Hem » UFC, UFC 110

Dana White svarar på frågor

20 februari 2010 kl.14:00 av Joakim Borgudd | 28 kommentarer

Dana White träffade medlemmarna ur UFC Fight Club för en frågestund inför UFC 110 och sa en hel del intressanta saker skriver Sherdog.

- Ben Rothwell har ett magvirus som blev upptäckt efter att han landat i Australien.

- Stephan Bonnar och Forrest Griffin är inte på väg någonstans, oavsett hur deras records är kommer de alltid vara i UFC,  detsamma gäller för Wanderlei Silva. Alltså kommer inte vare sig Bonnar eller Silva försvinna ur UFC vid en eventuell förlust inatt.

- BJ Penn är på väg att rensa ut hela lättvikten och då behöver han gå upp till weltervikt. Men han måste besegra något riktigt stort namn för att få en ny match mot Georges St. Pierre.

- Frankie Edgar är den som imponerat mest på Dana i lättvikten vid sidan av Penn, hans seger mot Sean Sherk var mycket imponerande säger han.

- Nästa länder för UFC blir Sydkorea, Kina och Indien. Lorenzo Fertitta kommer att inom de närmaste veckorna resa dit för att jobba för att få The Ultimate Fighter att expandera till de länderna.

- Dana gillar Nick Diaz, men säger att han är svår att jobba med och inte kommer bra överens med den atletiska kommissionen.

- Han är intresserad av Gegard Mousasi och säger att han är en av de bästa i världen. Just nu har han två kontrakt men Dana vill titta närmare på det när dessa går ut.

- Dana är övertygad om att man förr eller senare kommer att locka till sig Fedor Emelianenko. Han säger att problemet med M-1 är att de hellre vill bygga upp sin egen organisation än satsa på Fedors namn.

- Anderson Silva är för stor för att Georges St. Pierre ska kunna möta honom, men det finns andra intressanta matcher i lätt tungvikt för mellanviktsmästaren.

- Shinya Aoki är överskattad då han inte kontinuerligt mött tufft motstånd som killarna i UFC gör.

- Dana tror att knän mot huvudet kommer bli tillåtet även på marken i framtiden. Han gillar den delen och hoppas det blir möjligt när sporten blivit mer accepterad.

- Herb Dean är den bästa domaren någonsin, Dana tror inte på att domarna ska ha hjälmar med videokameror. Undantaget är Steve Mazzagatti som har en massa tom plats i huvudet.

- Det blir inga nya viktklasser, Dana vill inte att UFC slutar som boxningen.

- Dana tror att A-Team blir en bra film och han är glad att Rampage Jackson inte hoppade av UFC för att göra en film i samma klass som de andra fighters gjort.

- Det blir minst en gala per år i Australien framöver.

- Brasilien var inte med i expansionsplanerna, men sen de fick OS är UFC nu intresserade av att hålla en gala där.

- Dana skrattar när han hör folk kalla Strikeforce för ”stora”. Han tror inte på deras modell men vill inte att de ska försvinna. Men han menar att de kommer att misslyckas då de försöker vara för stora samtidigt som de är dåligt organiserade.

28 kommentarer »

 • Petter Z skrev:
  20 februari 2010 kl. 14:18

  Knän mot huvudet på marken? Hål i huvudet Herr White. Det, om något, måste ju öka risken för permanenta hjärnskador väsentligt. Vad säger ni som är mer bemedlade i kampsporten än mig som trots allt aldrig varit aktiv utövare?
  Jag kan bara tänka mig otäcka scener med knän mot sidan av huvudet från side control. Nej tack säger jag helt spontant.

 • Theo skrev:
  20 februari 2010 kl. 14:30

  Jag håller med. Markkampen skulle bli helt annorlunda och spåra ur. Knän är sjukt starka.

 • juelz skrev:
  20 februari 2010 kl. 14:52

  Knän mot huvudet i side control tror jag inte är så jätteallvarligt, Dock har jag aldrig fått smaka på ett knä i den positionen heller så jag vet ju inte riktigt. Men jag tror knän i ”nord syd” är farligare, Man kan ju reglera i vilka situationer man får använda knän som med armbågar.

 • Tom skrev:
  20 februari 2010 kl. 15:04

  hoppas inte på knän i huvudet på marken, skaderisken ökar och sporten får nog inte ett bättre rykte då, jag tycker till och med att det blir för mycket och brutalt och man är älskar ju mma,tycker man går bakåt i utvecklingen om man ska gå tillbaka till Pride med knän i huvudet.

 • Tom skrev:
  20 februari 2010 kl. 15:05

  Dana är ju inte dum han vill ju inte ge wandy, forrest och bonnar till strikeforce så dom kan få en bredare division även om de division.
  Hoppas att han fixar moussasi och lite andra fina namn.

 • King Kong skrev:
  20 februari 2010 kl. 15:20

  Knä mot huvudet =) Äntligen !!!!!!

 • JG skrev:
  20 februari 2010 kl. 15:36

  knän och gärna stomps på backen, inte mig emot. Gillade pridereglerna bättre än de nuvarande UFC reglerna.

 • Pettr skrev:
  20 februari 2010 kl. 15:48

  Hoppas knän mot huvudet inte är allt för långt fram i tiden! Plötsligt blir det massor farligare att gå på nedtagningar. Misslyckas man och hamnar i ett north-south pos är de inte lika kul längre. :)

 • Richard skrev:
  20 februari 2010 kl. 15:57

  De kör ju med knän på mattan i japan och det är betydligt mindre dramatisk än UFCs armbågar på mattan.

 • ErikD skrev:
  20 februari 2010 kl. 16:04

  knä mot huvudet?

  Nej tack

 • Farujah skrev:
  20 februari 2010 kl. 16:19

  Knän mot huvuden på marken samt upkicks är ju en svår fråga, jag menar, brottare har en väldig fördel då dom bara kan forcera den stängda guarden med sin GNP, men ur en mainstream media synvinkel så skulle det vara ett steg bakåt.

 • niclas 1 skrev:
  20 februari 2010 kl. 17:24

  Ni som förordar knä på marken – hur tänker ni vad gäller risk för allvarliga skador?

 • fujiOne^ skrev:
  20 februari 2010 kl. 17:32

  Jag vill ha tillbaka soccer kicks på marken!

 • gBerg skrev:
  20 februari 2010 kl. 17:55

  Knän och sparkar mot liggande motståndare måste tillbaka! MMA är mycket tråkigare idag med alla dessa regler. Att skallas borde också vara tillåtet. Och armbågar ur alla vinklar och positioner är en självklarhet.

 • Dejvmoden skrev:
  20 februari 2010 kl. 18:01

  Knän mot huvudet är ju bara hjärndött . . mot sidan tycker jag är helt okej,

 • niclas 1 skrev:
  20 februari 2010 kl. 18:17

  Det kanske finns en poäng om ni som förespråkar att fler tekniker borde tillåtas berättar hur ni tänker kring risk för skador och hur dessa regelbegränsningar skall kunna rättfärdigas. Annars blir det inte mycket till meningsfull argumentation.

 • Joakim Borgudd skrev:
  20 februari 2010 kl. 18:23

  Nu talar jag helt subjektivt och utan att egentligen ta parti för eller emot. Men jag kan inte komma ihåg att jag upplevde knän mot huvudet som något som orsakade många skador i Pride. Utan att jag snarare i dagens läge kan tycka att tex armbågar på marken leder till onödiga cut som ibland stoppar matcher på ett tråkigt sätt.

 • Pitbull skrev:
  20 februari 2010 kl. 18:30

  Jag har smakat på ett duktigt knä från side rakt över örat, blixtrade till men inget mer än en bra slag. Pride hade ju fotbollsskenben mot huvudet på liggande. Fan va jag saknar Pride. War wand!

 • äpplet skrev:
  20 februari 2010 kl. 18:45

  Knän mot huvudet är ju guld blir en mycket mer intressant mark kamp=)

 • Erik skrev:
  20 februari 2010 kl. 18:48

  Knän mot huvudet skulle jag faktistk se som något possitivt. Dessutom skulle det vara intressant att se hur markspelet förändras i sådant fall. Pride hade de bästa mma-reglerna någonsin. Jag gillade ALLT. Men visst, ytterligare ett mycket skadande vapen sätter ju ännu större press på domaren och jag vet inte om det går att ge det förtroendet till vissa *host*-Mazzagatti-*host* domare.

 • Pitbull skrev:
  20 februari 2010 kl. 20:46

  Wanderlei vs Bispin Pride Rules..
  What à lovely day

 • Dykarn skrev:
  20 februari 2010 kl. 23:23

  Ja, bort med armbågarna på marken. Fighters som som inte kan avsluta sina matcher gillar ju att köra armbågar i förhoppningen om att de ska dra upp cuts och vinna matchen därigenom. Tråkigt.

 • bobbakv skrev:
  21 februari 2010 kl. 02:07

  Detta är inget som jag undersökt, men… Min spontana känsla säger inte att fler skador/avslut uppstod (i Pride FC o tidiga UFC) pga. stomps, soccerkicks o knän mot huvudet på en liggande/sittande motståndare, än det har gjort/gör med armbågar på en stående/liggande/sittande motståndare…

 • calle skrev:
  21 februari 2010 kl. 07:26

  att slå på en liggande är ju det som upprör media mest, detta kommer få ramaskri =)

  själv tycker jag det är onödigt, tycker reglerna är bra som dom är. dom är väl förbjudna av en anledning?

 • Farujah skrev:
  21 februari 2010 kl. 08:55

  Problemet är ju, särskilt med headstomps att man kommer ifrån det sportsliga. De allra flesta som jag har visat klipp från Pride med wanderlei, när han står och sparkar och stampar ner sin motståndares huvud i marken samtidigt som han håller i repen, refererar direkt till en gatumisshandel. Det ser inte juste ut.

  En sak jag tycker ska förbjudas däremot är dom här armbågarna, dom gör oftast inte så mycket skada, utan leder bara till onödiga cuts som gör att matcherna stoppas i förtid.

 • Åke skrev:
  21 februari 2010 kl. 21:21

  @Joakim Borgudd
  Är du medveten om hur extremt sällan matcher slutar pga cuts orsakad av armbågar? <1% av alla matcher i ufc har gjort det.

  Det är vanligare att matcher avslutas pga cuts orsakade av slag.

 • Joakim Borgudd skrev:
  21 februari 2010 kl. 21:32

  Jo jag säger ju inte att det är massa matcher, utan att det ibland kan hända. Ska jag vara tydligare så upplever jag att armbågar inte jätteofta är det som avslutar matcher men istället orsakar stora cuts som påverkar matcherna. Men det är ju som jag säger min helt subjektiva åsikt ;)

  Var kan jag hitta den intressanta statistiken?

 • Invalido skrev:
  21 februari 2010 kl. 23:12

  Vad ligger bakom White vs Mazzagatti, är det någon speciell situation som ligger bakom att Dana sågar han lite då och då? Inte hängt med så mycket i de svängarna om jag ska vara ärlig.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.