Hem » Svensk MMA, UFC, Övrigt

Bielkheden en vinst från UFC

9 december 2009 kl.21:34 av Joakim Borgudd | 4 kommentarer

David Bielkheden uppges vara på väg mot en comeback i världens bästa organisation. I ett inlägg på sin blogg skriver han om ett samtal med sin brasilianska coach, Murillo Bustamante.

”Bustamante ringde mig igår och berättade att han suttit i telefon med UFC angående Touqinhos match och de hade även gratulerat till min vinst i Finland. Bustamante hade då frågat när de ska tillbaka mig till UFC och de hade sagt, just one more win”.

Sen han lämnade UFC har det blivit två vinster, senast på ett övertygande sätt i Finland mot Ville Räsänen. Han var även planerad att gå match i USA till helgen men den matchen blev inställd då organisationen verkar ha ekonomiska problem, nu skriver han att målsättningen är en match efter nyår. Vi får hoppas att  han får en match i USA mot bra motstånd härnäst, vilket lär krävas för att han ska få chansen igen. Det bidrar säkert också att de två han förlorat mot i UFC ångar på som tåg. Diego Sanchez går i helgen titelmatch mot BJ Penn medan Mark Bocek har tre raka segrar via submissions.

4 kommentarer »

 • Johan skrev:
  9 december 2009 kl. 22:52

  Intressant!
  Jag tyckte att han såg farlig ut i matchen mot Räsänen och att han har tränat med ATT (Thiago Alves och grabbarna) i florida kan ju BARA vara positivt hehe. Go Bielkheden!

 • Vasa skrev:
  10 december 2009 kl. 00:40

  Skulle vara intressant att få se han i UFC igen, bielkheden är nog den bästa av svenskarna som fightats i UFC även om Alexander Gustavsson också verkar väldigt bra.
  Det var ju inte precis dåligt motstånd Bielkheden fick sist han fightades…

 • Jacksatan skrev:
  10 december 2009 kl. 10:39

  Bocek är underskattad. Han har sjukt bra grappling. Jag hade dock ändå förväntat mig att Bielkheden skulle kunna försvara sig bättre på backen. Finns säkert en del lätt viktare i divisionen han kan spöa.

 • Tord skrev:
  10 december 2009 kl. 18:18

  Det kändes och såg ut som att Bielkheden hade kunnat vinna över Bocek om han bara varit mer agressiv. Nummer ett är att ta toppläge sedan gör man vad man kan för att avsluta eller så börjar man om. Toppläge, ligg överst och försök avsluta eller kontrollera. Låter man en kille som Bocek få övertaget så släpper han inte det.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.