Hem » Citat, UFC, UFC 112

Edgar tror det blir tufft mot Penn

25 februari 2010 kl.08:17 av Joakim Borgudd | 11 kommentarer

UFC 112 i Abu Dhabi går Frankie Edgar karriärens största test mot den suveräne mästare BJ Penn. Den 28 år gamle fightern får New Jersey tränas av Ricardo Almeida och Renzo Gracie men verkar tro att Penn blir en svår motståndare att slå. Edgar har pratat med Sherdog och sagt följande.

”I mina ögon är han en av, om inte den bästa fightern i UFC. Han är en av de mest allsidiga, från det stående till marken, hans försvar mot nedtagningar är bättre än allt annat. Hans flexibilitet, balans och allt det där, han blir en hård nöt att knäcka. Jag kommer garanterat att ha fullt upp.”

Edgar fortsätter med att prata om hur svår Penn är att ta ner, just tack vare dennes balans och tillägger att många försöker hålla kvar i hans ben och då får ta många slag.

Under karriären som startade 2005 har brottaren Edgar tagit 11 segrar, 6 av dessa i UFC. Karriärens enda förlust kom mot Gray Maynard, men Edgars mer offensiva stil gav honom titelmatchen före Maynard. Av 8 matcher i UFC har Edgar faktiskt funnit ”Galans match” hela tre gånger, även om han vunnit det mesta via domslut. Hans största merit är nog segern mot Sean Sherk där han fullkomligen dominerade exmästaren.

Inför galan i Abu Dhabi tänker Edgar vara på plats minst 10 dagar före för att anpassa sig och inför den historiska utomhusgalan har han bilden klarför sig.

”Det kommer att vara i öknen. Det blir varmt så vi kommer att svettas en hel del. Jag förutspår en hel del svett, vad sägs om det?”

11 kommentarer »

 • Daniel Bodin skrev:
  25 februari 2010 kl. 08:29

  Såg bara rubriken och kom att tänka på den gamla klassiska: No shit, Sherlock

 • Rebel-Ape skrev:
  25 februari 2010 kl. 10:17

  Bodin har så rätt ;) mitt i prick!

 • Skurtbert skrev:
  25 februari 2010 kl. 12:01

  Tänkte EXAKT samma sak!

 • Styrkan skrev:
  25 februari 2010 kl. 12:11

  +1

  Snudd på meningslös match.

 • Alex skrev:
  25 februari 2010 kl. 13:28

  Edgar vet att han kommer förlora. Det är därför han lyfter Penn till skyarna nu innan matchen. Så det inte blir lika pinsamt för honom, när BJ står som vinnare alltså.

 • affe skrev:
  25 februari 2010 kl. 15:36

  tror som de flesta andra att edgar kommer bli slaktad

  KO nån gång tidigt i matchen

 • yonsson skrev:
  25 februari 2010 kl. 16:58

  Alex: Och om han mot all förmodan skulle vinna, så har han ju höjt sig själv till skyarna. Det känns som att Edgar kommer att vilja hålla matchen stående, vilket borde leda till en rolig match.

 • niclas 1 skrev:
  25 februari 2010 kl. 17:42

  Intressant perspektiv detta med att höja Penn. Ja, höja och höja, han är väl däruppe! I alla fall, jag tycker ibland det är märkligt när fighters talar ner sina motståndare. Indirekt talar de då ner sig själva. Vinner de knappt var de dåliga. Vinner de överlägset var det inte mycket att orda om. Förlorar de, är de själva katastrof.
  Jag menar, för ex. Mir som snackade ner Lesnar, och sedan mosar Lesnar honom. Okej, hur bra är Mir då, enligt sig själv? En sopa.

 • Alex skrev:
  25 februari 2010 kl. 17:47

  I och för sig sant det ni säger. Hur som helst är det väl smartast att tala gott om sina motståndare istället för att tala ner dom, som niclas 1 säger. Varesig man vinner eller förlorar så gynnar det en.

 • danne skrev:
  25 februari 2010 kl. 18:13

  Samtidigt kan det vara bra att snacka ner sina motståndare så man börjar tro på det själv. Folk som inte går in i oktagonen med tron att de ska vinna, har redan förlorat

 • Vinnysimmo skrev:
  25 februari 2010 kl. 20:12

  Skaplig Bröderna-Dalton-Haka Edgar har!

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.