Hem » Citat, UFC, UFC 111

Frank Mir ber om ursäkt

24 februari 2010 kl.10:37 av Joakim Borgudd | 17 kommentarer

Att Frank Mir inte tycker om Brock Lesnar är knappast någon nyhet. Veckans snackis är att Mir i ett uttalande sa att han ville bryta Lesnars nacke i en match och att han hoppades att det skulle bli det första dödsfallet i UFC, någon som inte Dana White blev särskilt nöjd av och han har nu tvingat Mir att komma med en officiell ursäkt.

”Jag skulle vilja be om ursäkt till Brock Lesnar, hans familj, UFC och alla fans för min dumma kommentar. Jag respekterar Brock och alla andra fighters samt sporten MMA. Jag är ledsen att jag gick för långt.”

Allt väl så långt, med vad är det egentligen som gör det här till något så uppmärksammat? UFC använde BJ Penns ord om att han skulle försöka döda Georges St. Pierre i marknadsföringen inför deras senaste möte. Penn är väl förvisso inte lika konkret i sitt uttalande, men samtidigt säger han att han menar vad han säger. Är det helt enkelt så att UFC ser Mir mer som ett föredöme medan Penn ska vara den mer galna stjärnan?

17 kommentarer »

 • Andreas skrev:
  24 februari 2010 kl. 10:47

  Va tror du Farujah? ;)

 • Morgall skrev:
  24 februari 2010 kl. 12:31

  Frank Mir kommenterar både på WEC och emellanåt MMA Live, så han är väl lite av en förebild ja. Bj Penn är som han är, däremot fick BJ penn svälja sina egna ord när han själv gav upp i fjärde ronden mot GSP, tror inte han vågar uttala sig på samma sätt efter det.
  det är väl en slags mognadsprocess.

 • Alfred skrev:
  24 februari 2010 kl. 13:12

  Typiskt en sån grej som media hypat upp till onödiga proportioner. Mir-fan eller inte, vem som helst hör i intervjun att han bara ger en analys av hur hans tankar går. Inte så konstigt att det blir såhär heller då reportrar et.c är väl medvetna om Mir och Lesnar rivalitet dom emellan. Självklart släpper dom då frågor gällande detta i ungefär varje intervju man hör. Mir är en skön kille, blir grymt på UFC 111.

 • Daniel Bodin skrev:
  24 februari 2010 kl. 14:00

  Mir sjunker bara lägre och lägre. Föredrar tom Lesnar framför honom numera

 • Farujah skrev:
  24 februari 2010 kl. 14:36

  Jag tror att han är nervös och rädd inför en framtida match med lesnar, onödigt och barnsligt att önska sin motståndare sådana hemska saker. Problemet är ju att det egentligen sedan dag 1 mellan dessa har varit på en personlig nivå, redan vid första matchen var ju mir arg och irriterad över det faktum att lesnar fick honom som första match, och han uttryckte sig redan då om att skada honom svårt.

  Att gå in med ilska och hat mot sin motståndare gör nästan aldrig nytta, exemplen är många. Det känns som att han gör allt för publicitet, oavsett vad han säger och i vilket sammanhang.

  Jag tror och hoppas att han förlorar mot carwin.

 • Cain skrev:
  24 februari 2010 kl. 15:39

  Så fort Mir yttrar så sjunker han allt mer, han är sin egen största fiende. Han blev så förnedrad senast av Lesnar att han har blivit helt besatt och detta är hans sätt att hantera fenomenet. Mir börjar bli sådan fighter som man önskar skall bli fett knockad och få smaka på hans egna arroganta beteende när det backfires.

 • Niclas skrev:
  24 februari 2010 kl. 15:49

  BJ får lov att säga så till GSP för att alla visste att han skulle få äta upp det i buren..

 • Simon skrev:
  24 februari 2010 kl. 15:51

  ehh Niclas?

 • Andreas skrev:
  24 februari 2010 kl. 16:12

  Men sen sa ju oxå Bj bara att de skulle ”fight to the death” om jag inte minns fel? Det där är ju lite mer pang på rödbetan… Tror för övrigt att det är småsvårt att knäcka Brocks nacke. Han borde satsa på armen eller varför inte vrida knät ur led ;D.

 • Alfred skrev:
  24 februari 2010 kl. 16:26

  Alla har ju sina åsikter men jag slår vad om att inte ens hälften har hört intervjun.

 • Farujah skrev:
  24 februari 2010 kl. 17:03

  Alltså, om man har lyssnat på intervjun så ser man ju att själva citatet är taget ur ett sammanhang, det var ju inte så att han från ingenstans sa att han ville mörda honom, han menade det nog inte ordagrant utan det var ju bara hans sätt att visa hur gärna han vill ha fighten, inte som många andra som säger ”that’s up to the ufc to decide”. Dock är det ju fortfarande lika pinsamt att yttra sig på det här sättet.

  Dom allra största i sporten idag har en sak gemensamt, och det är att dom alla är ödmjuka, gsp, fedor och anderson. Mir kommer aldrig bli en långvarig mästare och kommer aldrig att gå till historien som en av dom största.

 • Morgall skrev:
  24 februari 2010 kl. 17:35

  Det Mir gör är klassiskt, tänker på Brock hela dagarna, men inser inte att han har att göra med kanske en ännu farligare motståndare som är beredd på att ta hans huvud istället.

 • tojo skrev:
  24 februari 2010 kl. 20:06

  Andreas> BJ sa även ”I am going to kill you” och ”I am not joking”. Ganska tydligt? Det var också över gränsen, men BJ känns liksom lite kul när han säger det.

 • Farujah skrev:
  24 februari 2010 kl. 20:15

  Det är ju lite skillnad på det som bj och mir sade, ”I want him to be the first person who dies from octagon related injuries” är ju en helt annan femma än ”I’m gonna kill him”

 • Andreas skrev:
  24 februari 2010 kl. 20:42

  Okej! BJ kanske kommer undan med det tack vare att han låter som en kastrerad Musse Pigg när han pratar?

 • MMABloggen » Blog Archive » Frank Mir ber om ursäkt skrev:
  25 februari 2010 kl. 08:29

  [...] here: MMABloggen » Blog Archive » Frank Mir ber om ursäkt Post a [...]

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.