Hem » UFC, UFC 110

Bonnar får jaga seger mot Soszynski

8 januari 2010 kl.18:34 av Joakim Borgudd | 12 kommentarer

UFC har nu lagt till den ryktade matchen mellan Stephan Bonnar och Krzysztof Soszynsi på underkortet för UFC 110 i Australien. De båda herrarna kommer från förluster och har ett förflutet i The Ultimate Fighter däremot har deras karriärer i UFC sett väldigt annorlunda ut. Bonnar förlorade som ni vet finalen i den första säsongen av TUF mot Forrest Griffin. Matchen var ett riktigt krig och cementerade Bonnars status som en fighter i fansens hjärta.

Det började också bra med tre raka segrar efter förlusten i finalen av TUF, han slog bland annat mot Keith Jardine. Men sen förlorade han mot Rashad Evans och Forrest Griffin vilket satte stopp för hans jakt mot titeln. Han fastnade också i ett dopingstest efter förlusten och stängdes av i nio månader.

Efter det har karriären inte tagit fart igen, han vann förvisso två matcher efteråt men en svår knäskada höll honom sen borta i över ett år. Efter comebacken har det blivit två förluster mot Jon Jones och Mark Coleman. Tre raka förluster skulle verkligen skada hans status även om han kanske klarar sig kvar även om han förlorar.

Soszynsi som tidigare höll till i IFL kommer som sagt också en förlust, ett domslut mot Brandon Vera på UFC 102. Men innan dess hade den tatuerade brottaren från Team Quest vunnit tre raka matcher, totalt sex om man räknar tiden före UFC. Frågan är om han har tillräckligt brottning för att göra på samma sätt som Coleman och Jones.

12 kommentarer »

 • Joakim Borgudd skrev:
  8 januari 2010 kl. 18:35

  Tack Rasmus för tipset.

 • yayayay skrev:
  8 januari 2010 kl. 20:09

  Nemas!

  Hoppas på Bonnar, med Eminence Front av The Who som entrence-låt. Verkar vara en riktigt trevlig människa annars, sett till intervjuer och hans arbete på MMA Live (som förövrigt är riktigt kul att kolla på).

 • Tom skrev:
  8 januari 2010 kl. 21:14

  Dean of mean Jardine sitter väl lite i samma sitts kan jag tänka mig 3 förluster på de senaste fyra matcherna och vinsten vara bara på split dec mot Brandon Vera, och nu har han två raka förluster och ska möta den unge talangen Bader, tror han förlorar den fighten och då har han ju tre förluster, får han kicken då tror ni??
  kanske lite för stort namn att ge bort till strikeforce eller??

 • fujiOne^ skrev:
  8 januari 2010 kl. 21:26

  Jag verkar vara den enda som inte gillar Bonnar speciellt mycket =/

 • Joakim Borgudd skrev:
  8 januari 2010 kl. 21:52

  Jag gillade honom tidigare, han verkar vara en skön kille som inte är som en genomsnittlig fighter. Men tyvärr har jag lite svårt att gilla folk efter att de varit dopade, han har sonat sitt brott men jag kan inte riktigt släppa det.

 • Benke skrev:
  8 januari 2010 kl. 23:21

  Varken Bonnar eller Jardine får kicken vid förlust. Jardine är för högt rankad och Bonnar är en UFC-symbol.

 • Farujah skrev:
  9 januari 2010 kl. 00:57

  The american psycho tar det, hatar den där tatuerade polacken.

 • Klasse skrev:
  9 januari 2010 kl. 01:15

  Jag gillar han inte heller, helt enkelt för jag tycker han inte är speciellt bra och det kommer vi få se denna match.:)

 • kakka skrev:
  9 januari 2010 kl. 12:41

  Tror inte att man kickar de fighters som ligger i toppen för 2-3 raka förluster. De matchas ju automatiskt hårdare. Då skulle man ju rensa ut motståndet för andra duktiga fighters. Det är ju skillnad på att förlora mot upcomers och B-klass fighters och att förlora mot killar rankade topp 5 eller kanske tom topp 10 i tex LHW…

 • Joakim Borgudd skrev:
  9 januari 2010 kl. 12:53

  Jag skriver ju att Bonnar nog inte blir kickad om han förlorar, däremot är väl knappast ett toppnamn längre? Mer än i att han är ett känt namn och har fans. Sportsligt har han ju inte spöat något större namn sen Jardine, det var maj 2006 :)

 • Brad Nowell skrev:
  9 januari 2010 kl. 15:37

  Viktig match för båda herrarna iom deras senaste resultat. Kan dock inte säga att jag ser fram emot matchen speciellt mycket.

  @fujiOne^
  Nej, jag tycker precis som du.

  @Joakim
  Nej, känns varken som att Bonnar eller Soszynski är ett toppnamn längre respektive har chansen att bli det. Typiska utfyllnadsfighters.

 • Johnsson85 skrev:
  11 januari 2010 kl. 21:42

  Hade gärna sett Alexander Gustavsson mot någon av dem här killarna.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.