Hem » Intervjuer, Superior Challenge, Svensk MMA

Diego Gonzalez mot nya framgångar

24 september 2008 kl.22:57 av Joakim Borgudd | Inga kommentarer

Diego Gonzalez är en kille som trots sina framgångar ännu inte fått det riktiga genombrottet i Sverige. Han har gått matcher utomlands och gjort bra ifrån sig. På Superior challenge 25 oktober går han årets andra match på svensk mark. Där möter han brassen Fabricio Nascimento en match i weltervikt. Blir det ännu en vinst där hoppas jag att det är Diegos tur att få stå i rampljuset.

Den 24-årige stockholmaren har 10 vinster, 3 förluster och han har vunnit sina 5 senaste matcher. Han och har gått matcher för Cage warriors i England och Bodog i Vancouver och St. Petersburg. Det skulle blivit ytterligare matcher för Bodog om de inte hade gått i konkurrs. Det är meriter som få svenskar kan skryta med och särskilt inte när man precis fyllt 24. Jag tog därför kontakt med Diego för att prata lite om hans bakgrund och framtidsplaner.

Hur kom du i kontakt med kampsport?
Min syster ville börja träna karate när vi var små så skulle jag följa med och kolla så blev jag sugen på att prova och fastna direkt. Gillade nästan bara sparringen så jag ville prova något tuffare så jag testade thaiboxning en sommar. En dag på träningen så satt dom och kollade på UFC och jag var kär direkt. Letade upp Pancrase Gym och började så fort terminen startade. Då var jag 14 år gammal. Men jag hade en paus på ett par år och började inte köra på allvar förrän jag skulle fylla 18 och gick min första match i Finnfight.

När började du att satsa på allvar?
Efter gymnasiet så bestämde jag att jag verkligen ville göra en helsatsning för att kolla hur långt jag kan gå. Så all min tid går till träningen just nu. Det är tufft och svårt men jag har ett mål och jag tänker göra allt som krävs för att uppnå det.

Hur skulle du beskriva dig som fighter?
Jag tycker själv att jag är en ganska komplett fighter som kan ta fighten vart om helst men marken är ju helt klart min starkaste sida. En annan stark sida är nog min teknik. Sen så är jag ganska envis också.

Är det något i din stil du vill utveckla?
Jag försöker alltid utveckla mig. Jag tränar verkligen på att bli bättre på alla plan. Stående, brottning och mark. En sak jag lägger ner mycket tid på nu är min fys. Man behöver bara kolla på vilken UFC-gala som helst så ser man hur stor betydelse fysen har fått i sporten. Jag tycker att det är där som europeerna ligger efter amerikanerna.

Vilken del av träningen tycker du är roligast?
Jag tycker att all hårdträning är kul. Jag gillar att verkligen kämpa och känna att jag gett allt. Gillar inte att ta några genvägar i träningen.

Hur tränar du inför din kommande match?
Jag tränar 2-3 pass om dagen 5 dagar i veckan beroende på hur sliten jag är. Ibland blir det 1 pass på sjätte dagen. Men då räknar jag självklart med löpträningen. Sen så delar jag upp träningen så att jag hinner få med allt. Jag behöver som stående träning, mark, klinch och fys. När jag matchtränar blir det inte mycket teknikträning utan mest sparring och plattor.

Vad vet du om din motståndare?
Jag har sett ganska många matcher med honom. Svartbälte i BJJ som gått 27 matcher med 20 vinster. Han är inte så teknisk stående men han vågar gå på och kan ge och ta en smäll. Det blir viktigt för mig att inte göra det till ett slagsmål för det är det han kommer vilja. Att han är svartbälte är verkligen inget jag lägger någon tanke på.

Hur mycket måste du gå ner i vikt inför matchen?
När jag inte har match så är jag vanligtvis ganska tung. Brukar ligga på en 92-93 kg så jag har en tung bantning framför mig. Nu har viktgången gått relativt bra och jag ligger runt 86 kg. För mig är bantningen en stor del av förberedelsen. Det håller mig fokuserad och gör mig mentalt tuff.

Du har ju gått matcher i bland annat Bodog, var har du för framtidsplaner?
Efter Superior challenge så ska jag vara med på finnfight 6 december. Jag väntar ju verkligen på att få chansen i nån stor gala. Jag vet att jag har vad som krävs för att klara mig. Just UFC är jag faktiskt inte intresserad av just nu. Jag Känner att jag utan problem kan vänta några år för att skaffa mer utin och mogna som fighter.

Vad tror du om utvecklingen för svensk MMA?
Det går ju verkligen framåt. Det är bara att titta på resultatlistorna från olika tävlingar ute i Europa. Det är klart att vi är efter amerikanerna men det är inte så konstigt eftersom sporten inte alls exploderat som det gjort i staterna. Men jag tycker att nivån höjs hela tiden.

Kollar du på mycket MMA och är det någon speciell fighter du gillar?
Jag kollar verkligen på allt som går att hitta. Är ett riktigt fan av sporten. Kollar alltid på en massa matcher och letar efter grejer som jag kan använda för att utveckla mitt game. Har en massa favoriter men måste säga att min absoluta favorit nog är BJ Penn.

Diego avslutar med att säga att utan stöd från familj och vänner samt bra sponsring från JABB.se skulle det inte att vara möjligt att satsa lika hårt. Vill man kolla in Diego så tränar han på Hilti och VBC i Stockholm. Jag önskar honom verkligen lycka till med sina kommande matcher, den här killen förtjänar en chans på den internationella scenen.

bild från superiorchallenge.com

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.