Hem » Närbild, UFC

Cigano har presenterat sig

29 oktober 2008 kl.10:17 av Joakim Borgudd | En kommentar

På UFC 90 fick nykomlingen Junior ”Cigano” Dos Santos chansen att presentera sig ordentligt när han ställdes mot topprankade Fabricio Werdum. Och man kan inte klaga på hur han klarade pressen, med en klockren uppercut efter dryga minuten sänkte han sin store landsman.

Det är nog svårt att få en bättre debut om man har fått kontrakt tack vare sin starka boxning. Men en dryg minut stående mot Werdum som knappast är känd för sin boxning behöver heller inte säga någonting. Behöver jag säga mer än Houston Alexander? Men jag tänkte i alla fall att jag skulle kolla upp vem den här Junior Dos Santos, något som inte var det lättaste då det inte skrivits mycket om honom ännu.

Dos Santos är 24 år gammal och född i delstaten Bahia i nordöstra Brasilien. Och till skillnad från många av sina landsmän började han väldigt sent med kampsport. Han började med BJJ 2005 och som lilabälte har han varit delstatsmästare i både BJJ och submission wrestling. Genom detta blev han introducerad för boxningscoachen Luis Dorea som också tränar bröderna Nogueira. Vägen efter det kan ni ju räkna ut själva, han började träna på bröderna Nogueiras träningcenter och visade snabbt sin stora talang för boxning.

Han debuterade 2006 och har sen dess vunnit 7 matcher och bara förlorat en gång. Med debuten i UFC gjorde han sin första match utanför Brasilien och därför är det klart svårt att värdera hur bra killar han mött hemma. Men av de få klipp jag sett på Dos Santos tidigare matcher verkar han vara riktigt stark i clinch.

Hans kontrakt i UCF gäller 4 matcher och med vinsten mot Werdum har han alla möjligheter att få bra matcher. Efter sin match var han i intervjuerna återhållsam men självklart nöjd. Han sa att hans plan var att satsa med sin uppercut som är hans bästa slag och det gick ju hem. Dessutom pratade han om en eventuell match mot Nogueria i UFC, ”Det kommer inte att hända, Rodrigo är som en mästare för mig och jag tror att han kommer bli tungviktsmästare. Jag vill vakta hans bälte”.

Till sist tänkte jag nämna att hans smeknamn ”Cigano” är slang för zigenare, fråga mig inte varför man valt att kalla en fighter för det. Det är självklart svårt att säga vilken potential killen har efter hans korta debutmatch. Men med tanke på att han tränar med killar som bröderna Nogueira, Anderson Silva, Paulo Filho och Rafael Feijao har stora möjligheter att utvecklas maximalt. Särskilt eftersom han bara tränat MMA i ett par år, dessutom har han en riktigt bra fysik med sina 193cm och 108kg. Men som vanligt kan bara tiden utvisa hur det går. Men oavsett känns tungvikten i UFC otroligt mycket mer intressant än den gjorde för ett år sedan.

En kommentar »

  • othefelffer skrev:
    31 augusti 2011 kl. 07:59

    Drug Info On Hctz http://www.mahwey.com/ – valium 10mg Common side effects of Valium are as follows: • drowsiness • impaired coordination, motor functions, and balance • fatigue and dizziness • depression • anterograde amnesia • reflex tachycardia http://www.mahwey.com/ – order diazepam

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.