Hem » Citat, UFC, UFC 112

Edgar ryktas för titelmatch

8 januari 2010 kl.07:17 av Joakim Borgudd | 11 kommentarer

Josh Gross från Sports Illustraded har twittrat om vem som blir nästa utmanare till BJ Penns bälte i lättvikt och enligt honom har  Frankie Edgar övertaget.

”Jag har hört från flera håll att Frankie Edgar är tänk att möta BJ Penn i april. Inget är skrivet i sten men jag har fått veta att det är väldigt troligt.”

Andra källor ska mena att det även baseras på Gray Maynards prestation mot Nate Diaz på måndag. Frågan är om man ska tolka det som att ett imponerande avslut från Maynard ger honom titelmatch men att ännu ett domslut ger Edgar chansen? Någonting säger mig att man kommer att presentera en utmanare efter UFC Fight Night 20. Edgar har som bekant förlorat på domslut mot Maynard, vilket också är karriärens enda förlust. Totalt har brottaren från New Jersey vunnit sex matcher i UFC mot killar som Sean Sherk, Tyson Griffin och Spencer Fisher.

11 kommentarer »

 • Anders E skrev:
  8 januari 2010 kl. 10:42

  och folk påstod att nate och hendo inte förtjänade titelshot….

 • Daniel (filmtips m.m) skrev:
  8 januari 2010 kl. 11:20

  Whatever, jag gillar Frankie. Bara hans förnamn är coolt :)
  Tycker han ser bättre ut i varje match han går, men visst, han lär inte ha en suck mot BJ, men vill ändå se han försöka. Hellre det än gaynard.

 • Daniel skrev:
  8 januari 2010 kl. 12:36

  Det som är lite tråkigt är att det inte känns som någon av dom kommer ha någon större chans alls. Det finns tre divisioner som känns som mästarna verkligen är skrivna i sten, LW, WW, MW.

 • palle skrev:
  8 januari 2010 kl. 13:13

  av någon anledning har jag en känsla över att vi kommer ha frankie som ny lw-champ efter den matchen. Inte för att han på något sätt skulle vara bättre än BJ men någon gång ska han falla och jag trodde mer på Kenny när han gick upp o det gick åt helvete så varför inte frankie? Vem som helst kan ta vem som helst om allt går som det ska!

 • Jonte B skrev:
  8 januari 2010 kl. 13:14

  Hur brutalt tråkig Gray ändå är så känns det jävligt skumt om Frankie får chans på titeln först när Gray spöade honom.

  Att de två är topp 2 contenders säger tyvärr rätt mycket om lättviktssituationen :(

 • Joakim Borgudd skrev:
  8 januari 2010 kl. 13:27

  Mm som jagt sagt i ett annat inlägg så är Frankie definitivt mer underhållande och har visat prov på bra boxning på sistone. Däremot tror jag att Maynard är den bättre brottaren och är dessutom större, därför tror jag att han i alla fall har lite större chanser att hota på BJ på något sätt. Men sen om det blir en rolig match är en annan fråga.

  Sen så beror det kanske på hur man se det, Edgar har ju som sagt förlorat mot Mayanard. Men han har segrar mot namn som Griffin, Sherk, Fisher, Bocek.

  Kanske smäller det högre än Huerta, Miller (som Edgar också slagit), Edgar. Utöver det har ju inte Maynard slagit så stora namn. Jag tycker ju att Maynard borde få det om han slår Diaz, men jag kan ju se varför de kan välja Edgar..

 • jöz skrev:
  8 januari 2010 kl. 13:43

  Om Maynard vinner mot Diaz borde han utan tvekan få chansen före Edgar (även om jag själv föredrar Edgar som fighter).

  Maynard är tråkig som få, men är ett betydligt större hot mot BJ tack vare sin brottning. (sedan tror jag iofs inte att någon lättviktare är bättre än BJ just nu men någon måste han ju möta.)

 • Blejs skrev:
  8 januari 2010 kl. 18:09

  Jag tror att Nate Marquat har bra chans mot Silva, fast det trodde jag förra fighten också.. :)

 • affe skrev:
  8 januari 2010 kl. 19:07

  spelar ingen roll vem det blir, tror att Sanchez är bättre en båda två och vi vet ju hur det gick för honom…

 • tojo skrev:
  9 januari 2010 kl. 09:55

  Gray möter väl Nate, inte Nick?

 • Brad Nowell skrev:
  9 januari 2010 kl. 15:23

  Känns lite skumt det här, men så blir det väl när de inte har någon ”bra utmanare”. Vet inte om det främst säger någonting om UFCs lightweight division eller om BJ Penn, men känns lite fult när Dana White&Co alltid snackar om deras ”wide talentpool” i LW och ändå inte kan hitta någon som kan utmana BJ.

  Själv tror jag tyvärr inte Frankie Edgar har en chans. Han är alldeles för liten. Hade jag fått önska (vilket jag ju dock enbart kan drömma om) hade jag velat se BJ mot Aoki eller Eddie Alvarez. Eller tom mot Jamie Varner eller Jose Aldo. Tror alla de 4 matcherna varit mkt roligare än Edgar eller Maynard.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.