Hem » Citat, UFC, UFC 107

Dagens citat

14 december 2009 kl.19:16 av Joakim Borgudd | 23 kommentarer

”Carwin är en fantastisk matchning och jag tror att om jag inte kan möta Brock igen för att visa att jag blivit bättre mot hans stil, då är Shane Carwin är mer än en tillräcklig ersättare. Om något så tror jag att han är en bättre version.”

Frank Mir har pratat med MMAweekly efter sin seger mot Cheick Kongo på UFC 107. Han är alltså väldigt sugen på att möta Brock Lesnar igen och om det inte går får det bli en annan stor brottare i Shane Carwin. Skulle Mir ha något att hämta mot Carwin eller slutar en sån match på samma sätt som mot Lesnar senast?

23 kommentarer »

 • jöz skrev:
  14 december 2009 kl. 19:35

  Inte för att Carwin imponerat särskilt mycket på mig (bättre version av Lesnar? Va?), men han blev ju trots allt lovad nästa titelmatch, vilket borde föra upp honom som ett utav två namn vid en eventuell interimtitelmatch. I vanliga fall tycker jag interimbälten är ganska meningslösa, men i fall som dessa (när mästaren är borta på obestämd tid) kan det vara en idé.

  Kör Mir mot Carwin om interimbältet. Om Brock fortfarande är i sjukstugan därefter får väl vinnaren där möta Nogueira (eller den som rår på honom). Vet inte riktigt varför, men jag skulle gärna se Stor-Nog i en rematch mot Mir. Det kändes onekligen som om han var ur slag senast och borde i alla fall få chansen att visa upp sig från en bättre sida. Dessutom ger detta Velasquez möjligheten att bygga upp sig ytterligare. Hans fantastiska brottning kommer antagligen inte räcka mot Brock. Sedan finns ju alltid Junior dos Santos som ett intressant namn.

 • Morgall skrev:
  14 december 2009 kl. 20:20

  man vill ju bara se dom två stora brottarna möta varandra, Carwin mot Lesnar, det är ju en riktig stormatch.

 • Tom skrev:
  14 december 2009 kl. 20:32

  Frank mir snackar mycke skit, hatar att han va mot Kongo fatta inte vad han höll på med, mir lär aldrig slå brock och möta honom precis när han kommer tillbaka känns fult han lär ju inte vara i samma form som när han krossa mir, sen är de fler killar som ska ha chans på bältet innan mir får de igen. Nog, cain. Carwin, dos Santos, så mir får nog ta och slå dom först och de gär han inte, nästa match för mir tycker jag ska vara gonzaga

 • pirreus skrev:
  14 december 2009 kl. 20:48

  Jag tycker att Mir verkar ha hittat en nytändning efter förlusten mot Lesnar. När han gick in mot ringen för att möta Kongo hade han ett lugn över sig som jag endast sett på The last emporer. Helt lugn och iskall och underbar teknik i slaget som satte Kongo på mattan och även efter matchen fortsatte han hålla lugnet. Jag skulle absolut inte bli förvånad om Frank Mir skulle vinna den tredje gången men visst behöver han lägga på sig lite mer muskler och deffa bort fläsket för att ha en bra chans mot Brock och Shane. Men det finns det ju tid för nu när Brock blir borta ett tag..

 • Farujah skrev:
  14 december 2009 kl. 22:15

  Det är egentligen bara Fedor som klarar av att spöa dessa stora monster.

 • Benke skrev:
  14 december 2009 kl. 22:34

  Carwin har också skrivit att han vill möta Mir om UFC vill det. http://www.mtxmma.com/profiles/blogs/carwin-on-frank-mir-vs-kongo

  Kanske blir det till och med en turnering om interimbältet alternativt att vinnaren Cain vs Minotauro får möta vinnaren av interim-bältet. Samtidigt snackas det ju om att Brock kan vara tillbaka i sommar och då ska väl bältena enas hursomhelst.

 • Max skrev:
  14 december 2009 kl. 23:17

  Framförallt så har ju Mir gått upp från 108 till 12 kilo, han vägde ju in på 264,5 senast. Dvs, han är lika stor som Brock och Carwin nu. Hade jävligt gärna se honom täppa igen truten på jättebebisen, men eftersom han är skadad på obestämd framtid (pga doping?) så lär det väl bli interim. Och ja, då är det väl Carwin, Velasquez och kanske Big-Nog som är aktuella förutom Mir. Annars, kör en Carwin-Velasquez och låt vinnaren möta Mir om interimbältet.

 • julle skrev:
  14 december 2009 kl. 23:19

  Farujah, svårt att säga när han inte mött dom

 • julle skrev:
  14 december 2009 kl. 23:48

  Snälla Max, ”pga doping” asså är du seriös? Fan vad roligt det är när folk utan någon som helst aning öppnar käften.

 • julle skrev:
  14 december 2009 kl. 23:49

  Oj vad sur jag verkade … tycker bara det är lustigt att säga sådant om du inte vet vad brock har för sjukdom

 • Andreas skrev:
  14 december 2009 kl. 23:49

  Farujah, synd bara att han inte vill bevisa det…

  Bara för att Mir väger lika mkt som Brock och Carwin så behöver inte det betyda att han är lika stark och explosiv som dem. Dock borde han ha ”closed the gap” så de kan nog inte kasta runt han som en vante. Sen har Mir betydligt bättre standup än dem två.

  En match jag verkligen skulle vilja se är Gonzaga – Mir. Två riktigt riktigt bra grapplers med bra standup!

 • Pejja skrev:
  14 december 2009 kl. 23:54

  Men kom igen nu. De väger lite lika mycket på invägningen. Skillnaden är att Brock och Shane måste banta ner sig en hel del för att nå 265, det gör nog knappast Mir.

 • Alexander skrev:
  14 december 2009 kl. 23:56

  Gå inte på Mir´s hype om sig själv. Vill inte påstå att han vann med en ”lucky punch” men det var ju inte så att han direkt visade så mkt i matchen mot Kongo(som f.ö. förlorat mot Heath Herring). Han fintade en nedtagning som gjorde att Kongo släppte garden & fick in en fullträff som han snyggt följde upp.
  Sen det här snacket om att han tränat upp sig. Det var fortfarande en del fläsk kvar på den kroppen. Han kanske väger lika mkt som Brock & Shane, men jämför muskelvolymen så ska vi nog se att det inte handlar om samma kvalitét på kilorna.
  Tror Mir kommer att få det svårt även i fortsättningen mot bra brottare.

 • Andreas skrev:
  15 december 2009 kl. 00:04

  Nä men Mir har bra standup. Han lekte fan ut Nog, och skiter i att han hade nån infektion i kroppen, så mycket kan den inte ha gjort. Och så mycket fett har han då inte. Ser ut som Gonzaga (som oxå väger 265)

 • andreas skrev:
  15 december 2009 kl. 00:10

  hade varit kul med en 8 manna turnering.

  lill nog, nog, mir, Carwin-Velasquez, cain, dos santos + ev brock.

  tror att mir definitivt lär kunna ta ut brock.

 • Alexander skrev:
  15 december 2009 kl. 00:12

  Håller absolut med om att Mir har bra standup. Men han ska träffa Brock också & inte springa in i Carwin. Gonzaga skulle ju inte ha en suck mot Brock, kunde ju inte ens spöa Randy & mot Cawin såg vi hur det gick. Säger inte att han är tjock, men vi snackar helt andra kvalöitéter på kropparna om du jämför med Brock & Shane. Skulle hellre se Mir mot Dos Santos.

 • Farujah skrev:
  15 december 2009 kl. 00:26

  Andreas, det där var det dummaste jag har hört, vet du vad en staph infection gör för något med din kropp =), särskilt när du tillbringar en vecka på sjukhus 15-16 dagar innan matchen.

 • Andreas skrev:
  15 december 2009 kl. 07:44

  Randy va ju the man när han vann över Gonzaga ;D.

  Farujah jo vet. Men en staph infection behöver ju inte heller vara så allvarlig. Och ifall det är så pass illa att man måste läggas in på sjukhus då borde man inte ta fighten heller…

 • Karl J skrev:
  15 december 2009 kl. 08:42

  Mir är en skön kille, precis som nån skrev så har han fått en nytändning – syntes mycket väl när han gick in mot oktagonen plus vid staredown:en innan matchen.

 • Anders skrev:
  15 december 2009 kl. 09:58

  Mir uttryckte det själv ganska bra när det gällde hans ”nya” styrka vs. brocks. Han kommer inte vara lika stark, men stark nog att brocks styrka inte längre kommer bli den avgörande faktorn. jag hoppas det är sant…. Men Mir mot carwin hade jag gärna sett.

  Och varför räknar folk ut Gonzaga, där snackar vi verkligen lucky punch(mot carwin) Gonzaga tror jag faktiskt skulle kunna ta brock, han har sjuk power i händerna, bra stand up och är stark och har bra bjj.

 • Farujah skrev:
  15 december 2009 kl. 10:43

  Jag tror gonzaga skulle kunna mosa brock med sin mördande legkicks, hur skulle brock kunna skjuta med benen slaktade? Gonzaga har också betydligt bättre händer med riktigt krut i, och är BJJ svartbältesmästare.

 • Malevolent skrev:
  15 december 2009 kl. 13:48

  Att Mir slog Kongo visar knappast att han är redo för en ny chans mot Lesnar. Kongos största styrka är att se badass ut; han är en bra (men inte exceptionell) striker utan särskilt mycket variation (som Mir bevisade) med ett groundgame som är rent defensivt. Visst, han kanske inte är så lätt att submitta eller slå ut, men han gör inte så mycket på marken. Han är atletisk, och kombinerat med hans striking gör det att han är en rätt farlig motståndare

  Jag skulle också vilja se Mir mot Carwin; Mir behöver bevisa att han kan hantera en större, starkare brottare, och Carwin behöver mer erfarenhet mot kvalificerat motstånd. Det enda större namnet han slagit är väl Gonzaga?

  Att Gonzaga skulle slå Lesnar känns ungefär lika troligt som att Kongo skulle slå Mir. Gonzaga har inte det fotarbete och takedown defence som krävs för att diktera fighten mot Lesnar, och han har inte i närheten av den cardio som skulle krävas för att låsa ner Lesnar på marken och trötta ut honom. Lesnars möjlighet att fightas mer än tre ronder är kanske otestad, men Gonzagas kondis är ju bevisat dålig. Han kanske får in ett par legkicks, men Lesnar lär få ner honom innan benen går sönder.

  Big Nog känns som den som har bäst chanser att slå Lesnar just nu (om han får vara frisk); han kan ta en smäll, försvara sig på marken, och skulle nog ha rätt goda chanser att trötta ut Brock. Carwin mot Lesnar känns som det blir en ‘första bra träffen vinner’ match, men det är ju inte uteslutet att Carwin får in den första bra träffen.

 • MMABloggen » Blog Archive » Carwin mot Mir ryktas för UFC 111 skrev:
  16 december 2009 kl. 10:19

  [...] började prata om en match mot Carwin efter sin seger mot Cheick Kongo på helgens UFC 107 och Carwin var inte sen [...]

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.