Hem » Miami, Strikeforce

Herschel Walker skickar ut dubbla signaler

14 januari 2010 kl.12:53 av Patrick Jenkinson | 14 kommentarer

47-årige Herschel Walker, tidigare amerikansk fotbollsspelare, kommer att göra sin debut vid Strikeforce galan ”Miami” den 30 januari. I sina försök att skapa uppmärksamhet kring sin person och MMA-debuten har två bilder av den sena debutanten framkommit.

I en intervju med den kände amerikanske radiopratare Howard Stern ska Walker ha berättat att han lider av multipel personlighetsstörning, att han bara äter en gång om dagen och att han endast sover tre till fyra timmar per dygn. Det framkommer även att Walker spelat rysk roulette med sig själv vid ett flertal tillfällen. Slutsatsen man kan dra av ovanstående är att detta inte är en hälsosam människa.

Alan Fields, chefsläkare för kommissionen i Florida, berättar att de utfört ett stresstest på Walker inför hans match. Testen beskriver Fields som det svåraste man kan ustätta en atlet för och att Walkers resultat är de bästa som någonsin uppvisats hos dem. Slutsatsen man kan dra av ovanstående blir den motsatta till tidigare slutledning.

- Jag är seriös gällande detta. Detta är fighting och man kan bli skadad, säger Herschell.

Nu återstår det bara för Walker att visa motståndaren Greg Nagy och fansen att han har vad som krävs för att vara en MMA-fighter.

14 kommentarer »

 • skurtbert skrev:
  14 januari 2010 kl. 13:37

  Vore det inte typiskt om någon med en psykisk störning råkade bli ”best ever” i ett sånt test?

 • julle skrev:
  14 januari 2010 kl. 18:07

  hahaha

 • Mathias skrev:
  14 januari 2010 kl. 18:58

  Det där testet skulle man vilja se/göra!

 • Cipover skrev:
  14 januari 2010 kl. 21:42

  Han verkar lite labil. Hoppas han inte gör en Tyson och börjar bita på motståndaren.

 • pauno skrev:
  14 januari 2010 kl. 21:50

  Aftonbladet journalistik, jag antar att ni inte har hört intervjun själva utan bara översätter rakt av från någon amerikansk mma-sida?

  Jag lyssnade på intervjun igår och visst verkar Herschel lite skum, men ”Slutsatsen man kan dra av ovanstående är att detta inte är en hälsosam människa” vet jag inte om jag skulle hålla med om.

 • Joakim Borgudd skrev:
  14 januari 2010 kl. 22:24

  Journalistik i stil med Aftonbladet hade väl varit att skriva ”Walker psyksjuk!” som rubrik. Att konstatera att det är mindre sunt att knappt sova och spela rysk roulette är väl knappast konstigt?

 • pauno skrev:
  14 januari 2010 kl. 23:31

  Dra slutsatser av andrahandsinformation och publicera resultatet är aftonbladet journalistik.

  Visst det är inte sunt att spela rysk roulette, men är det sunt att kliva in i en bur och utsätta sig för upprepade slag och sparkar mot huvudet? ;)

 • niclas1 skrev:
  15 januari 2010 kl. 05:05

  hmm, låt mig gissa…han tänkte smart”om jag ljuger ihop något radikalt om mig själv som kan jag uppbåda ett stort intresse och tjäna bra pengar på ettpar matcher innan jag blir avslöjad som värdelös”

  ….alltså multipel personlighetsstörning är extremt ovanlig, knappt förekommande. Vissa forskare hävdar att störningen inte existerar utan är en ”intressant” myt.

  3-4 timmar sömn, väldigt osannolikt att det fungerar i längden.

  rysk roulett; ja, det kan man ju säga att man utsatt sig själv för, det är bara att säga orden…

  man kan knappast dra slutsatsen att människan inte är hälsosam. Däremot kan man ha hypotesen att han slirar lite på sanningen…

 • pauno skrev:
  15 januari 2010 kl. 06:35

  Du har nog rätt när det gäller skapande av intresse. Speciellt eftersom intervjuns huvudsakliga syfte inte verkade vara att promota Strikeforce, utan att marknadsföra Walkers bok som släpptes denna veckan. Kan dock inte bara gälla pengar, när han väljer att donerar all betalning från Strikeforce till välgörenhet.

  http://www.sherdog.com/news/news/Walker-to-Donate-Strikeforce-Purse-to-Charity-22043

  Hela roulette situationen förklarade han som ett extremt sätt att utmana sig själv. Men han sa också att han var ensam när han gjorde det. Så det kan ju va som du säger att han slirar lite på sanningen.

 • yonsson skrev:
  15 januari 2010 kl. 07:27

  Nu hann niclas1 före mig, men som sagt; Jag har läst att det endast finns en handfull dokumenterade fall av multipla personligheter, så risken att han har det är nog inte så stor.

 • Petter skrev:
  15 januari 2010 kl. 09:46

  Jag såg Walker i The Apprentice Celebrity Season och han gav ett väldigt lugnt och civiliserat intryck. Jag tror att det mesta bara är skämt från hans sida.

 • Äpplet skrev:
  15 januari 2010 kl. 10:27

  Det är sant att han har multipel personlighets störning, rymt gjort av han att kunna va så framgångsrik trots detta handikap.
  Här får ni se när han pratar mer om de http://www.youtube.com/watch?v=xRY7Oj-dl3o

 • Petter skrev:
  15 januari 2010 kl. 10:47

  Det var som fan!

 • johannes skrev:
  19 januari 2010 kl. 00:22

  pauno skrev:
  14 januari 2010 kl. 23:31

  Dra slutsatser av andrahandsinformation och publicera resultatet är aftonbladet journalistik.

  Visst det är inte sunt att spela rysk roulette, men är det sunt att kliva in i en bur och utsätta sig för upprepade slag och sparkar mot huvudet? ;)

  Hur är det andrahandsinformation om det är han som säger det? Låter som förstahandsinformation.

  Det är en stor skillnad på rysk roulette och tävla i mma.
  Vilket gör att man minst sagt kan dra slutsatsen av den intervjun att han inte låter som en sund människa, det till och med en underdrift.
  Dessutom så tar han ju upp testet sen och bevisar sin tes att det går emot varandra.

  Det är ljusår ifrån aftonbladets skitjournalistik.

  ontopic.

  Lite väl gammal? : )

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.