Hem » SRC 12, Sengoku, Svensk MMA

Diego Gonzalez möter Akihiro Gono

10 februari 2010 kl.15:23 av Joakim Borgudd | 12 kommentarer

Diego

Diego Gonzalez meddelar nu på sin blogg att han ska möta veteranen Akihiro Gono den 7 mars. Matchen går i Sengoku Raiden Championship i Tokyo och enligt uppgifter ska han ha skrivit på ett kontrakt för två matcher med organisationen.

Gonzalez slog senaste en annan japan i Superior Challenge i oktober via domslut, det var svenskens åttonde raka seger. Senaste förlusten kom mot Dan Hardy år 2006 och han går som ni vet snart titelmatch i UFC. Under åren har Diego blivit en av Sveriges mest meriterade fighters med matcher i Bodog, M-1 samt Strike and Submit. Han tävlar för Hilti NHB och har ett record på 13-3 och nu ska han gå karriärens största match i Tokyo.

Den 35 år gamle Gono är minst sagt en veteran i sporten och han debuterade redan 1994. Han har gått matcher i Shooto, Pancrase, Pride och UFC. Bland hans segrar hittar man namn som Gegard Mousasi, Hector Lombard och Daniel Acacio. Dessutom har han gått tuffa matcher mot killar som Dan Henderson, Jon Fitch och Mauricio ”Shogun” Rua. Han har precis vänt en svit på tre raka förluster genom två bra segrar, senast mot Hayato Sakurai på nyårsafton. Fightern som många trodde var slut verkar alltså ha en del kvar att ge trots sina över 50 matcher i karriären.

Det blir ett minst sagt stort test för Gonzalez i mars, särskilt då han bara har en knapp månad på sig att komma i form till matchen. Men i en intervju med Kimura har Diego nyligen sagt att han redan är i bra form och ligger bättre till i vikt än förut. En seger mot stjärnan Gono lär ge honom fler stora matcher i organisationen. Huvudmatchen för SRC 12 väntas gå mellan Jorge Santiago och Mamed Khalidov.

12 kommentarer »

 • björn skrev:
  10 februari 2010 kl. 16:50

  Snyggt, det här ser jag fram emot! jävligt bra chans för Diego att sätta ordentlig fart på karriären.

 • Joakim Borgudd skrev:
  10 februari 2010 kl. 16:53

  Väldigt spännande, en seger här kan öppna många dörrar. Gono ska väl vara storfavorit med tanke på hans erfarenhet men han har ju inte varit oslagbar på senare år så chansen för en skräll finns.

 • Styrkan skrev:
  10 februari 2010 kl. 18:55

  RIP Diego.

 • andreas skrev:
  10 februari 2010 kl. 19:12

  nog perfekt tillfälle att möta gono. Och vid vinst så lär många fina matcher öppna sig.

 • AntonL skrev:
  10 februari 2010 kl. 19:47

  Diego är en av dem som jag ser upp till just nu som inte har skrivit på UFC. Han utstrålar inte det där typiska Jag är bäst i världen-attityden,

 • Reellron skrev:
  10 februari 2010 kl. 20:34

  Tror inte Diego har så stor chans tyvärr. Jag har haft Diego lite som en favorit sen den första Superior Challange han var med i men efter den senaste kan jag inte säga att han är det längre. Diego verkade inte vara i så bra form och jag precis som de flesta i publiken, tyckte att Diego förlorade det domslutet, det märktes tydligt på buropen när de presenterande beslutet.

  Hoppas självklart Diego kommer in i matchen i jätte bra form och vinner på ett bra o fint sätt men ser inte det som särskilt troligt tyvärr.

 • ErikD skrev:
  10 februari 2010 kl. 21:42

  Han bör nog träna mer än vad han gjorde inför superior i oktober om han ska klara detta test

 • Per Söze skrev:
  10 februari 2010 kl. 23:17

  Håller med Reellron lite här…fast visst har han det i sig Diego,,,hans hjärta är stort… om inte hjärtst funnits med i förra matchen i superior så hade han fått stryk..han kanske tog lätt på matchen??? Men visst kan ha ta det mot Gono

 • John skrev:
  11 februari 2010 kl. 08:27

  Dålight tränad…? killen tränar typ 4 pass omdagen hur kan man kalla det för dåligt? Tror på vinst! Bli inte förvånad ifall han vinner ganska lätt…

 • Pouya skrev:
  11 februari 2010 kl. 13:05

  Jag tror inte folk fattar hur bra Diego är, det sägs ofta ”han har bla förlorat mot Dan Hardy” som om det skulle vara en merit, nej faktum är att han totalt körde över Dan Hardy i deras första match: http://www.youtube.com/watch?v=E9UcIeXtsTw
  Men att den blev en NC på partiska arrangörer (se själva), sen drog på sig ett cut i deras rematch som han inte tränat lika hårt för (ingen ursäkt men det kan vara förståligt att man inte tar en rematch lika seriöst om man redan slagit killen):
  http://www.youtube.com/watch?v=hmDXH-QLfVA&feature=related

  och Hardy går för bältet i Ufc nu, döm själva om Diego ligger på samma nivå som dessa grabbar eller inte. Inte sagt att det inte kommer bli en tuff match, kanske den tuffaste för Diego hitills men att räkna ut honom ska man absolut inte göra.

 • Alle skrev:
  11 februari 2010 kl. 15:25

  Mycket bra sagt Pouya!

  Tror Diego tar vinsten…dominering alla ronder :)

 • mikaela skrev:
  1 mars 2010 kl. 13:07

  Jag ser hur hårt Diego tränar och han kommer komma mer än väl förberedd till matchen och ta hem vinsten. Jag tror på dig Diego.
  Lycka till
  Mikaela

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.