Hem » Citat, UFC

Dagens citat

27 december 2009 kl.18:22 av Joakim Borgudd | 6 kommentarer

”UFC kommer att vara den största sporten i världen 2020. Folk sa att jag var galen för 10 år sedan när vi satte igång, men det vi jobbar med just nu på så många olika nivåer är fantastiskt. Sporten blev just sanktionerad i Massachusetts och Vancouver och vi kommer att ordna det i Ontario och New York under 2010. Vi jobbar redan för att göra UFC globalt, vi har redan gjort Tyskland, Irland och England och vi sålde 22000 biljetter till galan i Australien på 15 minuter. Vi sänds även på TV i 175 länder, så är 10 år nog med tid för att göra det här till den största sporten i världen? Absolut.”

Dana White har pratat med Las Vegas Sun och verkar onekligen ha planerna klara för framtiden. Det är dock intressant att han inte pratar om MMA generellt utan bara om UFC, vilket självklart är ett medvetet val.

6 kommentarer »

 • Jens skrev:
  27 december 2009 kl. 21:10

  Han lever i en annan värld, ”DanaWorld”. Är bra att UFC expanderar men nån form av verklighetsuppfattning måste man ha. Eller så är det ett PR-trick.

  Jag kan dock tro att MMA som träningsform kan bli riktigt stor.

  GOD JUL!

 • Alexander on tour skrev:
  28 december 2009 kl. 00:48

  1 UFC är inte en sport Dana,MMA heter sporten.

  2 Fotboll är största sporten i världen och så kommer det vara tills jorden går under. En miljard tittade på förra fotbolls VM. En miljard! Så många tittare har inte ufc haft om man slår ihop alla galor. 60 000 finns på plats varje gång Arsenal spelar liga match, 60-80 000 när Barca spelar. MMA blir aldrig största sporten i världen – Aldrig. Den kommer bli större, men aldrig störst.

 • JG skrev:
  28 december 2009 kl. 01:16

  Tror dana lyder av lite hybris… MMA kommer säkerligen få mera publik men det finns för många som inte gillar kampsport i allmänhet för att det ska finnas möjligheter till att bli världens största sport.

 • AntonL skrev:
  28 december 2009 kl. 09:41

  Jag tror däremot att de kommer att växa ifrån K-1 och boxning.

 • Dykarn skrev:
  28 december 2009 kl. 12:53

  ” Ska iväg och träna UFC på klubben nu…..” ;-)

 • Brad Nowell skrev:
  28 december 2009 kl. 14:57

  Kan inte annat än hålla med föregående talare i allt som sägs.

  Sporten heter MMA, även om Dana The-great-White-Hype gör sitt bästa för att alla jänkare ska tro att sporten heter UFC. På samma sätt som en freestyle kallades walkman – även om det inte var en sony – och näsdukar kallas Kleenex, även om det är ett annat märke.

  Tror även ”Alexander on tour” har rätt i det han säger att MMA aldrig (åtminstone inte det närmaste seklet) kommer att bli större än tex fotboll. Finns helt enkelt inte en chans.

  @JG
  ”Tror dana lider av lite hybris…”

  Eeeh, bara LITE hybris?? ;-)

  @Dykarn
  Hahaha… :-D

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.