Hem » Intervjuer, Strikeforce, Svensk MMA, The Zone

Det nya svenska hoppet

26 mars 2009 kl.23:28 av Joakim Borgudd | En kommentar

MMABloggen tog chansen att ställa lite frågor till den jet-laggade göteborgare Victor Cheng som nyligen kommit hem från San Diego efter att ha vunnit uttagningarna hos Frank Shamrock. ProMMA beskriver uttagningarna och hur Cheng och de andra kombatanterna kämpar sig igenom diverse tester där slutligen vårt nya svenska hopp stod segrande. Segern innebär ett kontrakt med Strikeforce, en kommande match i sommar och ett eventuellt deltagande i en kommande dokusåpa.

Berätta om din upplevelse av uttagningarna som gav dig ett kontrakt med Strikeforce.

Hela resan var en helt otrolig upplevelse. Uttagningen var helt fantastisk. Trodde inte för en sekund att jag skulle få kontraktet, innan uttagningen. Men efter intervalltestet i trapporna så kändes allt motstånd mänskligt. Det var dock ett väldigt tufft motstånd på uttagningen. Alla var otroligt tuffa och hade mycket vilja. Fast av alla 17-20 fighters som var med så kändes ungefär fem fighters som en teknisk utmaning. När Frank Shamrock ropade upp mitt namn som vinnare så var det otroligt mycket känslor som kom. Han tyckte att jag hade utmärkt mig mest på alla moment och att alla domare ville se mig på kommande Strikeforce gala.

Vad har du för kampsportsbakgrund?

Jag började träna jujutsu när jag var fyra år. Och i tonåren tränade jag även filippinska arter, boxning, kickboxning, thaiboxning samt gymnastik på elitnivå. När jag slutade tävla i gymnastik så kändes det väldigt naturligt att börja tävla i kampsport. Tyvärr kändes andra kampsporter väldigt begränsad och för den anledning halkade jag in på MMA för ungefär tre år sen. De instruktörer som varit mina förebilder under min uppväxt är Peter Aronsson och Michael Székely. Peter Aronsson är en helt otrolig människa och en helt fantastiskt duktig jujutsu utövare på alla sätt. Michael Székely driver Budo Academy i Kungälv och har idag 7 dan i Jujutsu från Jujutsu International. Han är den mentor som hjälp mig med det stora steget till MMA.

Vad tänker du kring att delta i en MMA-dokusåpa som det är tal om?

Jag är inte mycket för dokusåpor och jag är lite osäker på vad just detta innebär. Men det verkar som ett intressant marknadsföringsprojekt.

Vad är din upplevelse av Frank Shamrock som person och som tränare?

Frank Shamrock är en helt fantastisk tränare och människa. Jag tränade privat med Frank i fredags och vi fightades oavbrutet i en timme. Han var otroligt ödmjuk och verkligen anpassade sig till min nivå. Han var sympatisk, trevlig och väldigt jordnära. Det var en helt otrolig upplevelse. Frank ville testa min kondition och min tekniska kompetens och han sa – Jag blir väldigt imponerad men du måste också imponera på mina kollegor imorgon. Blev väldigt nervös men glad över hans respons.

Kommer du att börja träna heltid för Shamrocks ”The Dungeon” från och med nu och vilka aspekter av ditt ”game” tror du kommer att påverkas mest av denna flytt?

Jag kommer fortsätta träna här hemma. Jag känner att mitt team Gladius MMA har många dutikga fighters. August Wallén och Reza Forotan ansvarar för min träning här hemma och de båda har mitt fulla förtroende. August är i mina ögon bäst i Sverige, inte bara som tränare utan också som fighter. Reza är inte bara min tränare som jag ser upp till, utan han är även en väldigt nära vän som har hjälp mig och stöttat mig i alla lägen. Det senaste året så har jag utvecklats mycket stående och det är Rezas förtjänst. Planen är att inte ”gapa efter för mycket” och att hålla fötterna på jorden. Självklart är det lockande att flytta till USA men allt kan vända med lite motgång. Att satsa allt jag på detta känns som ett osäkert kort. Tanken är att träna, ha kvar mitt jobb och leva det liv jag lever. När det är aktuellt för match så tar jag antingen tjänstledigt eller semester och åker över till USA 2-4 veckor innan match.

Förändrar denna framgång dina planer angående ditt deltagande i The Zone?

Detta påverkar ingenting. Det smarta är väl att avstå med tanke på Daniel Engström blir en mycket krävande och tuff utmaning. Det finns inga garantier i MMA och att jag vinner över Daniel är definitivt ingen garanti. Men känslan att Fightas på The Zone FC är en helt otrolig känsla och nu när mamma köpt biljetter så vågar jag inte ställa in. Självklart blir det match.

Någon förhoppning/önskemål om motståndare i din kommande match i Strikeforce?

Att jag slipper möta Cung Le. Hoppas naturligtvis att det är min dag den dag det gäller.

Victor Cheng vill passa på att tacka sina sponsorer Budo Fitness i Göteborg, Olimp, Auto Recond Center, Tapout och Ish och han menar att utan deras hjälp så skulle allt vara mycket tuffare.

En kommentar »

  • OraHoward18 skrev:
    28 oktober 2010 kl. 09:50

    I strictly recommend not to hold back until you get enough cash to buy different goods! You should get the business loans or just commercial loan and feel yourself comfortable

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.