Hem » Intervjuer, UFC

Dansken i Las Vegas

4 januari 2009 kl.13:05 av Joakim Borgudd | En kommentar

Nordens främste fighter i UFC är utan tvekan en dansk boende i Las vegas. Bara 26 år gammal är Martin Kampmann etablerad i UFC genom 4 vinster. Och hans enda förlust i UFC, karriärens andra, kom mot toppnamnet Nate Marquardt som är ett fysiskt monster. Utöver det har han bland annat en vinst mot Thales Leites som ska få en chans mot Anderson Silva i vår.

Det är ett bra facit för en kille som kom tillbaka efter en mycket svår knäskada och dessutom gått i en division han inte ens behövt banta för att klara. Men nu ska Kampmann prova på att gå ner i weltervikt istället.

Han är aktuell med en match mot nykomlingen Alexandre Barros på UFC 93 som går 17 januari. Brassen Barros har gått många matcher hemma i Brasilien där han vunnit sina 9 senaste. Med en vinst här kan Kampmanns 2009 bli ett minst sagt intressant år. Därför är vi på MMAbloggen väldigt glada att Martin Kampmann velat bli intervjuad av oss.

Hur kom du i kontakt med MMA?

Jag tränade karate som barn i ett par år, sen kom jag i kontakt med thaiboxning och gick några amatörmatcher. Jag har också gått lite amatörmatcher i boxning. Sen började jag med shootfighting, när jag gick min första match visste jag inte så mycket om grappling, men jag lärde mig efter hand. Därifrån blev jag proffs.

Hur är det att bo i USA?

Jag kom till USA först på semester sommaren 2006. Efter det var det mycket fram och tillbaka mellan Danmark och USA, men nu är det här jag bor. Jag gillar det verkligen, men jag åker hem en del och besöker familjen.

Hur har du utvecklats som fighter på Xtreme Couture?

Jag känner att jag har utvecklats mycket. Här är hela gymmet fullt av killar som gör det här på heltid, det är en stor skillnad. Jag hade bra träningspartners förut också, men det var killar med heltidsjobb, här vet man att det alltid finns folk att träna med.

Vilka fighters umgås du mest med privat?

Mike Pyle hjälpte mig när jag kom hit och han är en av dom jag umgås mest med. Men också Jay Hieron, Tyson Griffin, Gray Maynard och många andra killar. Alla umgås väldigt mycket här.

Hur kommer det sig att du inte syns så mycket i media?

Jag pratar med media en del, jag gör intervjuer som alla andra, men jag låter dom komma till mig. Jag brukade inte gilla att göra intervjuer, men som fighter är publiciteten en del av jobbet. Så det är något jag jobbat på och också blivit bättre på.

Hur skulle du beskriva dig som fighter?

Jag känner att jag är ganska bra på allt, men jag försöker hela tiden bli bättre. Om man slutar kämpa för att bli bättre hamnar man efter.

Hur påverkades du av din svåra knäskada?

Min skada gjorde mig mer försiktig, men det har blivit bättre nu dock. Jag tror aldrig det kommer bli helt återställt, men det känns som 95% nu. Det räcker för att sparka någon, så jag jag är nöjd.

Vad kände du efter förlusten mot Marquardt?

Jag var väldigt besviken, jag ville möta honom igen eftersom jag visste att jag kunde göra mycket bättre ifrån mig. Jag tror fortfarande att jag kan slå honom och jag skulle vilja ha chansen igen. Men det här är fighting och man gör misstag och blir utslagen ibland. Jag tycker inte att jag skulle ha blivit träffad som jag blev, men han var bra på att inte ge mig något utrymme att återhämta mig. Men kanske får jag chansen igen en dag.

Hade du tänkt byta viktklass även innan det?

Jag hade funderat på weltervikt länge eftersom jag inte behövde banta något för att gå i mellanvikt. Så jag tänkte det vore en bra idé att prova efter förlusten.

Hur känns det att behöva banta?

Jag lär mig fortfarande hur jag ska göra det på bästa sätt, men jag har testat och vet att jag klarar det. Det är en liten bantning om man jämför med många av killarna jag tränar med, det gäller bara att lära sig.

Hur förbereder du dig inför din kommande match?

Jag tränar helt enkelt hårt varje dag.

Vet du något om din kommande motståndare Alexandre Barros?

Jag vet inte mycket, han har varit med länge så jag får inte underskatta honom. Jag vet att han är southpaw så det är vad jag fokuserar mest på just nu.

Hur är det att fightas i UFC?

Dom behandlar mig väldigt bra, jag är nöjd med att fightas där eftersom det är det största forumet för MMA.

Är det några speciella fighters du vill möta?

Jag är inte någon som vill önska matcher.

Vad förväntar du dig av 2009?

Massa vinster!

Vad tror du om framtiden för MMA i Danmark och Skandinavien?

Det växer, men det är fortfarande långt kvar innan det blir som här borta. Men det går åt rätt håll i alla fall. Jag hoppas vi får se mer MMA på vanliga TV-kanaler hemma, det skulle verkligen ge större genomslag.

Kollar du mycket på MMA på fritiden?

Jag är inte bara figher jag är ett fan också. Det är många fighters jag gillar att kolla på, en del av dom är mina träningspartners nu så det gör det ännu roligare att kolla.

Är det något mer du vill dina svenska fans ska veta?

Jag tackar för stödet, jag hoppas MMA fortsätter växa i Skandinavien. Tack till Hitman fight gear för deras stöd, mmaagents och Xtreme Couture. Det här började som en hobby för mig och jag är lycklig att kunna leva på det jag älskar att göra. Så tack till Coloseum där jag började träna och Shootersmma också.

En kommentar »

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.