Hem » Intervjuer, UFC

Englands nya hopp i UFC

12 februari 2009 kl.14:44 av Joakim Borgudd | Inga kommentarer

En engelsman som kommit till UFC för att stanna är Dan ”The outlaw” Hardy. Han är 26 år och debuterade på UFC 89 där han vann på delat domslut mot tuffe Akihiro Gono. Nu är han aktuell igen för en match på UFC 95 mot Rory Markham, som är meriterad bland annat från IFL.

Hardy började träna Taekwondo som barn och efter att ha rest till Kina för att träna med shaolinmunkar började han med MMA. Han gick sin första match 2004 och sen dess har han gått 27 matcher varav 20 slutat med vinst. Inför den kommande har han vunnit fyra raka sen förlusten mot UFC-fightern Yoshiyuki Yoshida. då blev han lite underligt diskad för att ha sparkat japanen i skrevet.

Trots sin inte allt för långa karriär har han bland annat gått en hel del matcher i Japan, bland annat har han en vinst mot Daizo Ishige som varit mästare i Pancrase. En annan UFC-fighter han mött är David Baron, dock slutade även den matchen med förlust. Dessutom har han mött vår egen Diego Gonzalez två gånger, första gången slutade det med en omtvistad no contest. Men i den andra matchen vann han på cut i tredje ronden.

Med sin aggresiva stil och snabbhet kan Hardy bli en intressant fighter i weltervikten i UFC. Han är redan mycket bra stående med hårda sparkar och slag och han tränar BJJ under Eddie Bravo vilket borde lära honom ett och annat på marken. Och med tanke på alla galor UFC håller i England lär man gärna vilja se Hardy lyckas bra då det är ont om britter högt upp på rankinglistorna vid sidan av Michael Bisping.

Jag tog därför och ställde lite frågor till Dan inför hans kommande match. Gå vidare för att se vad han hade att säga.

Hur kommer det sig att du har en examen i design?
Det var den enda saken som verkligen intresserade mig i skolan. Träningen låg alltid närmast hjärtat så jag tyckte det var svårt att motivera mig att plugga. Därför fortsatte jag med det på universitetet, men när jag började tävla i MMA bestämde jag mig för att det var dags för mig att ägna mig helt åt träningen.

Vad har du för intressen vid sidan av träningen?
Jag gillar att titta på andra sporter som ishockey och boxning, men min tid går nästan helt till MMA. På fritiden blir det ofta en film och tid med min flickvän och familj. Resten av tiden går åt till att träna och studera MMA.

Hur lägger du upp din träning?
När jag är i England tränar jag en hel del med Jimmy Wallhead och Paul Daley på Team rough house. Vi har alltid grymma träningar där jag lär mig mycket från båda två. När jag är i USA tränar jag i olika gym, jag brukar åka ut till Las vegas för att köra på Xtreme Couture. Där finns det massor med bra killar att träna med. Jag har kört några riktigt bra pass med Mac Danzig, Martin Kampmann och Vitor Belfort. I Los Angeles spenderar jag tiden med Eddie Bravo för att jobba på min BJJ, där finns också många bra fighters som kommer för att träna med Eddie.

Hur är det att träna med Eddie Bravo?
Det är alltid riktigt bra och intressant! Det är alltid många bra som tränar där och alla är villiga att hjälpa till. Jag ser alltid fram emot att komma tillbaka och lära mig nya saker.

Du är det att gå matcher i Japan?
De japanska fansen är väldigt annorlunda till de andra fans jag mött. De sitter tysta och koncentrerar sig verkligen på matchen och de uppskattar verkligen när en fighter visar mycket hjärta. Deras galor är väldigt organiserade, med ett strikt schema och mycket folk som tar hand om dig.

Hur var dina matcher mot Diego Gonzalez?
Dom var riktigt tuffa, han är en duktig och väldig talanfull fighter.

Vet du något mer om svensk MMA?
Jag har tränat en del med Per Eklund i USA, han är en riktigt bra kille!

Är det någon speciell fighter du ser upp till?
Det finns många fighters som inspirerar mig, Anderson Silva är självklar. Men jag är också ett stort fan av Ramon Dekkers, Dan Gable och Roy Jones JR. De har alla egenskaper jag försöker ta efter, jag gillar Dekkers arbetskapacitet och aggression under matcher. Gables träningsvilja och strävan efter perfektion är väldigt inspirerande. Jones Jr får de svåra sakerna att se enkla ut.

Vad förväntar du dig av 2009?
Jag vill skrapa ihop tre övertygande vinster i UFC. Det är mitt huvudmål, att vinna ytterligare tre matcher och stiga i rankingen. Förutom det vill jag fortsätta utvecklas och kanske börja använda mig av min grappling mer i matcherna. Jag har inga drömmatcher, jag vill bara fortsätta klättra på rankingen och möta bra motståndare. Jag är säker på att jag en dag kommer gå en titelmatch, det vore en dröm som blir verklighet!

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.