Hem » Citat, UFC 108

Dagens citat

5 januari 2010 kl.08:21 av Joakim Borgudd | 14 kommentarer

”Det som hände var att Thiago hade ett val. Hans rygg var skadad och han kunde inte brottas. Han kunde inte öva på försvar mot nedtagningar. Han kunde inte träna på exakt de saker han behövde mot Rashad. Men vi känner till problemen med UFC och såg allt som hände. Vi bestämde oss för att stanna och fightas även om han inte kunde vara  i toppform till matchen.”

Alex Davis är manager åt Thiago Silva och han har pratat med MMAjunkie. Enligt honom var alltså Silva skadad men gick matchen mot Rashad Evans ändå, något som Patrick Jenkinson pratade om i onsdagskrönikan förra veckan.

14 kommentarer »

 • Lasha skrev:
  5 januari 2010 kl. 09:00

  I så fall så skulle jag säga att de va rätt att ta matchen, me tanke på att han mötte en brottare me allmänt känt bra takedowns…
  För övrigt tycker jag att de e illa å komma me undanflykter efter en förlust.
  Ta den som en man… helvete å leka muhammed ali i slutet fast man förlorar klart, nä Thiago har sjunkit i mina ögon.

 • Jacksatan skrev:
  5 januari 2010 kl. 09:08

  Såhär tycker jag; tar man matchen så ska man vara så pass ”ok” att man kan fightas. Det är inte ok att gå upp i buren och förlora för att sen gnälla över att man är skadad. Jag tror inte han ljuger – men nånstans tar det ju bort vinnarens prestation genom att gnälla över skador efter matchen.

 • CocaCola skrev:
  5 januari 2010 kl. 09:40

  JAcksatan – Det är ju det som är meningen. Folk börjar snacka om att han var skadad och hans fans får ursäkter att använda mot polare m m . Han tjänar säkert på det.

 • affe skrev:
  5 januari 2010 kl. 10:50

  undra om han fick extra cash för att han ställde upp.

 • Farujah skrev:
  5 januari 2010 kl. 11:35

  Det här var ju inget som kom upp direkt efter matchen, utan hade pratats om innan. Var ju inte direkt som i fallet Tito Ortiz, där han hävdade ”no pain” hela tiden, för att sedan vid förlusten göra en kovändning och prata om hur tuff han var som tog matchen fastän han var skadad, någoti stil med ”I gave my heart and soul in there man” ;) .

 • Sonny.L skrev:
  5 januari 2010 kl. 12:27

  Ruttnar också på dåliga ursäkter efter förluster.
  Kan man inte träna på takedown-defense när man ska matchas mot en brottare, som dessutom är en top-contender, kanske man inte ska ta matchen.
  Går man in i en match som man själv tror att man inte kan vinna eller ens prestera sitt bästa så är man ju bara dum.
  Nu tror inte jag att Thiago är dum. Han vet nog precis vad en förlust skulle innebära.
  Iallafall skönt att det är hans manager som kommer med undanflykterna och inte Thiago själv. Tror han inser att han gjorde en dålig match och är en bra bit ifrån en titelmatch nu.

 • Dwid skrev:
  5 januari 2010 kl. 13:46

  synd för thiago… men vem bryr sig?

 • paul skrev:
  5 januari 2010 kl. 14:20

  han apade sig för att få rashad att gå frammåt/trada ist för att själv behöva öppna sig för mkt när han jagade ett stående avslut. och det funkade nästan. sjukt starkt att att göra en sån match med paj rygg. det klart att han fick ersättning för att gå match och inte förstöra galan helt. ersättning plus inte så mycket förlorad status hos zuffa som en vanlig förlust brukar ge.

 • dinho skrev:
  5 januari 2010 kl. 15:37

  varför klagar alla på att han lekte roy jones han vill ville ju bara att rashad skulle gå in och växla slag men det gick inte rashad på…

 • Brad Nowell skrev:
  5 januari 2010 kl. 16:43

  Med tanke på framför allt 3 saker (se nedan) så skulle det inte förvåna mig mkt om man gett Thiago Silva någon form av ultimatum, i stil med ”Om du inte ställer upp nu mot Rashad kan du glömma att vara med i titelracet när du kommer tillbaka från skadan”.

  1. Tidigare uttalanden från UFC fighters om hur de blir behandlade av Dana The-great-White-Hype &Co.

  2. Med tanke på hur skadesituationen ser ut för UFC kan jag tänka mig att de är VÄLDIGT måna om att inte få fler skador på sina storstjärnor.

  3. Med tanke på hur mkt kritik UFC och Dana har fått för framför allt 108:an och 109:an kan jag tänka mig att de ABSOLUT INTE ville ”mista” ännu ett stornamn till någon av de här galorna.

 • Darth skrev:
  5 januari 2010 kl. 17:55

  Leka muhammed, apa sig? Han imiterade ju bara Rashad, och det lyckades ju också, Rashad tappade gameplanen. Jag skrattade högt, synd att han var för trött för att knocka honom bara. Rashad är så överskattad tycker jag.

 • Jonte B skrev:
  5 januari 2010 kl. 20:08

  Jag köper nog faktiskt det, tror aldrig jag sett Thiago se sådär dålig och ”rädd” ut.

 • BoufelSage skrev:
  5 januari 2010 kl. 20:27

  Gillar Thiago och vill tro att det fanns en orsak till att han underpresterade. Det kan kanske vara mentalitet som gör att vissa tar fighter även om de inte är 100%? (T ex Nog mot Mir.) Håller med Brad Nowell också, dels var det nog rätt viktigt för UFC att få till en hyfsad huvudmatch och dels är Thiago inte den mest populäre fightern i en jämn division, han måste kan vara tvungen ta den möjlighet han får.
  Ang ”apandet” så verkade det verkade det vara för att få igång sig själv och publiken också, förutom att lura Rashad till misstag. Det var hans chans i det läget, och det lyckades nästan.

 • tojo skrev:
  7 januari 2010 kl. 20:44

  Jenk pratade om skadad fot, inte rygg.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.