Hem » Övrigt

Gracie mot Hughes i Abu Dhabi

11 december 2009 kl.11:52 av Joakim Borgudd | 5 kommentarer

Igår bekräftade Dana White att Matt Hughes och Renzo Gracie kommer att mötas under 2010. Nu skriver MMAweekly att Hughes tagit det ett steg längre då han på sin hemsida skriver att han kommer att möta Gracie den 10 april i Abu Dhabi. Ännu är dock inga papper påskrivna, men den förre mästaren verkar säker på att den blir av.

Galan i Abu Dhabi blir den första i landet och det lär inte vara en slump att Renzo finns med på just den galan då han varit personlig BJJ-tränare åt landets kronprins. Matchen blir den första på nästan tre år för den 42 år gamle Gracie som gått många matcher i Pride men nu för första gången ska synas i UFC. Totalt har han ett record på 13-6 och har vunnit sina tre senaste matcher, mot bland annat Carlos Newton och Pat Miletich.

Hughes mötte senast Matt Serra i maj, en fighter som har fått sitt svarta bälte av Renzo. Där vann den 36 år gamle Hughes via domslut och vände en svit på två förluster mot Thiago Alves och Georges St. Pierre.

5 kommentarer »

 • Tobias skrev:
  11 december 2009 kl. 14:01

  En så kallad ”Tivolimatch”…..

  Jag älskar Gracies och BJJ men Renzo har inget att hämta i denna matchen förutom en säck med cash och för Matt Hughes är det ännu ett steg ner på trappan och ett bevis på att han är slut som utmanare (!) Kanske hårda ord men rakt från hjärtat i alla fall ;-)

 • Joakim Borgudd skrev:
  11 december 2009 kl. 14:30

  Jag tycker att matchen har en liten nostalgisk charm trots allt, men visst har den noll att göra med titelstriden och allt sånt.

 • Farujah skrev:
  11 december 2009 kl. 15:09

  Den här matchen kommer jag garanterat att se, alltid hatat matt hughes, och jag älskar gracie Jiu-Jitsu.

 • Ludde skrev:
  11 december 2009 kl. 16:20

  Hughes lär ta hem det.

 • roxe skrev:
  12 december 2009 kl. 12:33

  Håller på Hughes och tror han tar det!

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.