Hem » Bellator, Sengoku

Bellator värvar Hornbuckle

17 december 2009 kl.18:33 av Joakim Borgudd | 5 kommentarer

Bellator rustar inför sin andra säsong som startar den 8 april och redan nu har man en början till en mycket intressant turnering i weltervikt. Det senaste nytillskottet är Dan Hornbuckle som definitivt fick sitt genombrott i år.

Tuffe Hornbuckle gick från att ha varit ganska okänd till att bli väldigt omtalad genom en huvudspark i Sengou. Det var Pride och UFC-veteranen Akihiro Gono som somnade av sparken och efter det slog han även ut den meriterade Nick Thompson.  Den 188 centimeter långe welterviktaren har under sin karriär skrapat ihop ett record på 19-2 och har bland annat slagit svenske Piotr Jakaczynski i Bodog. Hans matcher i Bellator får ni helt enkelt inte missa.

Sen tidigare är det klart att den omskrivne brottaren Ben Askren också deltar i turneringen. Denne deltog i OS 2008 och var också en mycket dekorerad amatörbrottare. Han har gått tre matcher, alla i år och de tog samtliga slut efter dryga minuten. Det tredje klara namnet är Jacob McClintock som vunnit samtliga sina sex matcher och tränar med Arizona Combat Sports. Bland annat Sherodg tippar att han bli ren stor stjärna och vid 21 års ålder ska han alltså prova lyckan i Bellator. Vinnaren i turneringen får sen möta den obesegrade mästaren Lyman Good om bältet.

Bellator startar alltså sin andra säsong den 8 april och kommer dessutom göra en tredje säsong under sommaren. Galorna kommer att denna gång sändas live på Fox Sports och precis som förra gången blir det även turneringar i fjädervikt, lättvikt och mellanvikt där 8 deltagare gör upp om segern. Om ni vill kolla in första säsongen finns det många fina klipp i deras kanal på Youtube.

Dan Hornbuckle knockar Akihiro Gono

5 kommentarer »

 • Benke skrev:
  17 december 2009 kl. 19:10

  Känns som det kommer bli ett intressant andra år för Bellator. Var en del galna avslut under första säsongen…

 • björn skrev:
  17 december 2009 kl. 21:32

  det här låter ju kalasbra! känns som det bör kunna bli minst lika bra som förra säsongen.

 • Joakim Borgudd skrev:
  17 december 2009 kl. 21:47

  Ja alltså jag gillar verkligen Bellators koncept, är alltid svag för just turneringar då de skapar en annan stämning fast det inte är jättekända namn. Men de namn som finns i deras welterviktsturnering är dessutom mkt intressanta, blir kul att se som Hornbuckle kan fortsätta prestera och Askren ska ju vara en grym brottare skriver alla.

 • Anders skrev:
  18 december 2009 kl. 00:46

  Jag tror det var Nick Thompson som blev utslagen av Dan inte Josh Thompson.

 • Joakim Borgudd skrev:
  18 december 2009 kl. 07:43

  Ja självklart har du rätt!

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.