Hem » DREAM, Strikeforce

DREAM planerar turnering i lätt tungvikt

30 december 2009 kl.00:45 av Joakim Borgudd | 3 kommentarer

Alla vi som är svaga för en hederlig turnering kan börja hoppas på att uppgifterna från Apy Echteld stämmer. Han är nämligen manager åt ingen mindre än Gegard Mousasi och säger till MMAjunkie att DREAM planerar att anordna en GP i lätt tungvikt med start i slutet av maj nästa år.

”Efter det, den 30 maj kommer han att gå match i Japan. Det blir den första rundan av mästerskapet i lätt tungvikt. Sen i juli kommer han att delta i den andra rundan av turneringen.

De här uppgifterna är verkligen något som får det att vattnas i min mun, då skulle Mousasi ha chansen att ta hem sin andra GP i sin nya viktklass. Som bekant vann han ju turneringen i mellanvikt under 2008 genom att besegra bland annat Jacaré Souza och Melvin Manhoef. Dock vimlar det inte av topprankade killar utanför UFC i den viktklassen men just tjusningen med turneringar är att det kan bli fantastiskt spännande vilka som än är med.

I intervjun pratar Mousasis manager även om de planerade matcherna i Strikeforce. Där verkar ännu inget vara bokat förutom att det blir en gala på CBS i april där han kommer att delta.

”Vi väntar fortfarande för schemat från Strikeforce. Det är lite konstigt att de inte presenterat ett schema ännu. Mousasi kommer att gå match i april med Fedor Emelianenko. Efter matchen i april måste han gå en match till i Strikeforce. Men eftersom vi inte vet schemat ännu funderar vi på att låta honom gå boxningsmatcher den andra halvan av 2010, det är något som han verkligen vill göra.”

Den där boxningen, en chans att utvecklas eller att tjäna stora pengar? Ryktena säger att det kan bli debut i boxning redan i januari men han verkar alltså ha större planer med det, hoppas det inte tar för mycket fokus från hans MMA. Men kanske kan man se det som en konsekvens av att han inte tror att vare sig DREAM eller Strikeforce kan skaffa fram tillräckligt många intressanta utmanare.

3 kommentarer »

 • rush skrev:
  30 december 2009 kl. 03:33

  Dom kan ju höra med ken shamrock han är säkert ledig!

 • Brad Nowell skrev:
  30 december 2009 kl. 13:28

  Känns som det kvittar vem som än är med, det kommer ändå till 99,9% säkerhet sluta med King Mo mot Mousasi i finalen. Det kan bli en sjukt rolig match.. *väntar med spänning*

 • Jens skrev:
  30 december 2009 kl. 17:33

  Det är bra att han går boxningsmatcher också. Så länge han håller igång och utvecklas ser jag inga problem att tävla i andra kampsporter. Men det är klart att det är roligare att se Mousasi gå MMA-matcher.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.