Hem » UFC, UFC 107

Duffee mot Buentello på gång

22 september 2009 kl.10:26 av Joakim Borgudd | Inga kommentarer

Nu rapporterar fiveouncesofpain att Todd Duffe kan ha fått igenom sin önskan om att möta en toppfighter i sin nästa match. Det verkar bli ingen mindre än Paul Buentello som återvänder till UFC efter tre års frånvaro. De båda ska muntligen ha accepterat matchen och den är planerad till UFC 107 den 12 december.

Den endast 23 år gamle Duffee tränar med American Top Team och vann sin debut i UFC mot Tim Hague på endast 7 sekunder under UFC 102. Han har vunnit alla sina 5 matcher via knockout och trots sin unga ålder har han en mycket imponerande fysik vilket hans 114kg tydligt visar. Men mot en farlig striker som Buentello kan han inte slappna av för en sekund.

Den 12 år äldre Buentello växte upp i Texas och var skolkompis med Evan Tanner och sedan debuten 1997 har han hunnit med 37 matcher. Av dessa har han vunnit 27 och bara en gång har det slutat med domslut. Han mötte Andrei Arlovski i en titelmatch i UFC där han blev utslagen efter bara 15 sekunder men sen dess har han vunnit 6 av 7 matcher. Matchen känns som ett bra test för båda, kan Duffee klara sig mot duktiga fighters och har Buentello något att hämta mot de stora tungviktarna i UFC? Dana räknar nog med att Duffee vinner övertygande, men i MMA vet man aldrig vad som händer.

Huvudmatch för galan blir titelmatchen mellan BJ Penn och Diego Sanchez dessutom väntas det bli matcher bland annat mellan Frank Mir och Cheick Kongo samt Kenny Florian mot Clay Guida.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.