Hem » Nyheter/Rykten, UFC

Gomi skriver på för UFC

2 januari 2010 kl.11:07 av Joakim Borgudd | 21 kommentarer

Mannen som tidigare ansågs vara en av världens bästa lättviktare, Takanori ”The Fireball Kid” Gomi har skrivit på för UFC. Det uppger MMAfighting och med det har UFC förstärkt med ännu en japansk superstjärna. I nuläget är Gomi inte officiellt presenterad och inga uppgifter finns kring när en debut kan ske.

Gomi har nyligen fått karriären på rätt väg igen med två raka segrar i Shooto och Vate Tudo Japan. Innan dess förlorade han två raka i Sengoku, via delat domslut mot en mer eller mindre handplockade motståndare samt genom submission mot Satoru Kitaoka. Sin storhetsperiod hade den 31 år gamle Gomi som mästare i Pride och slog namn som Mitsuhiro Ishida, Tatsuya Kawajiri och Jens Pulver.

Han gjorde också en grym match mot Nick Diaz under 2007 där han dock förlorade, men som sen blev en no contest då Diaz åkte fast i ett dopingtest. Dessutom har han redan mött BJ Penn, det var 2003 Hawaii och japanen fick klappa i den tredje ronden. Nu blir det verkligen upp till bevis för Gomi, i UFC kan man inte leva på gamla meriter.

21 kommentarer »

 • db skrev:
  2 januari 2010 kl. 11:46

  Men…
  Det finns ju inga ringstolpar att stå på när han har vunnit. ;)

  Hoppas att han kommer motiverad. Han har ju varit lite trött ett tag även om han har vunnit de två senaste.

 • Farujah skrev:
  2 januari 2010 kl. 11:49

  Taktiskt från UFC, jag tror många fler fighters kommer att kontrakteras helt enkelt för att knycka folk från EA:s spel.

 • jacksatan skrev:
  2 januari 2010 kl. 11:49

  Han kommer bli totalt överkörd

 • niclas 1 skrev:
  2 januari 2010 kl. 12:01

  Kan dom verkligen knycka (underbart ord) folk från EA:s spel. Du kanske menar att de skriver kontrakt med UFC för att förhindra kontraktskrivande med EA? Det lär ju funka. Men kan bli dyrt. Gomi är ju verkligen ett intressant inslag i UFC. UFC kan inte förlora. De kan antingen få ett bra tillskott i lättviktsdivisionen eller så visar sig amerikanerna bättre och då vinner UFC i meningen att de visar att inte ens Gomi, japanernas gulleponke och superstjärna, räcker till i ufc.

 • Alexander on tour skrev:
  2 januari 2010 kl. 12:42

  Wandy har väl förlorat alla utom en match i Ufc. Så visst kan man leva på gamla meriter.

 • jöz skrev:
  2 januari 2010 kl. 13:17

  Alexander on tour.

  Wanderlei lever väl inte bara på gamla meriter. Hans matcher i UFC har ju lik förbannat varit underhållande. (Dessutom var det ett jävla skämt att Franklin fick domslutet i mitt tycke).

  Gomi är en bra värvning, men han kommer ha svårt med de stora amerikanerna. Kommer antagligen inte att ha mycket att göra med ”tätstriden”, men det är ändå smart att ta in etablerade namn till organisationen nu när det verkar som BJ är sugen på 170-flykt.

 • Farujah skrev:
  2 januari 2010 kl. 14:07

  Jöz, om du tittar på matchen en andra gång så ska du nog se att domarna gjorde rätt som gav vinsten till Franklin. Direkt efter matchen tyckte jag som dig dock.

 • Farujah skrev:
  2 januari 2010 kl. 14:08

  Niclas1, du behöver inte haka upp dig på enstaka ord, du förstod väl vad jag menade?

 • jöz skrev:
  2 januari 2010 kl. 14:30

  Farujah.
  Nej det ska jag nog inte.

 • juelz skrev:
  2 januari 2010 kl. 14:51

  Hoppas han får en nytändning och hittar motivation igen med den här flytten.

  Han kommer kanske inte bli mästare men jag tror han hade kunnat ge många av UFC’s toppkillar en match, Edgar,Maynard och Stevenson hade nog inte fått det så lätt… Gomi brukar ju ha det svårast mot bra killar på marken, Alltså jits killar som Diaz och Kitaoka.

  @Niclas1: Du kan väl knappast mena att Gomi fortfarande ses som en topp fighter? Dem senaste åren har han dalat ordenligt på rankingen och ingen hade väl sett det som någon jätteskräll om han torskat några matcher i UFC så som han har sett ut på sista tiden.

 • juelz skrev:
  2 januari 2010 kl. 14:56

  Som Farujah skriver tror jag också det är ett lite taktiskt drag av UFC, Men det har nog inte bara med EA’s spel att göra jag tror det kan ha att göra lite med Strikforce också. Och kanske att dem planerar att göra en gala i japan snart? Dem har ju i stort sett nästan alla superstjärnor från PRIDE i sin roster nu.

 • Joakim Borgudd skrev:
  2 januari 2010 kl. 15:18

  http://www.youtube.com/watch?v=kJzKhhT8ww0

  Leverar han något i stil med matcherna under hans storhetstid så är jag nöjd.

 • Axel skrev:
  2 januari 2010 kl. 15:21

  Varsegod för tipset =P

  Kommer bli riktigt intressant, tyvärr tror jag inte det är en framtida mästare, men helt klart ett intressant inslag.

 • Tom skrev:
  2 januari 2010 kl. 17:49

  han mot guida skulle vara en fin match, inte den bästa i UFC men en kille med bra brottning och som alltid ger action, känns som en sjyst början om man nu ändå har varit så bra som Gomi har varit

 • Joakim Borgudd skrev:
  2 januari 2010 kl. 19:02

  Hm, jag skulle nog hellre se honom mot en stående kille i sin premiär, allt för att det ska bli en riktigt underhållande match.

  Men som ni säger, hans ram är inte den största för lättvikt i UFC, men med en nytändning och nytt självförtroende kan han absolut hota en del. Och bland hans segrar finns ju namn som Aurelio och Ludwig – de är inga småkillar.

 • Richard skrev:
  2 januari 2010 kl. 20:09

  Juelz, du menar att Stevenson inte är bra på backen eller? Hans brottning och BJJ är inte direkt amatörmässigt i mitt tycke.

 • juelz skrev:
  2 januari 2010 kl. 20:27

  @Richard: Nja dålig är han väl inte, Men jag har alltid tyckt Stevenson varit rejält överskattad. Han är dock inte i närheten av Diaz och Kitaokas skills på marken t.ex, Visst har han sin guillotin men han är ju ingen markexpert precis.

  Han gillar mest att slå hål i luften… Jag har ganska svårt för Stevenson, Gillar honom inte som fighter. Han har ju sagt att han hade kört över alla topprankade fighters i Japan. Han kanske kan få försöka bevisa det mot Gomi då? Även fast Gomi inte är topprankad längre.

 • Alexander on tour skrev:
  2 januari 2010 kl. 23:09

  @Jöz

  Ja Wandys matcher kanske har varit underhållande. Men om han inte hetat Wanderlei Silva, utan bara Joe Schmo och förlorat 3 av 4 matcher, varav en där han blev brutal knockad. Tror du verkligen han hade fått ha kvar kontraktet? Som bäst hade han fightats på underkortet.

 • jöz skrev:
  3 januari 2010 kl. 00:16

  Alexander

  Hela resonemanget ”om han hade” funkar inte heller, eftersom din glade vän Joe Schmo aldrig skulle få möta Chuck, Jardine, Rampage och Franklin efter varandra.
  Hade han hetat Queen Elisabeth hade han inte haft något motstånd alls, eftersom det är skitsvårt att hitta bra dammotstånd på 93 pannor (dessutom har ju inte ens UFC damklasser än så han/hon kanske eventuellt hade gått till strikeforce).

  Jag kan säga så här: Han hade aldrig fått matchas så hårt (svåra namn) om han inte hade hetat Wanderlei, men han hade definitivt blivit utkastad om han inte presterat. Ingen vill se en slagpåse som är oförmögen att försvara sig.

 • Tom skrev:
  3 januari 2010 kl. 00:24

  nu har ju inte wandy förlorat mot några dåliga killar i sina fyra matcher har han mött iceman, franklin, jardine och rampage, samma sak är de med Jardine och killen är inte lika stor i närhetan av silva och Jardine har samma problem han har i sina fyra senaste matcher har han vunnit mot Vera på split innan den förlust mot Silva på total knock och efter Vera förlust mot Rampage och Thiago Silva.
  Detta gör ju UFC 110 väldigt spännande Jardine möter Ryan Bader och lär förlora den kommer han få kicken från UFC då? han borde de tycker jag.
  Silva möter ju Bisping och förlorar han den är de ju tre förluster i rad även om han borde ha vunnit mot franklin. Orättvist kanske om han får vara kvar när andra inte får kan man tycka men han är ju ändå en publik favorit och har verkligen jobbat upp sitt rykte i Pride och var grym och är alltid farlig, så han lär nog inte ryka för att han är the axemurder men Jardien ryker nog.

 • dinho skrev:
  3 januari 2010 kl. 03:50

  ni glömmer ju att mr.dana knappast släpper dom som säljer ppvs enkelt. men jag tycker att både wandy och jardine matchades stenhårt och att iaf wandy presterat ganska bra bortsett matchen mot rampage:)

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.