Hem » Intervjuer, UFC

Carwin och karriären

10 april 2009 kl.23:29 av Joakim Borgudd | En kommentar

I maj förra året gjorde en fysiskt monster vid namn Shane Carwin debut i UFC. Hans karriär i MMA är en smått osannolik historia. Under college och high scool vann han många titlar i brottning och amerikansk fotboll. Men efter att han tog examen som ingenjör började han istället coacha andra i brottning istället för att satsa på sin egen idrottskarriär. Av en slump började han flera år senare arbeta som brottningscoach åt ett par MMA-fighters. Han började träna lite själv för att hålla sig i form och resten är historia. Carwin gick sin första match 2005 då han var 30 år gammal och idag har han gått 11 matcher och vunnit lika många.

Alla hans matcher har slutat i första ronden både via slag och submissions. Senast var det Gabriel Gonzaga som fick stifta bekanskap med dom på UFC 96 i mars. Med Gonzaga passerade Carwin sitt första stora test i UFC och frågan är vem som väntar i nästa match. Klart är i alla fall att han är ett hot mot alla i divisionen. Trots sina stora framgångar verkar Carwin i intervjuerna vara en jordnära kille som inte låter något stiga honom åt huvudet. Därför är vi på MMAbloggen glad att vi fått ställa lite frågor till Shane Carwin.

Var UFC ditt mål när du började med MMA?
Egentligen inte, när jag började var det för att hålla min kropp och sinne sysselsatt. MMA var ett sätt att hålla mig i form och jag blev förälskad i sporten. Jag kollade en del på MMA även innan jag själv började, men jag var inget stort fan.

Arbetar du fortfarande som ingenjör?
Ja det gör jag, och det kan jag säga till alla lovande idrottare, ta er examen när ni kan. Livet tar många olika vändningar men utbildningen har ni alltid kvar.

Var alla stöttande fast du började satsa på MMA så sent?
De var både stöttande och lättade över att jag hittat något att fokusera min tävlingsvilja på. Min familj är fantastisk och mina vänner och hela staten Colorado står bakom mig.

Hur har ditt liv förändrats sen du fick kontrakt med UFC?
Det enda som har förändrats är hur jag delar upp min tid. Jag har en son, en ny fru och massor av förfrågningar från media. Jag prioriterar min tid såhär, familj, familj, familj och sen resten av sakerna jag måste göra.

Vilka områden tror du att du kan förbättra mest?
Jag kan kan bli bättre på nästan alla saker. Min tränar Trevor Wittman på T’s K.O gym gör allting. Vi har riktigt bra grapplers, bra brottare och fantastiska strikers. Vi gör allt helt enkelt och jag tror inte att ni sett den bästa versionen av Shane Carwin ännu.

Visste du att du kunde slå så hårt när du började?
Nej, jag blir fortfarande överraskad över mig själv. Jag testade min explosivitet nyligen och den var otroligt bra. Men jag var riktigt explosiv när jag tränade amerikansk fotboll så det har väl spelat en viss roll.

Vad tänkte du när du blev träffad av Gabriel Gonzaga?
Jag tänkte bara att jag skulle fortsätta vara fokuserad och försöka få matchen dit jag ville trots att jag blev skakad ordentligt av träffen. Och jag lyckades också göra det.

Känner du dig säker även liggandes på rygg?
Det är inga problem, vi drillade en hel del på just det sättet inför matchen mot Gonzaga. Jag klarade mig bra genom drillarna som mina tränare Wittman och Greg Jackson körde under campet. När det fungerade som dom sa ökade också mitt självförtroende ordentligt.

Tränar du mycket BJJ?
Ja en hel del, jag har just anställt en ny BJJ-tränare och jag vill lära mig så mycket jag kan. BJJ är verkligen en fascinerande sport.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Jag reser runt en hel del, men generellt börjar min dag vid gryningen och jag är hemma vid 10 på kvällen. Jag jobbar en hel dag och försöker hinna med att träna under rasterna. Och sen efteråt sticker jag till T’s K.O gym och tränar mer.

Vilka är dina träningspartners?
Nate Marquardt, Elliot Marshall, Brandon Schaub, Keith Jardine, Rashad Evans, Georges St. Pierre och massa andra.

Hur mycket går du ner inför en match?
Jag går ner ungefär 20 pounds (10kg) både för att klara viktgränsen och för att vara i riktigt bra form.

Vem skulle du vilja möta i nästa match?
Jag är öppen för vem än UFC vill att jag ska möta.

Vad tycker du om Fedor Emelianenko?
Han är ett riktigt monster, men han måste komma till UFC och möta de bästa.

Finns det någon speciell fighter du vill lära dig av?
Jag kollar på en hel del matcher och jag lär mig något av alla.

Vill du hålla på lika länge som Randy Couture?
Randy Couture är en legend, jag vill verkligen bli någon som honom. Men jag är inte säker på hur lång tid det tar. Men jag älskar verkligen sporten.

Vad har du för intressen förutom fighting?
Min familj, utomhusaktiviteter och träning.

Är det något mer du vill säga?
Jag skickar en tanke till alla väpnade styrkor i Irak. Och jag vill tacka min sponsorer och alla fans. Min egen site har också väldigt många bra funktioner. Man kan bland annat registrera sig och ställa frågor till mig.

En kommentar »

  • MMABloggen » Blog Archive » Årets intervjuer skrev:
    28 december 2009 kl. 13:10

    [...] under nästa år? UFC Roy Nelson Nate Quarry Paul Daley Gray Maynard Cheick Kongo Denis Kang Shane Carwin Dan Hardy Martin Kampmann, intervju nummer [...]

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.