Hem » UFC, UFC 108

Dos Santos mot Gonzaga på gång

13 oktober 2009 kl.11:31 av Joakim Borgudd | Inga kommentarer

Flera sidor med mmaweekly i spetsen har nu uppgett att en match mellan Gabriel Gonzaga och Junior Dos Santos är på gång att bli klar. Matchen ska vara aktuell för UFC 108 den 2 januari och tydligen ska de båda ha accepterat matchen muntligen, men ännu är inget kontrakt påskrivet. Tanken ska tydligen vara att vinnaren får en chans på titeln, men såna uppgifter har man lärt sig att inte lita på. Däremot kan det bli en riktigt spännande match mellan två killar med riktigt tunga händer.

För Gonzaga kan matchen bli en chans att visa att han kan vinna även mot tufft motstånd. Men av sina 10 matcher i UFC har han bara förlorat mot Shane Carwin, Randy Couture och Fabricio Werdum. Och ingen kan väl glömma hans höga spark som knockade Mirko Filipovic men tyvärr är den enda namnkunniga fighter han besegrat i UFC. Han har även vunnit stora titlar i BJJ samt har deltagit i ADCC, kanskeär det där han har ett övertag på sin yngre landsman.

Dos Santos tränas av bröderna Nogueira och gjorde entré i UFC för ganska precis ett år sedan då han knockade Fabricio Werdum och chockade alla. Sen dess har han hunnit med två segrar till, senast mot Mirko Filipovic. Han har gjort sig mest känd som en stående fighter men har även vunnit en del titlar i BJJ hemma i Brasilien. Värt att veta är att ingen av deras matcher gått till domslut, det lär det knappast göra här heller.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.