Hem » DREAM, Nyheter/Rykten

Hansen går ner till fjädervikt

26 januari 2010 kl.10:49 av Joakim Borgudd | 10 kommentarer

Nu skriver MMAmania att Joachim Hansen enligt flera källor är på väg till fjädervikt för en titelmatch mot Bibiano Fernandes. Matchen ska vara muntligen accepterad av de båda men är ännu inte presenterad av DREAM, men om allt blir klart kan det bli av på DREAM 13 i mars.

Hansen har lyckats bra som lättviktare men har aldrig behövt banta för att klara viktgränsen vilket gjort att han ofta varit den mindre fightern. Något han istället tagit igen med sin aggresivitet och det har blivit segrar mot bland annat Shinya Akoki, Caol Uno och Takanori Gomi. Dessutom har han haft bältet i både Shooto samt DREAM så i fjädervikt lär han definitivt bli en kraft att räkna med. Fernandes tog oväntat hem DREAM:s turnering i fjädervikt förra året och har vunnit sex raka matcher. Hans enda förluster har kommit mot Urijah Faber och Kid Yamamoto.

10 kommentarer »

 • Patrik Lythell skrev:
  26 januari 2010 kl. 11:59

  Grymma nyheter. Ibland känns det som den enda som står i vägen för Hansen är Hansen själv. Skulle oerhört gärna se han i WEC nu när divisionen är packad där!

 • AntonL skrev:
  26 januari 2010 kl. 13:34

  ”Hansen har lyckats bra som lättviktare men har aldrig behövt banta för att klara viktgränsen vilket gjort att han ofta varit den mindre fightern.”

  Aoki är då större än honom eller vadå? ^^

 • jb skrev:
  26 januari 2010 kl. 13:38

  hansen är en favorit helt klart, tror det kan vara en bra viktklass för honom. speciellt som han inte verkar peppad på att gå till ufc, nu öppnas det för nya bra matcher i japan istället

 • Joakim Borgudd skrev:
  26 januari 2010 kl. 13:42

  AntonL, jag skriver väl inte att han är mindre än Aoki? Men visst, Aoki är 5 cm längre och vägde ju närmare 76 när han deltog i DREAM:s GW i weltervikt, medan Hansen vad jag hört knappt bantar alls för att klara 70kg.

 • Biffmedpommes skrev:
  26 januari 2010 kl. 14:44

  Fan vilka bra nyheter!

 • Anton skrev:
  26 januari 2010 kl. 14:45

  Nej det gjorde du inte, men det finns som sagt dem som är mindre inom den viktklassen och som inte bantar stenhårt.

  Jag tror att Hansen hade passat bra under -65 kg, alltid värt att försöka åtminstone.

 • Joakim Borgudd skrev:
  26 januari 2010 kl. 15:23

  Absolut, men tror det är få som inte bantar alls, men tidigare var det ju i lättvikten pengarna fanns för de lätta grabbarna, nu har ju fjädervikt och bantamvikt fått ett uppsving vilket är kul.

 • Antonl skrev:
  26 januari 2010 kl. 18:21

  Man kan väl nästan säga att det är fjädervikt som dominerar DREAM idag med tanke på turneringen som de hade. En stabil konkurrens mot WEC

 • Reellron skrev:
  26 januari 2010 kl. 21:42

  Vore coolt o se Hansen i WEC. UFC sätter han aldrig sin fot i har han sagt, pga Dana tror jag men WEC kanske han kan stå ut med? tror tyvärr inte det kommer hända, jag tror han kommer stanna i Japan.

 • MMABloggen » Blog Archive » DREAM presenterar nästa gala skrev:
  28 januari 2010 kl. 09:44

  [...] stapeln den 22 mars i Yokohama Arena i Tokyo. Inga deltagare för galan är ännu presenterade men ryktena säger att en av huvudmatcherna kan bli en titelmatch i fjädervikt mellan Bibiano Fernandes och [...]

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.