Hem » Nyheter/Rykten, UFC

Florian mot Gomi på gång

4 januari 2010 kl.10:27 av Joakim Borgudd | 6 kommentarer

MMA live skriver på sin Twitter att en match mellan Kenny Florian och Takanori Gomi kan vara på gång. Ingenting är ännu klart och Dana White sa efter UFC 108 att Florian bara är en av kandidaterna men det är minst sagt intressanta uppgifter. Gomi ställs då på prov direkt om han får möta den senaste utmanaren Florian.

Den gamle Pridemästaren Gomi syntes i publiken under helgens UFC 108 och många hoppas på att han kan leverera som i fornstora dagar. För närvarande är han inne i en vinstsvit på två matcher men de tunga förlusterna i Sengoku har naggats hans rykte i kanten. Florian vann senast mycket övertygande mot Clay Guida och blir det ett möte mot Gomi kan det säkert bli underhållande.

6 kommentarer »

 • Axel skrev:
  4 januari 2010 kl. 12:00

  Hoppas att Gomi först får en lättare fight, kommer aldrig vinna över Florian i första matchen…

 • Anders E skrev:
  4 januari 2010 kl. 15:28

  håller med, det kan nog bli en underhållande match, men tvivlar på att Gomi vinner över Florian i octagon-debuten. Ge honom Nate Diaz!!! Det hade verkligen varit kul¨, så kan han hämnas förlosten mot Nick =)

 • Joakim Borgudd skrev:
  4 januari 2010 kl. 15:34

  Jag hoppas också på en lättare motståndare än Florian i debuten, men faran är väl att om han förlorar mot någon sämre rankad så är han körd i titelracet medan en förlust mot Florian inte skadar honom för mkt. Är därför lite rädd att UFC inte har råd att matcha honom ”snällare”….

 • Axel skrev:
  4 januari 2010 kl. 16:28

  Fast han måste ju vinna över någon för att komma med i titelracet, då är det ju bättre att ge honom någon lättare, sedan typ florian, sedan titel…

 • Joakim Borgudd skrev:
  4 januari 2010 kl. 16:39

  Jo precis, det tycker ju jag också. Men man vet aldrig hur UFC tänker och som sagt, de ”bevarar” mer av hans status vilket är viktigt för att dra japanskt intresse om han direkt möter något riktigt stort namn och eventuellt förlorar. Samt att det gynnar typ Florian om man kan säga att han slagit en gammal Pridemästare – vilket är bra för UFC. Hänger du med hur jag resonerar?

  Det är riskabelt att bygga upp någon som Gomi. Även om det nog vore bäst för honom som fighter.

 • Brad Nowell skrev:
  5 januari 2010 kl. 16:08

  Har iofs inte sett någon av hans två senaste matcher i Vale Tudo Japan eller Shooto, men är han inte BRA MYCKET BÄTTRE än vad han var i sina senaste matcher i Sengoku tror jag inte han har mycket att komma med.

  Tyvärr måste jag säga därför att han är (var??) en väldigt duktig fighter som jag gillade att se på i Pride.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.