Hem » Intervjuer, Svensk MMA

Corassani har ordet

22 oktober 2009 kl.16:36 av Joakim Borgudd | 2 kommentarer

Sista matchen till Superior challenge 4 ”Bad intentions” är nu klar. Där får vi se lättviktaren Hamid ”Akira” Corassani möta den unge Peter Mettler från Schweiz i en match som garanterat blir underhållande. Corassani är fightern som fast att han brutit handen tre gånger i rad fortsätter att satsa på MMA. Trots skadorna har 27-åringen från Göteborg skaffat sig ett record på 7-2 genom matcher i bland annat Holland för Golden Glory, ibland mot betydligt tyngre motståndare. Därför har vi tagit ett snack med den mycket karismatiske Corassani inför matchen.

Vad händer i framtiden?
I framtiden blir det MMA mer MMA och MMA! Min manager Manos Terzitane sköter biten med matcher, han är så pass bra att det är rena buffén när det kommer till matcher! Nu är det Superior Challenge som gäller, den 31 oktober smäller det helt enkelt! Jag ska fightas så ofta som möjligt och börja klättra rejält! I december kan det bli något camp utomlands men inget betsämmt ännu. Jag har aldrig några förhoppningar, fighting är det mest ärliga som finns och man måste slå någon för att vara någon! Det är en av de få sporterna där man kan betsämma sin framtid och sitt öde själv! I min värld så fightas jag i någon stor organistation nästa år.

Du fick resultatet i din senaste match ändrat, hur lyckades du med det?
På regelgenomgången sa det att om ni har invändningar så får ni gärna lämna in en protest och vi granskar detta. Matchen var teknisk med många slagväxlingar, jag pressade tempot och träffade hårdast! Han var väldigt tuff eftersom jag träffade hårt på hakan och han vägrade somna, varken vi eller publiken fattade hur snubben kunde stå upp efter varje kombo. Jag blev sänkt av en skum jabb men tog mig upp och tog ner honom direkt, jag tog ner motståndaren i varje rond och kontrollerade från topp med passeringar och GNP!

Efter matchen restes han hand och jag fattade noll, publiken buade och ringdomaren sa att något måste ha blivit fel. Matchen filmades och vi kollade på videon direkt efter och då kände jag mig totalt rånad, det var ringdomarens ord, publikens buande och videon som gjorde att jag verkligen var tvungen att protestera. Promotern kollade videon och en vecka senare bad han om ursäkt och inte kunde förstå domarnas poängsättande, resultatet ändrades omedelbart.

Vad har du att säga om Alexander Gustafssons debut i UFC och kommer du själv hamna där?
Jag tar en match i taget, om jag inte hade brutit min hand 3 gånger i rad så hade kanske förutsättningarna sett annorlunda ut! Jag hade haft bra mycket mer matcher och utvecklingen hade varit på ett annat sätt. Jag försöker att inte bryta min hand och ta en vinst i taget, framtiden får utvisa mitt öde.

Jag tycker det är sjukt kul att Alex fått chansen, han har ju verkligen ”Maulat” allt sitt motstånd hittills och nu är det dags för MMA:s Serie A! Han har mycket goda chanser i UFC om han matchas rätt, den första motståndaren kommer han slå lätt tror jag. Därefter är det upp till UFC att utveckla hans karriär på ”rätt” sätt, jag tror inte folk som Rashad Evans, Machida och Griffin är bra motstånd tidigt i UFC för Alex. Vill passa på att önska honom all lycka och det ska bli väldigt roligt att följa honom.

Vem är din favoritfighter?
Det är svårt att säga, finns så mycket bra fighters idag och många har det där lilla extra! Nate Marquardt är nog snubben jag diggar mest. Han är rutinerad, iskall och väldigt allsidig.

Hur kom du in på MMA?
För att göra en lång historia kort, jag har alltid hållt på med kampsport vid sidan av fotbollen men aldrig varit seriös förrän de 4 senaste åren! Jag hade tråkigt en kväll för ca 5 år sen och sökte på SNUFF-filmer för skoj skull, boom en Vitor Belfort highlight dök upp i stil med ”Vitor_Belfort_XXX_Snuffmovie.avi” upp och jag kollade. Efter att ha sett highlighten om och om igen var jag frälst och tog mig ner till närmaste MMA-klubb.

Nu tränar jag på GBG MMA och slipar mina vapen tillsammans med väldigt bra fighters som Joakim Engberg, Assan Njie, Bruno Carvalho, Meher Aziz, Alan Carlos, Jean Hanoun, Domingos Mestre, Billy Malm med flera.

Vilka är dina svagheter och styrkor?
Jag är ganska allround, tänker inte avslöja för mycket här eftersom Google translate existerar och internet är större än människan idag.

Vad gör du när du inte tränar MMA?
När jag inte tränar hänger jag med tjejen, polare och spelar massa Guitar Hero! Jag har börjat spela en hel del schack igen och har precis joinat en schack-klubb i Göteborg.

Något mer du vill säga?
Jag vill ta tillfället i akt och tacka alla min bröder och träningskamrater på GBG MMA, min supergrymma sponsor KENKA/Fightgear och alla människor runt omkring mig.

2 kommentarer »

  • MMABloggen » Blog Archive » Corassani har fått en motståndare skrev:
    1 december 2009 kl. 10:37

    [...] på 7-2 sen debuten 2006 och senast visade prov på ground and pound i världsklass. Kolla också in intervjun vi gjorde med honom inför hans senaste match. På galan ser vi också Tor Troeng i huvudmatchen [...]

  • MMABloggen » Blog Archive » Årets intervjuer skrev:
    28 december 2009 kl. 13:10

    [...] fighters Thomas Bäck Eddy Bengtsson Rami Aziz Nicklas Bäckström Martin Wojcik Hamid Corassani Assan Njie August Wallén Musse Hasselvall Bobby Rehman Tor Troeng, intervju nummer två Jörgen [...]

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.