

  Ett superevent!

  Mycket bra arrangerat och superbra matcher!
  Det enda jag kan slå ner på är väl hemma bedömningen i matchen Hamid ”Akira” Corassani vs Ivan Buchinger…hur faan en halvt medvetslös Hamid som i varje närkamp och nedtagning åkte på så in i h-e med stryk kunde vinna denna är ett under. T.o.m hemmapubliken buade. Skandal!

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.