Hem » UFC, Övrigt

Dana tänker hoppa

16 december 2009 kl.00:43 av Patrick Jenkinson | 2 kommentarer

I samband med promotionarbetet inför UFC 100 deklarerade UFCs vd Dana White att om försäljningen av pay-per-views för galan översteg 1,5 miljoner köp så skulle han genomföra ett så kallat base jump från Mandalay Bay i Las Vegas. När siffrorna blev klara efter galan stod det klart att försäljning uppnått 1,6 miljoner. Dana White har nu berättat att han tränar med en av de bästa base jumpers i USA och att han har för avsikt att hålla sitt löfte.

”Så går det när jag öppnar min stora käft. Jag visste inte att vi skulle lyckas sälja så bra. Så jag sa att jag skulle göra det och nu kommer jag att göra det”.

Det Dana White har för avsikt att genomföra är mycket farligt och en studie från 2007 hävdar att 1 av 2317 hopp leder till döden och att denna form av fallskärmshoppning medför fem till åtta gånger högre risk för skada eller död än vanlig fallskärmshoppning .

2 kommentarer »

 • Jens skrev:
  16 december 2009 kl. 01:20

  Tror dock inte han hoppar ”själv” utan har nån bakom ryggen så att säga, har 700 extra fallskärmar och en hoppborg längst ner.

  Vi får hoppas på en vlogg på detta spektakel iaf.

 • Clint skrev:
  16 december 2009 kl. 16:01

  Det har gjorts ett enda BASE-hopp med tandem någonsin (där passageraren inte hoppat fallskärm tidigare). Instruktören som utförde hoppet var en norrman vid namn Thor-Alex som dog 1999 under sitt sista skutt. Han hittades död med öppen fallskärm.

  Därför rätt troligt att Dana White inte blir den andra människan i historien att genomföra ett tandembase-hopp som passagare… :)

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.