Hem » Övrigt

Inför Dynamite!! 2009

30 december 2009 kl.20:53 av Joakim Borgudd | 6 kommentarer

Tycker du att de japanska nyårsgalorna är överskattade och mest innehåller enkla matchningar för stjärnorna? Till viss del kan du ha rätt, men jag kan inte låta bli att tycka att de galorna samtidigt brukar bjuda på stor underhållning och idrottsdramatik på hög nivå.

Året ska avslutas med en hejdundrande gala i Yokohama Arena och där bjuds publiken på nationalidoler och en hel hög fantastiska fighters. I många fall är det dessutom mycket spännande matchningar, inte minst in deras turnering ”Sengoku vs DREAM”. Släpp på dina förutfattade meningar och läs lite om matcherna.

Masato vs Andy Souwer
Galans huvudmatch är ett måste att nämna, trots att det är en match i K-1 MAX. Matchen blir publikfavoriten Masatos avskedsföreställning trots att han endast är 30 år. För motståndet står hans nemesis i Souwer som två gånger tidigare besegrat japanen. De båda har vunnit K-1 MAX två gånger och Souwer var i final även i år men fick där vika sig.

Gegard Mousasi vs Gary Goodridge
Denna match är något överraskande andramatchen på galan och det är knappast Goodridges förtjänst. Men Mousasi är sjukt stor i Japan där han slog igenom som fighter och fansen lär få se honom glänsa. Goodridge har förlorat fyra raka och börjar snart få ett record med lika många förluster som vinster.

Shinya Aoki vs Mizuto Hirota
Nu kommer vi till den första godbiten på kortet, mötet mellan lättviktsmästarna i DREAM respektive Sengoku. En superstjärna till grappler i Aoki mot en hårdslående doldis med en galen frisyr i Hirota. Den sistnämnde spöade senast Aokis kompis Satoru Kitaoka och tog bältet men få ger honom en chans imorgon. Han har definitivt övertaget stående och hans 6 senaste vinster har kommit via knockout, men det brukar inte spela någon roll mot Aoki. Förr eller senare fastnar han i ett spandexlås och tvingas ge upp.

Alistair Overeem vs Kazuyuki Fujita
Fujita är kanske mest känd som killen som nästan slog ut Fedor Emelianenko. Men den snart 40 år gamle brottaren har de bästa åren bakom sig med tre förluster på sina fyra senaste matcher. Übereem lär rusa in som vanligt och Fujitas tjocka skalle lär bara rädda honom ett par minuter innan holländaren inkasserar sin sjunde raka seger.

Satoshi Ishii vs Hidehiko Yoshida
Matchen som skulle varit huvudmatch på Sengokus nyårsgala hamnar här mer mitt i kortet, jag antar det delvis handlar om att ligga bra till i sändningstiden. Jag vågar nog säga att alla japaner vet vilka dessa herrar är. Och visst är det något episkt över en match mellan olympiska mästare i samma sport? Särskilt med den extra dimensionen av att Yoshida gjorde det 16 år tidigare än Ishii som förra året stod högst upp på prispallen i Peking. Ishii är den nya stjärnan som Japan behöver för att vända trenden med ett sjunkande intresse för MMA, men det är inte en lätt debut han får.

Legenden Yoshida har gått 16 matcher mot många av världens bästa och har alltid bjudit på bra motstånd. Men nu har han förlorat fyra av sina fem senaste matcher och tiden har nog runnit ifrån honom. Ishiis övertag i explosivitet och hunger borde ge honom segern men det är alltid svårt att veta hur en debutant kommer att prestera.

Norifumi “KID” Yamamoto vs Masanori Kanehara
Yamamoto har i år förlorat två raka matcher, mot nybörjaren Joe Warren samt en match i K-1 vilket börjat få folk att ifrågasätta hans form. Han var borta nästan två år på grund av skador och den förre mästaren i K-1 Hero’s behöver en vinst mot mästaren från Sengoku. Kanehara hade tur och tog sig till final i tuneringen i fjädervikt tack vare en skada på Hatsu Hioki och tog sen hem hela turneringen. Han har en bas i jiu-jitsu men borde få svårt mot den starke brottaren Yamamoto som är duktig på att slå folk medvetslösa.

Tatsuya Kawajiri vs Kazunori Yokota
Alla trodde att Kawajiri skulle få möta Shinya Aoki men istället blir det en grovjobbare från Sengoku i form av Yokota. Det har gjort Kawajiri riktigt sur och han har vägrat fotograferas ihop med Yokota inför matchen. De båda litar till sin utmärkta förmåga att kontrollera motståndaren på marken men Kawajiri har definitivt större meriter med många matcher i Pride och segrar mot bland annat Eddie Alvarez.

Melvin Manhoef vs Kazuo Misaki
Den hårdslående Manhoef kan slå av huvudet på det mesta stående och har ett imponerande record med 22 av 23 segrar via knockout. Men han är däremot sämre än sämst på marken. Misaki är tillbaka efter sina problem med rättvisan och har en bakgrund i Judo samt meriter som mästare i Pride med segrar mot Dan Henderson och Denis Kang. Det ska bli en seger för Misaki om han gör vad han borde, det vill säga ta ner Manhoef. Men det finns alltid en risk i att han vill bevisa något för fansen på årets sista gala och försöka boxas, då går det illa.

K-1 MAX
Masato vs Andy Souwer

tungviktsmatch DREAM
Gegard Mousasi vs Gary Goodridge

DREAM vs SRC
Shinya Aoki vs Mizuto Hirota
Alistair Overeem vs Kazuyuki Fujita

tungviktsmatch SRC
Satoshi Ishii vs Hidehiko Yoshida

DREAM vs SRC
Norifumi “KID” Yamamoto vs Masanori Kanehara
Tatsuya Kawajiri vs Kazunori Yokota
Hideo Tokoro vs Kim Jong Man
Melvin Manhoef vs Kazuo Misaki
Hayato “Mach” Sakurai vs Akihiro Gono
Hiroyuki Takaya vs Michihiro Omigawa
Katsuyori Shibata vs Hiroshi Izumi

K-1
Ray Sefo vs Yosuke Nishijima

Final ”Super-Hulk”
Minowaman vs Sokoudjou

6 kommentarer »

 • Norre skrev:
  30 december 2009 kl. 21:24

  Spännande, och det bästa med det hela. Det sänds klockan 9 på morgonen, så vill jag vakna upp varje morgon. Någon som vet om man kan köpa live / stream någonstans?

 • Joakim Borgudd skrev:
  30 december 2009 kl. 23:04

  Jag tycker det är sådär med galor mitt på dagen, det kommer alltid saker i vägen när man sak se det på eftermiddagen ;) . Jag har ingen koll på bra streams eller så, kollar nog i efterhand.

  Men galan i sig innehåller en hel del guldkorn om man tittar närmare, jag hoppas verkligen på en fin debut från Ishii. Annars är väl de mest intressanta matcherna Aoki vs Hirota och Kawajiri vs Yokota.

 • David skrev:
  30 december 2009 kl. 23:27

  Tror nog (någon på) http://www.justin.tv sänder streamen, bara söka på Dynamite!! där.

 • Klasse skrev:
  31 december 2009 kl. 01:38

  Sätter en 300spänn på Manhoef, han blir faktiskt inte subbad imorrn!:)

 • MMABloggen » Blog Archive » Dynamite!! 2009 – Kommentera här (Spoilers!) skrev:
  31 december 2009 kl. 09:25

  [...] Klockan 9 startade årets nyårsgala i Japan, gå vidare för att kommentera galan och skriva av er av glädje eller besvikelse. En rapport inför galan hittar ni här. [...]

 • mzhqhvuqh skrev:
  13 februari 2010 kl. 17:55

  tydwiz htmicasxlgsk, [url=http://grcwvbzjgfid.com/]grcwvbzjgfid[/url], [link=http://kvgcvrtceyvs.com/]kvgcvrtceyvs[/link], http://heegdlneqxtn.com/

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.