Hem » DREAM, Dynamite!! 09, K-1, Sengoku

Fler matcher klara för Dynamite!! 2009

22 december 2009 kl.11:54 av Joakim Borgudd | 3 kommentarer

japan-mmabloggen

Nu har det annonserats två högintressanta lättviktsmatcher inför nyårsgalan ”Dynamite!! 2009″. Det är en fortsättning på temat DREAM vs Sengoku och innebär matcher mellan mästarnas samt utmanarna i de båda organisationerna. Det vill säga Shinya Aoki mot Mizuto Hirota samt Tatsuya Kawajiri mot Kazunori Yokota.

I mästarmatchen möter grapplingfenomenet Aoki sin motsvarighet i Sengoku, det vill säga Hirota. Rapporterna säger att inte Aoki var särskilt nöjd med vem han skulle möta under presskonferensen men han ska verkligen inte underskatta Hirota. Denne tog i sin senaste match bältet från brottaren Satoru Kitaoka genom en TKO via knän i den fjärde ronden. Det är just stående han har sin styrka och 8 av hans 12 segrar har han avslutat genom någon form av knockout. Innan han tog bältet slog han dessutom ut meriterade Mitsuhiro Ishida in Shooto.

Aoki behöver knappast en närmare presentation, mannen som vunnit 8 av sina 10 senaste matcher mot namn som Joachim Hansen, JZ Cavalcante och Eddie Alvarez. Matchen kan vara den sista i Japan på ett tag om man ska tro rapporterna om att en debut i Strikeforce är nära.

I nästa match ser vi den erfarne Kawajiri mot Yokota i vad som kan bli en mycket intressant match. Kawajiri har mött många av de bästa i DREAM och Pride och har segrar mot namn som JZ Cavalcante, Joachim Hansen och Vitor Ribeiro. Hans smeknamn ”Crusher” säger det mesta och han är en mästare på att få dominanta positioner på marken och sen mala ner motståndaren därifrån.

Det kanske inte blir det lättaste mot Yokota som har en bakgrund i Judo och tränar hos Grabaka Gym. Han är också duktig på att kontrollera sina motståndare samt har bra boxning. Senast vann han mot duktiga Eiji Mitsuoka. Dessutom säger ett rykte att kortet kommer att kompleteras av en match mellan Kazuo Misaki och Melvin Manhoef.

MMA
Satoshi Ishii vs Hidehiko Yoshida

Final ”Super Hulk”-turnering
Ikuhisa Minowa vs Rameau Thierry Sokoudjou

DREAM vs SRC
Shinya Aoki vs Mizuto Hirota
Tatsuya Kawajiri vs Kazunori Yokota
Norifumi “KID” Yamamoto vs Masanori Kanehara
Hiroyuki Takaya vs Michihiro Omigawa
Hideo Tokoro vs Marlon Sandro
Hayato “Mach” Sakurai vs Akihiro Gono
Katsuyori Shibata vs Hiroshi Izumi
Alistair Overeem vs Kazuyuki Fujita

K-1 MAX
Masato vs Andy Souwer

K-1
Ray Sefo vs Yosuke Nishijima

3 kommentarer »

 • Patrick Jenkinson skrev:
  22 december 2009 kl. 12:16

  Vi fans får hoppas på att samproduktion är en trend som kan fortsätta för på detta sätt finns det möjlighet att matcher mellan de bästa fighters (utanför UFC) kan bli verklighet och levereras både i Japan och i USA via Strikeforce.

 • jenk is fat skrev:
  22 december 2009 kl. 13:00

  you is a big one

 • asLokja4081 skrev:
  17 juli 2016 kl. 06:55

  bystolic albendazole cleocin suhagra

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.