Hem » Dagens citat

Dagens citat

”Vad man man säga? Jag kan inte säga hur det hade gått, jag säger inte att jag skulle ha spöat honom, men jag tror verkligen jag var på väg att göra det. Jag tycker det såg ut som att han ville därifrån.”

Sydafrikanen Trevor Prangley pratar med MMAjunkie om mötet med Karl Amoussou under helgens Strikeforce Challengers. Matchen stoppades och dömdes lika efter att Prangley oavsiktligen petat Amoussou i ögat och denne inte kunde fortsätta. Prangley tycker alltså att det kändes som att fransmannen ville komma därifrån och därför inte fortsatte. Bilda din egen uppfattning genom att kolla på matchen efter brytet.

Hem » Bellator har fyllt turneringen i weltervikt

Bellator har fyllt turneringen i weltervikt

Bellator har nu annonserat den första omgången av sin turnering i weltervikt och det kan bli ett par riktigt tuffa matcher. Här kan du läsa mer om turneringen i fjädervikt där alla namn också är bokade.

I den första matchen ställs löftet Ben Askren som sägs vara en av de bästa brottare som börjat med MMA, på ett tufft test i sin blott fjärde match då han möter UFC-meriterade Ryan Thomas. Däremot verkar det kunna bli en lättare resa för Dan Hornbuckle som slog igenom i Sengoku förra året, han ställs mot Sean Pierson. Se de klara matcherna nedan, den första matchen går den 15 april i i Chicago medan de andra går veckan efter. Vinnaren i turneringen får en match mot mästaren Lyman Good.

Ben Askren (3-0) vs Ryan Thomas (10-3)
Dan Hornbuckle (19-2) vs Sean Pierson (9-4)
Jim Walhead (18-5) vs Jacob McClintock (6-0)
Brett Cooper (12-5) vs Steve Carl (12-1)

Hem » Pudzianowski mot Sylvia i april

Pudzianowski mot Sylvia i april

Enligt Boston Herald ska Mariusz Pudzianowski möta Tim Sylvia den 23 april i Boston. Nyheten kommer sen Massachusetts nyligen antog en ny lag som tillåter MMA-galor. Matchen går i organisationen Moosin som är baserad i Korea men producerar galor i USA. Deras promotor är ingen mindre än Eric “Butterbean” Esch och ska man tro hans partner Corey Fischer blir galan en given succé.

”Det här blir antagligen den största galan någonsin i Nordöstra USA. UFC kommer hit i Augusti och de kommer att ha en hög publiksiffra att slå. Jag tror att det här kortet blir bättre än vad de kommer att ha. Galan kommer att sändas live som PPV i Korea, Polen, Kanada och ungefär 14 andra länder. Det kommer att bli fler tittare än under en UFC-gala.”

Pudzianowsi som vunnit tävlingen ”Världens starkaste man” fem gånger debuterade i december mot boxaren Marcin Najman och vann via slag i den första ronden sen han skickat runt sin motståndare med våldsamma sparkar. Men det blir ett stort steg till att möta den tidigare UFC-mästaren Sylvia, även om denne knappast är i sitt livs form. Sylvia hade förlorat tre raka matcher innan han i september äntligen fick en vinst mot Jason Riley.

Bokade för galan är också enligt rapporten Houston Alexander, Rich Clementi och Yves Edwards. Matchen mellan Pudzianowski och Sylvia väntas bli huvudmatch för galan, dock vågar jag inte riktigt tro på det hela förrän jag sett det bekräftat från båda killarna. Intressant är att Pudzianowski dessutom uppges möta den före detta sumomästaren Robert Paczków på KSW 13 i maj.

Hem » Resultat Strikeforce Challengers

Resultat Strikeforce Challengers

Inatt genomfördes Strikeforce Challengers ”San Jose” som toppades av titelmatchen mellan Sarah Kaufman och japanskan Takayo Hashi. Gå vidare för att se resultatet.

Huvudkort
Sarah Kaufman besegrade Takayo Hashi via domslut (Hon är nu welterviktsmästarinna i Strikeforce)
Karl Amoussou vs Trevor Prangley slutade lika efter att matchen stoppats i rond 1 till följd av en ögonpetning
Luke Rockhold besegrade Paul Bradley via TKO i rond 1
Tarec Saffiedine besegrade James Terry via domslut
Yancy Medeirosbesegrade Raul Castillo via domslut

Underkort
Wayne Phillips besegrade Eric Lawson via submission i rond 1
Samuel Bracamnonte besegrade Chris Stewart via TKO i rond 3*
Tristan Arenal besegrade George Miller via TKO i rond 2*
Jesse Tobar besegrade Johnson Nguyen via submission i rond 2*
Renee Robinson besegrade Lilia Salas via TKO i rond 1*
Steve Dickey besegrade Alan Lummel via TKO i rond 1*
Ronald Carillo besegrade Anthony De Los Santos via submission i rond 2*

*Amatörmatcher

Hem » Strikeforce till Nashville den 17 april

Strikeforce till Nashville den 17 april

Strikeforce har nu bokad Nashville Predators hemmaplan, Sommet Center i Nashville den 17 april för sina andra gala på CBS. Enligt rapporter kommer de att annonsera stora delar av kortet på måndag.

Däremot verkar Fedor Emlianenko inte vara en av deltagarna på kortet, istället uppges han förhandla om en plats på den nästa galan i maj, även den väntas nämligen sändas på CBS. Men de senaste rapporterna säger att det inte är klart att han medverkar där heller, då han och hans manager tydligen tycker att den senaste lönechecken var för liten. Huvudmatch för galan verkar istället bli mellan Dan Henderson och Jake Shields, vilket förvisso är en mycket stabil match men knappast på egen hand kan bära upp sändningen.

Henderson är ju väldigt het, men är ju i ärlighetens namn inte alltid en publikfriande fighter. Två av hans tre segrar i UFC kom via domslut, men Scott Coker hoppas nog på en repris på matchen mot Michael Bisping.

Mästaren Shields ska man inte ens prata om, hans titelmatch mot Jason ”Mayhem” Miller fick folk att stänga av när Strikeforce senaste besökte CBS. Däremot inte sagt att det blir en tråkig match, jag tror rentav det blir en grym match, men kanske inte på det sätt som Strikeforce önskar.

På galan väntas även Gegard Mousasi möte Muhammad ”King Mo” Lawal, en match som de båda redan pratat en hel del om. Dessutom rapporteras det att vi kan tvingas se Herchel Walker gå ännu en match på galan. Utöver det behövs lite fler stora namn, frågan är vilka de kan leta fram, särskilt om de eventuellt ska göra en gala med Fedor i maj.