Hem » Intervjuer

Den polska hammaren är tillbaka

20 juli 2009 kl.12:12 av Joakim Borgudd | Inga kommentarer

Vid 18 års ålder gjorde Chris Horodecki sin första match hemma i Kanada. Två år senare var han obesegrad med 11 segrar och spåddes en lysnade framtid. Han hade då också vunnit 7 matcher i IFL och blivit en av organisationens största stjärnor.

Men i titelmatchen mot Ryan Schultz åkte han på sin första förlust och blev knockad. Efteråt blev det en sista seger i IFL innan de gick i konkurs och därefter var han borta över ett år. Men i slutet av juni gjorde han comeback med en match på ”Ultimate chaos” och vann via submission i första ronden.

I januari var han dock bokad för Affliction ”Day of reckoning”. Men där blev hans licens inför matchen stoppad då man upptäckte att han hade en utbuktande disk i ryggen vilket tog bort större delen av kraften i hans högra arm. Men nu är han återigen bokad att möta lovande Dan Lauzon i Affliction. Den här gången på ”Trilogy” den 1 augusti, vilket på sätt och vis blir 21-årigens comeback i rampljuset. Och mötet blir verkligen en match mellan två framtidsnamn då Horodecki är född 1987 och Lauzon 1988. Och för ”The polish hammer” som Horodecki kallas blir det en chans att visa att han är att räkna med även utanför IFL.

Hur kom du in på MMA?
Jag började med karate när jag var 6 år gammal så jag har varit involverad i kampsport i stort sett hela livet. Jag träffade Shawn Tompkins när jag var 13 och började då träna MMA. Han har guidad mig igenom min karriär och jag skulle inte vara den fighter eller person jag är idag utan honom.

Hur lägger du upp din träning?
Mitt hemmagym Adrenaline training center ligger i London, Ontario i Kanada. Där tränar jag med bland annat Mark Hominick och Sam Stout samt många talangfulla fghters. Dessutom tränar jag hos Xtreme Couture i Toronto ett par gånger i veckan där jag sparras med riktigt duktiga brottare och grapplers. Innan alla mina matcher spenderar jag 6-8 veckor med min huvudcoach Shawn Tompkins i Las Vegas hos Xtreme Couture. Där jag tränar mycket med bland annat Tyson Griffin, Gray Maynard och Martin Kampmann.

Hur ser en vanlig träningsvecka ut?
Det blir två träningar per dag fem dagar i veckan, på lördagar blir det bara ett pass. Jag växlar mellan kondition, boxning och BJJ. Till min hjälp har jag har min fyscoach Scott Paton, Rowan Cunningham som jobbar med min BJJ, boxningscoachen Fitch Vanderpool och en brottningstränare som heter Nick Johnson.

Hur var det att fightas i IFL?
Fantastiskt! IFL öppnade många dörrar för mig. Att fightas med ett lag var riktigt roligt och vi var som en familj. Jag tränar fortfarande med samma människor. Och alla fighters och personalen runt galan var väldigt professionella och jag blev nära vän med många eftersom vi sågs så ofta.

Vad säger du om din enda förlust?
Det var mot Ryan Schultz men det är inget jag tänker på, det är förbi och nu handlar det om vad som händer nu och att se framåt.

Är målet UFC?
Det är inget jag tänker på. Just nu är jag kontrakterad av Affliction och jag vill hjälpa dom att bli framgångsrika.

Var är du när du är 25?
Världsmästare.

Du har bara gått två matcher sen december 2007, vill du bli mer aktiv nu?
Jag fick tre matcher inställda under den tiden. Jag är van att vara väldigt aktiv och vill gå mycket matcher och är alltid i form, men så blir det ibland.

Är du helt rehabiliterad från skadan?
Jag blev struken från Affliction i januari på grund av den men nu är jag tack och lov 100% igen. Jag har haft tur och har fått hjälp av bra medicinsk personal i både Kanada och Las Vegas.

Är det något speciellt du försöker bli bättre på?
Jag försöker alltid jobba med alla olika områden. Men på senare tid har jag speciellt försökt stärka min brottning och grappling.

Är det någon fighter du ser upp till?
Ray Sefo är en av mina favoritfighters. Och jag är väldigt glad över att träna med honom i Las Vegas hos Xtreme Couture.

Är det någon speciell match på Afflictions ”Trilogy” du ser fram emot?
Självklart är det huvudmatchen mellan Fedor Emelianenko och Josh Barnett. Varje gång Fedor går match tänker man ”aww” eftersom han verkligen är bäst i världen. Men också matchen mellan Mark Hominick och Deividas Taurosevicius kommer att bli en riktigt explosiv match i fjädervikt.

Hur ser du på ditt polska ursprung?
Jag föddes i Kanada. Då hade mina föräldrar just flyttat till landet och jag föddes strax efteråt. Jag är väldigt lyckligt lottad som är från Kanada men jag är stolt över mitt polska ursprung.

Är det något mer du vill säga?
Jag vill tacka Shawn Tompkins för allt han gjort för mig, men även mina träningskompisar hemma i London och hos Xtreme Couture i Toronto och Las Vegas samt mina managers hos Denaro sports marketing. Dessutom vill jag tacka alla mina fans för deras stöd och jag hoppas att alla fans i Europa och Sverige kollar på Affliction den 1 augusti, ”The polish hammer” är tillbaka!

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.