Hem » Strikeforce, UFC, Övrigt

Emelianenko och Lesnar listade i toppen

28 januari 2010 kl.18:06 av Joakim Borgudd | 30 kommentarer

Inflytelserika BusinessWeek har listat de 100 mäktigaste idrottarna och listan toppas av namn som Tiger Woods och LeBron James. Tittar man däremot lite längre ner hittar man Fedor Emelianenko på plats 83 samt Brock Lesnar på plats 96. Rankingen baseras på både deras idrottsliga kvalité samt deras dragningskraft för sponsorer och fans. Den enda fighter som listas högre än Emelianenko är boxaren Manny Pacquiao men han rankas högre än Floyd Mayweather Jr.

Det är verkligen roligt att MMA finns representerat på den här listan, däremot kan man diskutera om Fedor verkligen har en större dragningskraft än Lesnar. USA borde vara den största marknaden och där är Lesnar tveklös störst, men kanske har hans sjukdomsfrånvaro påverkat placeringen.

30 kommentarer »

 • Vinnysimmo skrev:
  28 januari 2010 kl. 19:09

  Jag instämmer i att Lesnar borde ha placerat sig högre än Emilienko.

 • Farujah skrev:
  28 januari 2010 kl. 19:15

  Fedor har har ju ett enormt anseende i asien och Ryssland, så det förvånar mig faktiskt inte.

 • Joakim Borgudd skrev:
  28 januari 2010 kl. 19:22

  Som jag tolkar texten om listan fokuserar den mest på idrottare i USA, annars finns det väl många andra som borde vara med, men visst kan man tycka att Fedor ska vara före Lesnar.

 • Alexander on tour skrev:
  28 januari 2010 kl. 19:24

  Listan var väl också för idrottsliga kvalitéter. Och det har Fedor ju gott om.

  Så här tror jag de resonerade:

  Fedor: Idrottsliga kvalitéter 100.000 poäng. Dragningskraft hos jänkare:200 poäng
  Lesnar: Idrottsliga kvalitéter 10 poäng Dragningskraft hos jänkare: 100.000 poäng

  Som ni ser har Lesnar lite mindre poäng totalt och hamnar därför längre ner på listan än Fedor.

 • andreas skrev:
  28 januari 2010 kl. 19:37

  jo i asien och ryssland är tveklöst fedor större än lesnar. Men fedor börja väl bli populärar i usa med striceforce. Dock nog inte populärare än lesnar men.

  Kan inte striceforce och ufc göra en gemensam nyårsgala. Fedor mot lesnar och Mousasi mot shogun. Skulle vara roligt att se lesnar få redigt med spö.

 • dinho skrev:
  28 januari 2010 kl. 20:34

  tror väll att lesnar har mer dragningskraft hos folk som inte är så mma intressarde

 • mma skrev:
  28 januari 2010 kl. 21:07

  Listan är total mumbo jumbo ändå.

  dom kanske inte har full koll på mma, men när dom sätter basketspelare som lebron, wade och Shaq framför kobe bryant (12e) så vet alla som har någon koll på sport i usa att listan är skit.

 • Alex skrev:
  28 januari 2010 kl. 21:34

  dinho: Hur kan du (och väldigt många andra) vara så säker på att Fedor skulle smiska upp Brock? Alla såg ju hur jävla illa ute Fedor var mot Rogers, när han låg på rygg. Jag tror det finns stor chans att samma sak skulle hända mot Lesnar, och det hade även inneburit mer förödande konsekvenser.

 • lars skrev:
  28 januari 2010 kl. 23:02

  Finns inte en chans att Fedor spöar Brock. Han är för liten.

 • Tom skrev:
  28 januari 2010 kl. 23:10

  jag tolkar listan som att de handlar nästa uteslutningsvis om popularitet och fanbase hos amerikanerna.
  detta baserat på att david beckham hittas i mitten av listan och den enda fotbolls spelaren och den enda fotbolls spelare som är ”stor” och spelar i staterna och killen är inte längre i världs toppen.
  Så därför kvittar de om Fedor är större i Asien och Ryssland För Brock är större i staterna och borde du precis som en eventuella match klå Fedor:D
  Men detta ger också lite konstiga frågor var är killar som Coutore och Liddel eller BJ och GSP som borde vara ännu mer populära eller den amerikansk drömmen Forrest Griffin.
  Men största ? måste ändå vara, VAR ÄR Kimbo!!!!
  Killen drar ju galor han ahr varit med i den största PPV mma galan i USA och just bara tack vare Han så han måste ju vara större än Fedor utan tvekan.
  Sen WEC dragplåster Faber lyser också i listan med sin frånvaro.

 • dinho skrev:
  28 januari 2010 kl. 23:16

  Grejen är ju att Fedor har spöat alla stora namn i HW i deras prime time utan särskillt stora problem med undantag då Nog,coleman och crocop enligt mig.. Så vad har brock emot det vinst mot en gammal couture och en vinst över Mir som inte riktigkt går och jämföra med dom killar Fedor spöar utan problem… enkelt Fedor är helt klart den bättre fightern

 • Joakim Borgudd skrev:
  28 januari 2010 kl. 23:20

  Tom, listan är baserad på både popularitet och prestation.

  ”by that we mean they not only dominate their sport but also have the presence and personality to help sell billions of dollars’ worth of goods and services every year”

  Man kan ju alltid ha åsikter om listor men jag kan nog hålla med om att det är Fedor och Lesnar som ska representera MMA på listan. Att det inte finns fler namn tycker jag inte är konstigt, sporter som golf, basket, tennis och fotboll är ju ljusår före MMA i popularitet och ekonomi trots allt. Men intressant att det finns lika många MMA-fighters som boxare på listan, det hade knappast skett för 10 år sedan.

 • lars skrev:
  28 januari 2010 kl. 23:55

  Spelar ingen roll vad fedor gjorde förr i tiden. Nu är Nu och Brock dominerar. Fedor vet det och det borde du med.

 • Norre skrev:
  29 januari 2010 kl. 01:13

  Lesnar har sin hype i Amerika, medans Fedor har sin i resten av världen. Svaret är enkelt

 • Farujah skrev:
  29 januari 2010 kl. 10:52

  Lars snälla, läs på lite, the biggest bully doesn’t always win. Lesnar har en grym doubbel leg och skjuter med riktigt bra speed, men liksom många andra collegebrottare så är han inte särskilt stark i clinchen, vilket visades mot Couture. Fedor är däremot hur stark som helst i clinchen, och vem som är bäst stående behöver vi inte ens etablera. Att spekulera i matchen är onödigt till och om den inträffar, men att säga att fedor är för liten bara för att Frank Mir har sagt det är ju bara naivt och korkat.

  Alex illa ut mot Rogers? Han blev träffad av ett par slag men konrade med att nästan ta Rogers arm.

  Beträffande Fedors makt, så tycker jag att den är större än lesnars med tanke på att man är tvungen att co-promota med honom för att få till en match =).

 • lars skrev:
  29 januari 2010 kl. 11:27

  Jag behöver inte läsa på. Jag har ögon att se med, och jag har svårt att se vad som gör Fedor så speciell. Däremot är det lätt att se vad som gör Brock speciell. Finns ingen som är så stor, stark, men ändå så snabb.

 • Joakim Borgudd skrev:
  29 januari 2010 kl. 11:35

  Det speciella med Fedor är väl att han aldrig förlorar :)

 • lars skrev:
  29 januari 2010 kl. 12:36

  Ja, men kom igen, Brett Rogers , Hong Man etc. Visst Brock har inte mött så mkt heller men Couture och Mir hade slaktat dem med. Jag skulle i alla fall sätta en 1000 lapp på Lesnar om de möts( hoppas). Men det kostar ju 50 miljoner dollar att få Ryssen till IFC så det kommer nog aldrig hända, tyvärr.
  Jag räknar med 2milj ppv á 50$= 50 milj till UFC 50 till Fedor.

 • Peppa skrev:
  29 januari 2010 kl. 16:19

  Varför envisas alltid alla som inte gillar Fedor med att ta upp hans matcher mot Hong man, Brett, Zulu? Ja men kom igen, han har ju mött så mycket bättre fighters som Nougeira, Coleman, Randleman, Crocop(alla på toppen av sina karriärer) etc

  Fedor är grym, är det nångon som dominerar (och har gjort det under en sån lång tidsperiod) så är det självklart Fedor, klart han ska vara före Brock på den här listan!!

 • Farujah skrev:
  29 januari 2010 kl. 16:37

  Lars, uttala dig inte om saker du inte har en aning om, sen behöver du heller skriva en massa påhittat skit.

  B

  Det speciella med Fedor? Om du inte kan se det speciella hos fedor, så är du nog blind. Men du är väl en sån nolla som upptäckte MMA på tv4sport. Men jag ska försöka förklara för dig. Det finns ingen som kan anpassa sin gameplan bättre till sin motståndare än fedor, han är den enda fightern i världen som har lyckats besegra alla typer av motståndare. Brottare i världsklass som mark coleman (tvåa i VM 100 kg 1991), grymma strikers som Cro cop, arlovski och Mark Hunt, grapplers som Minotauro. Finns ingen tungviktare som rör sig som fedor, så explosiv och stark (nu pratar jag grapplingstyrka och inte bodybuilding). Han drar armbars som lättviktare tack vare sina höfter, gör inte det honom speciell? Hade jag varit du så jag uppsökt en läkare, för dina ögon är ju inte att lita på.

  Varför beskriver du Rogers som en can? Han är en stor stark kille på 130 kg, med dynamit i händerna, som kan försvara sig bra på marken också, Slår du ut Andrei arlovski på 22 sekunder så är du ingen can.
  Att möta Hong man Coi är aldrig lätt, då han är så stor, tung och har så mycket reach. Jag tror Lesnar skulle kunna besegra honom, då han faktiskt har bra takedowns, men om han är oförmögen att ta den till marken eller hamnar på ryggen, skulle han förlora.

  Jag ser inte hur mir skulle kunna besegra Choi, mir tycker inte om att få smällar, har ganska dålig brottning och inte särskilt stark i clinchen, har svårt att se honom ordna en takedown.

  Skulle Randy ha slaktat Rogers? Kom igen, han kunde varken ta ner Minotauro eller Vera. Om du har sett matcherna mellan fedor och Nogueira så borde du ha sett att fedor kastade nogueira som en vante.

  Lesnar har bra brottning, ja men det är faktiskt det enda han har. Han ser fortfarande väldigt obekväm ut på fötterna. Fedor är sämsta möjliga matchup för inte bara lesnar, utan för vilken fighter som helst, då han är bra i alla aspekter.

 • lars skrev:
  29 januari 2010 kl. 16:57

  Påhittat. -Vi vill ha co-promotion= vi vill ha 50% av världens mest emotsedda MMA match. Ja jag hittar på att de säljer 2 milj PPV. Men vet att de säljer 1 milj PPV(DE har gjort det förr,och lär ju inte sälja mindre om guden FEDOR är med) och i så fall vill Fedor ha( och kom inte dragande med att det är M1, om inte Fedor gillade det så skulle han dra från M1) 25milj DOLLAR. Och Brock en spottstyver. Så enkelt är det.
  Varför måste du komma med en massa otrevliga person angrepp bara för att jag inte tycker som du?

 • Farujah skrev:
  29 januari 2010 kl. 18:01

  Jag kommer inte med angrepp, jag kommer med fakta. Du är fri att ha vilken åsikt du vill, men basera den inte på naiva slutsatser.

  Varför skulle fedor vara så dum att han arbetade för Dana White och se till att hans och fertitta brödernas plånböcker blir tjockare istället för att fylla sin egna fickor? Oscar De La Hoya gjorde exakt samma sak i matchen mot Mayweather, använde sig av sitt egna produktionsbolag och gjorde sig själv en hyffsad hacka på en halv miljard. Tror du det hade gått om han hade använt sig av Bob Arum istället? Fedor är inte bara en fighter, utan också en affärsman.

  Du beskriver ju det hela som att Fedor kommer in, kräver hälften av intäkterna från för att sedan gå iväg, utan att göra någonting? Det du beskriver är ju rena rånet, förstår du inte hur orimlig den slutsatsen är?

  En co-promotion, innebär att man delar på allt. Ett event handlar om betydligt mer än bara PPVs. Det innebär att hälften av de representerade deltagarna på kortet ska vara från m-1 och andra hälften från UFC. Man delar på alla kostnader och vinster, produktionskostnader, hyra av arena, försäljning osv. Därefter betalar m-1 och UFC var för sig sina fighters enligt kontrakt, skatter osv, vinsten som blir kvar delar man på.

  m-1 global ägs inte enhälligt av fedor, som bara har 20% av företaget. Tror du Fedor får 50% av det som strikeforce drar in? Knappast, då det bara är han och mousasi som representerar dom på SF events.

  Jag skulle älska att se fedor i UFC, bara för att tysta alla kritiker. Jag förstår UFCs agerande, en co-promotion skulle knappast gynnna dom och man har redan bevisat att man inte behöver fedor för att bli den största organ i världen.

 • lars skrev:
  29 januari 2010 kl. 18:14

  Jag förstår vad du säger. Och summan av det är att Fedor ville ha mer pengar än de 18 bäst betalda i UFC tjänar på ett år. Jag tycker inte han är värd det.

 • Farujah skrev:
  29 januari 2010 kl. 21:02

  Lars, UFC utnyttjar fighters och betalar dom inte vad dom förtjänar. UFC är enligt forbes värderat till över 1 miljard dollar, det finns gott om potential att betala ut högre löner. UFC bryr sig inte om MMA, dom bryr sig om UFC, vilket är en viktig skllnad.

  Många beskriver UFC som motsvarigheten till den amerikanska fotbollens NFL. Dock har många fighters, däribland Dan henderson påpekat en radikal skillnad, nämligen det att spelarna i NFL får en betydligt större del av kakan än vad UFCs anställda får.

 • Peos skrev:
  29 januari 2010 kl. 21:34

  Visst att Fedor var/är hur grym som helst. Men frågan är om han fortfarande är lika grym som han var förr. Var ändå ett tag sen han mötte riktigt topp motstånd. Jag har börjat tvivla på om han fortfarande är den bästa hw i mma. Men alla matcher jag kommer se med honom så kommer jag hålla och tro på honom.

 • lars skrev:
  29 januari 2010 kl. 22:36

  Är det så lite med över en milj dollar om året som de 18 bästa har??
  Jag tycker att det är ganska bra. En miljon dollar i USA motsvarar väl det dubbla i sverige.

 • Tom skrev:
  30 januari 2010 kl. 00:10

  @Farujha
  du har satt gränsen för de som är i mitt följande uttalande.
  Sluta bete dig son du är 6 och går på dagis att neka att du kommer med person angrepp när du är säger att någon är blind är bara patetisk, stå för vad du säger, eller klara du inte av de?
  Sen vill jag börjar med att denna diskutionr så himla tråkig nu de har varit så många gånger och tyvärr kommer vi ha den varje gång någon kan koppla ihop fedor och brock med varandra i nåt tills en match mellan dom sker om den nu sker. Men lika mycke som jag är trött på diskution är jag på att du Ska hoppa in och försvara den knubbige ryssen, de leder till samma sak varje gång de slutar i ditt trash talk om dana och ufc, hyllning av ryssen, diss av brock och en mängd person angrepp. MåSte detta hända varje gång?? Ingen kommer liksom ändra sig så varför bry vi oss? Varför bry du dig??
  Plus dock att du nu säger att brock har bra brottning den är ny, han har ju grym brottning men du kommer väl dit så småningom,

  Angående pengar och fedor och ufc match mot brock, så är jag inte så insatt ni ppv, men om inte jag har fel så drar i fedor direkt någon sån publik i stora summor direkt även om han är obesegrad, brock drar väl mer i alla fall i staterna? Och om det är så är de ju absurt att han skulle ha så mycket Co.- promotion pengar när han inte ens drar in de.

  Sen måste jag bara skratt när jag läser att du säger att dana inte bryr sig om mma hahahaha visst att du inte gillar dana, men detta verkligen??? Tror du på detta själv??
  Utan dana och Ufc hade inte mma funnits i närheten av vad den är idag den hade nog haft svårt att leva. Ufc är mma och dana är en av de absolut viktigaste personer för mma vare sug du vill det eller inte. Han har slagits för de marknadsfört de och så vidare spridit de över världen, jag har Svårt att se att mma hade blivit sanktionerat i kalifornen utan ufc.
  Så när du säger att dana och ufc struntar i mma vill jag bara skratta för de är bullshit!
  Men mest irreterad blir jag när du säger att man är en nolla om man upptäckte mma på TV4 sport, va fan skulle man vara de för???
  Antar att du tycker man måste upptäcka mma via Pride( pågrunda av fedor).men Pride finna ju inte längre så nu kan man väl inte bli mna fan längre eller?? Hur får man upptäcka mma då utan att bli en nolla?
  De har väl för helvete ingen betydelse hur man upptäcker mma?vi gillar ju samma sport man är ju inte mindre värd beroende på hur man började tycka om de, de är ju bara rasist tönt värderingar. Vi älskar samma sport de är vår likhet, jag skiter fullständigt i varför vi började gilla de.

 • wyofraejqlo skrev:
  13 februari 2010 kl. 17:54

  xqewFe srlzuklavsrk, [url=http://btnddzkjwkvv.com/]btnddzkjwkvv[/url], [link=http://koaleftxczrv.com/]koaleftxczrv[/link], http://astozdnkhwcz.com/

 • wanda skrev:
  19 mars 2010 kl. 00:21

  cheap car insurance csaieu car insurance quotes 8-( cheap auto insurance ybaj cheap health insurance 377865

 • htmltextbody skrev:
  19 mars 2010 kl. 07:00

  cheap car insurance =)) auto insurance quote cjf auto insurance qoi health insurance 8OO

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.