Hem » Nyheter/Rykten, UFC, UFC 111

Diaz möter Markham i weltervikt

19 januari 2010 kl.18:41 av Joakim Borgudd | 6 kommentarer

Det verkar gå snabbt för Nate Diaz, en dryg vecka efter förlusten mot Gray Maynard verkar han nu ha en ny motståndare. Direkt efter förlusten började Diaz prata om en flytt upp till weltervikt och nu kan han ha fått sin önskan uppfylld. MMAweekly kan bekräfta att Diaz planeras möta Rory Markham på UFC 111 den 27 mars. Ingenting är ännu påskrivet men de båda uppges muntligen ha accepterat matchen.

Diaz har förlorat tre av sina fyra senaste matcher mot tufft motstånd och ska nu alltså prova lyckan i weltervikt. Han säger inte att flytten blir permanent men att en mindre tuff diet kommer att göra honom gott.

”Jag tjänar inte tillräckligt med pengar för att banta så mycket så jag vill gå i 170 och bara gå ner i 155 då och då.”

Frågan är om Diaz, som vunnit The Ultimate Fighter har tillräckligt bra grappling för att möta de fysiskt starkare killarna i sin nya viktklass. Markham har plågats av skador sen förlusten mot Dan Hardy i februari förra året men har definitivt verktygen att hota Diaz stående. Han har ett förflutet i IFL och hela 11 av hans 16 segrar har kommit via knockout.

6 kommentarer »

 • jb skrev:
  19 januari 2010 kl. 19:04

  om han kan lägga på sig kvalitativ massa kan han säkert bli farlig, precis som broder nick har varit i 170-185lbs i strikeforce..

 • Reellron skrev:
  19 januari 2010 kl. 21:36

  Håller med, lägg på lite muskler, få lite mer krut i nävarna o tighta upp boxningen lite så har vi Nick Diaz o då kommer han klättra in på top10 i WW divisionen. Det kommer dock ta ett par år men han är ung och har gott om tid.

 • CocaCola skrev:
  19 januari 2010 kl. 23:16

  Men då gnäller ni ju bara om doping om han ska lägga på sig några kilo muskelmassa….

 • Farujah skrev:
  20 januari 2010 kl. 00:49

  Känns som att den stora skillnaden mellan Diaz bröderna är kraften i händerna, även om båda duttar så duttar Nick betydligt hårdare, fråga bara Robbie Lawler.

 • yonsson skrev:
  20 januari 2010 kl. 07:21

  Cocacola: ?
  Diaz är väl inte direkt något muskelberg eller?

 • CocaCola skrev:
  20 januari 2010 kl. 10:08

  yonsson: Det är inte speciellt lätt att lägga på sig mer än 2 kg muskler på ett år för en vältränad atlet. Samma sak gäller BJ Penn och GSP. Alla vill att dom ska lägga på sig kvalitativ massa vilket blir ca 5 kg muskler om dom ska upp i viktklass men sen sitter ändå alla och fördömer doping. Ni vill se extrema muskler och vältränade atleter men inte doping.
  Jag vill kunna älska , komma över min kvinna och ha ett lika hårt stånd men det kommer heller inte hända.

  ”öööö du jag tror knappast dom i dom lägre viktklasserna dopar sig” ….nej tjena

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.