Hem » Reportage

Glommens Thaibox Falkenberg

9 maj 2009 kl.23:24 av Alexander Öhrstrand | Inga kommentarer

Falkenberg. Industriområde. Bakom en Jet mack. Jag hade lite problem att hitta och för varje gång min digitalklocka skiftade siffror närmare 18.00, desto mer stressad blev jag. 17.55 hittade jag till sist industrilokalen med skylten på. Väl inne bytte jag om, öppnade dörren till träningslokalen och möttes av denna synen. Jag blev genast på gott humör. All stress jag hade känt var med ens som bortblåst. Denna fräscha, rymliga upplysta lokal som badade i ett hav av blåa mattor fick mig att le. Det fanns även en ovanvåning där nybörjarna höll till.

En synnerligen atletisk man i övre medelåldern upptäckte mig och sträckte fram en näve. Är det du som är Alexander som ringde innan? Välkommen. Ta ett rep och börja hoppa så börjar vi strax. Jag gjorde som Sven-Arne sa.

Uppvärmningen bestod av hoppreps hoppande, mer hopprep, 15 armhävningar, lite mer hopprep, 15 sit-ups och ännu mer hopprep. Vi höll på med detta ca 15 min. Sen skuggboxades vi över golvet och stretchade lite efter eget bevåg i 10 min.

Sen körde vi två och två med mittsar. Den som hade mittsarna bestämde vilka kombinationer som skulle köras. Men det var tvunget att vara först slagkombinationer och sen avsluta med spark. Killen jag körde med sparkade så hårt att jag fick be honom dra ner lite för att inte mina armar skulle lossna från kroppen. Vi höll på sådär ca 15 min och sen bytte vi. Efter det gick vi över till slagkombinationer och avsluta med knän i clinchen. En av tränarna gick omkring då och då och kollade till våra tekniker. Jag frågade honom om mina rundsparkar. Han sa jag hade god teknik men för dålig kraft och snärt. Att jag skulle vara mer aggressiv (han åsyfta inte emotionen utan intentionen) i spark momentet.

Han var duktig då han med små förändringar ändrade min teknik mycket. En så enkel sak som att sträcka på vristen ordentligt och ha en snävare vinkel gjorde mycket. När jag sparkade vänsterspark tryckte han lite på mina axlar, så att de vreds inåt mer. Det kändes mycket bra och det är nånting jag tar med mig nästa gång jag tränar.

Träningen bestod inte av en massa moment eller extrem ledarledda moment. Det var mer att nöta nöta nöta bread and butter teknikerna och hjälpa varandra. Vi höll på där i godan ro och försökte variera så mycket som möjligt och ge varandra råd när vi kände att vi hade något att tillföra. Jag gillar oftast mer när en träning är mer uppstyrd, men detta gav å andra sidan en härlig frihet och glädje.

Jag pratade med de andra som tränade, de kännde alla till MMA och har även en kille som vunnit brons i Bjj VM på klubben som lär ut Bjj. Dessutom har de haft besök av MMA tränare och tränat nedtagningar och SW.

Jag fick chansen att rulla med två killar också, killen i mitten var från USA och riktigt duktig brottare.

Jag hade inte en chans nånstans. Han hade fantastisk teknik och musklade inte en sekund. Han var otrolig på att ta ner, passera och hamna i position. Han byggde en skatepark i Falkenberg och som gammal skate:are själv hade vi en del att snacka om.

Jag pratade sen med Sven-Arne ”Svempa” Mjöberg och hans döttrar Hanna och Sara. Alla kollade på MMA och favoritfighter var George St Pierre för att han var så well rounded, och för att han har så snygg kropp lade Hanna till. Några av er kanske känner igen denna familjen, och det är därför att de var med i fightermag för ett tag sen då de gjorde ett reportage om Hanna. Hanna tränar på Legacy Gym i Thailand där hon har gått 15 matcher. Sara har även hon gått en match i Thailand. Så de är inte bara väldigt snygga, de är riktigt duktiga på att fightas också. Och sämre kombinationer finns det ju. Själv är jag bara snygg och det kommer man ju inte långt med i ringen ;)

Sammanfattningsvis var det en härlig upplevelse. Lokalerna är fantastiska och folket som tränar där var riktigt schyssta. Ödmjuka och gästvänliga. Glommens Thaibox motto är : Alla ska trivas. Och det märktes verkligen. Hoppas på att få träna där igen.

Tack till klubben, tränarna och träningspartners. Tack till alla läsare!

Nu blir det ett uppehåll i turnerandet på ett tag men jag kommer tebax så småningom. Tills dess håll guarden uppe, annars kommer jag och tar er.

Mvh
//Alexander ”on tour”

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.