Hem » Intervjuer, SRC 12, Sengoku, Svensk MMA

Intervju med Diego Gonzalez

17 februari 2010 kl.18:17 av Joakim Borgudd | 4 kommentarer

Diego

I förra veckan blev det klart att Hiltis Diego Gonzalez blivit bokad för sitt livs match i Sengoku Raiden Championship 12. Matchen går den 7 mars i Tokyo och för motståndet står det minst sagt rutinerade showmannen Akihiro Gono. Bara att se invägningen blir något att se fram emot då Gono gärna dyker upp i peruker och andra galna outfits.

Den 25 år gamle Gonzalez som setts som ett framtidsnamn länge ska nu äntligen få komma in i sportens finrum på allvar, något som varit på gång sen tiden i Bodog, en organisation som tyvärr lades ner just när Diego slagit sig in på allvar. Welterviktaren har vunnit 8 raka matcher och inte förlorat sen 2006 men lär trots det ses som en stor underdog mot Gono, men annat kan man kanske inte vänta sig mot någon som gick sin första match för 16 år sedan. Jag tog i alla fall ett kort snack med Diego och han verkar vara redo för att ge allt den 7 mars.

Vad var din första tanke när du fick höra att du skulle möta Gono?
Jag tänkte inte så mycket faktiskt. Det är bara in och köra. Jag har ingenting att förlora på den här matchen. Hur det än går så kommer jag att utvecklas massor som fighter och jag kommer vara en mycket bättre fighter efter matchen. Jag går in förbered för ett krig och hoppas allt ska gå min väg.

Hur skulle du beskriva honom som fighter?
Han är allround med en oortodox stil. Svårt att förbereda sig för en sån kille. Han är erfaren så jag måste hålla mig fokuserad i 15 minuter.

Hur länge har du förhandlat med Sengoku?
Jag vet inte faktiskt, min manager sköter allt det där. Jag fick bara veta att jag skulle möta Gono. Det var aldrig nått snack om jag skulle ta matchen eller inte. Fick bara ett samtal där jag fick veta att jag skulle möta Gono om 4 veckor.

Hur känns det att åka till Japan för match?
Det ska bli kul! Det har alltid vart en dröm att få göra det.


Hur tränar du inför matchen med tanke på att det bara är en månad kvar?

Jag försöker bara komma i så bra form som möjligt på den tiden som är kvar. Jag tränar på allt som vanligt och försöker alltid bli bättre på alla delar.

Vill du fightas stående eller på marken mot honom?
Det spelar ingen roll för mig, jag tar fighten där den kommer. Blir det stående så blir det stående och blir det på marken så får det bli marken. Jag känner mig säker i alla lägen.

Jag läste att du vägde lite mindre än vanligt, hur kommer det sig?
Jag har tänkt på maten lite bättre den här gången och hållit igång löpningen lite.

Du såg trött ut på invägningen senast, tog bantningen hårt?
Det är klart att 7 kilo på en dag är alltid jobbigt och det tar på kroppen men man får göra det bästa för att återhämta sig bara.

Var du nöjd med matchen i Superior Challenge senast?
När man tittar tillbaks på sina matcher i efterhand så hittar man alltid fel. Det fanns en massa grejer jag kunde gjort bättre men jag vann så kan inte klaga. Sen så kunde jag inte bry mig mindre om vad folk på nätet tyckte om jag vann eller inte.

4 kommentarer »

 • facetrasher skrev:
  17 februari 2010 kl. 20:09

  buena loco!! mata ese maricon!! chile te teine!

 • Farujah skrev:
  17 februari 2010 kl. 21:02

  Hoppas verkligen det går vägen! Lycka till Diego!

 • wss skrev:
  17 februari 2010 kl. 22:28

  Lycka till Diego!! Hoppas du vinner på ett imponerande sätt!!

 • MMAFan skrev:
  17 februari 2010 kl. 23:00

  Skön inställning, bra intervju, lycka till!

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.