Hem » DREAM, Närbild, Strikeforce

En boxares syn på Nick Diaz

29 juli 2009 kl.10:29 av Teddy Stenmark | Inga kommentarer

Vår vän Teddy Stenmark tar sig en titt på den ständigt aktuelle Nick Diaz och analyserar hans stående stil ur en boxares synvinkel. Läs vidare för att se vad han kom fram till.

Jag tog mig en titt på hårdslående Strikeforce-fightern, Nick Diaz sent igår kväll för att bilda mig en uppfattning om hans eventuella pugilistiska färdigheter. Att han är en begåvad och ytterst respekterad MMA-utövare behöver vi ju inte tvivla över men hur är det egentligen med boxningskunskaperna?

Jag skulle vilja påstå som gammal boxare, att Diaz har mycket talang i hur han sätter ihop slagserierna. Det gör han bra, nästan maskinmässigt. Det verkar sitta i ryggmärgen. Det påminner faktiskt lite grann (en aning) i hans bästa stunder om de riktigt duktiga KO-artisterna inom proffsboxningen. Killar som Kostya Tszyu och nyss avlidne kämpen Arturo Gatti. För att nämna två fulländade gossar jag gillar skarpt. Inte kanske så mycket i stil då det stundtals ser lite valpigt och oproffsigt ut (Diaz har långt kvar till bägge i rent kunnande). Men det avslappnade sättet och förmågan att följa upp när ett riktigt bra slag landat finns ju onekligen där och det är vad som utmärker en riktigt duktig striker. Jag tror faktiskt att Diaz skulle kunna formas till en mycket bra proffsboxare med rätt tränare.

Men det som bekymrar om man nu tittar till hans brister är att han går med hakan i vädret (vilket är dödssynd för en proffsboxare). Och att han verkar rätt så obekymrad över vad motståndaren kan hitta på vad gäller kontringar. En boxare som vill överleva i branschen får gärna likt Diaz, vara djärv och våga ta för sig men måste alltid tänka på att göra det med så minimal risk som det bara är möjligt. Fixa en schysst ”Dempsey-crouch” (hakan ned och lätt böjd överkropp) till Diaz så tror jag att man har en i det närmaste perfekt boxartyp, åtminstone för MMA.

Fighten jag kollade in nu var från början av juni, mot Scott Smith, jag har sett Diaz flera gånger tidigare och är lite av ett fan. Han är sin spinkighet till trots ruggigt stark och farlig, en publikfavorit både på marken och stående. Ruggigt bra på MMA, inte så pjåkig som boxare (kan bli bättre men duger gott och väl).

Teddy Stenmark
boxningsarkivet.net

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.