Hem » Battle of Botnia, Battle of Botnia 2, Svensk MMA, Video

Inför Battle of Botnia II – Troeng vs Thorpe

2 december 2009 kl.08:10 av Gästskribent | En kommentar

Följande inlägg är ursprungligen skrivet för Gustav Didrons egen kampsportsblogg på Västerbottens-Kuriren. Besök den för mer från Västerbottens MMA-scen á la Didron! Är ni sugna på mer information om galan föreslår jag att ni vandrar över till Battle of Botnias hemsida.

Matt Thorpe är skapt lite som en avskalad midsommarstång. Han är lång, gänglig och otrevligt nog vet han att utnyttja det. Författaren Terry Pratchett hade beskrivit hans kropp som om ”varje kroppsdel endast bestod av knän och armbågar”. Skräckförfattaren HP Lovecraft hade pratat om hans ”långa slingrande tentakler som reser sig ur det svarta vattnet till ljudet av mestisernas och de förrymda slavarnas sataniska trummor”. Kort sagt, Matt Thorpe är en vass, slingrig och lurig jävel som inte på något sätt skall förbises eller underskattas.

Thorpe är vass stående. Han har långa, rappa slag med god räckvidd. Han kombinerar detta med effektiva knästötar och teknisk BJJ på backen. Vad har Matt Thorpe mer då? Jo, han har det viktigaste. Han har erfarenhet. Han har tävlat i såväl Muay Thai som på internationella MMA galor. 12 Gauge bössans krevader har ekat förr runtom i Storbrittanien, Holland, Japan och USA. Han har bland annat tävlat på prestigeladdade M1 Global och Bodog Fight. År 2006 gick Thorpe tiden ut mot en av Sveriges absolut bästa fighters i Hiltis Diego Gonzales. Efter detta har han bytt viktklass och förfinat sin teknik, men det kan ändå ses som en värdemätare för vilken hög standard britten håller.

Det är sålunda ingen duvunge som Tor Troeng ställs mot den 12 december i Gammliahallen utan en erfaren och tekniskt skolad fighter. Tor kommer att få se upp med Thorpes knästötar i clinchen. Lyckas Troeng ta sig förbi dessa och ta ner britten på mattan så väntar en orkan av elaka triangelstryp och armbarförsök från brittens slingrande lemmar.

Lösningen på gåtan Matt Thorpe ligger i Troengs patenterade standardlösning vars ändlösa sofistikering och finess kan sammanfattas i orden ”brotta, bonka, strypa”. Under Tors senaste match mot Mark ”The Wizard” Weir på Superior Challenge dominerade han stort trots magsjukesymptom och kraftlöshet. Detta var en värdemätning. Om en fysiskt välfungerande Troeng stiger in mellan ringrepen i Gammliahallen så kommer ”12 Gauge” att behöva all ammunition han kommer över för att stå emot åskguden från Norrmjöle. Maineventet på Battle of Botnia 2 bådar för en riktigt spännande och underhållande fight av hög europeisk standard.

Thorpe vs Angerer

Thorpe vs Hipkiss

Thorpe vs Rodriguez

En kommentar »

  • Patrik Lythell skrev:
    2 december 2009 kl. 22:58

    Bra skrivet! Tror ändå på Troeng här. I övrigt måste herrn bredda sina litterära referenser. Pratchett och Lovecraft? Ne, fy fan. ;)

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.