Hem » Evolution, Strikeforce

Inför Strikeforce Evolution

19 december 2009 kl.19:00 av Patrick Jenkinson | 12 kommentarer

Cung Le vs Scott Smith
Med händer av stål så kommer Smith att göra det han är bäst på och är anställd för, det vill säga att röra sig framåt oavsett vilket motstånd han möter och hota med sina tunga nävar utan någon större finess. Smith har visserligen utvecklats sedan sina dagar i TUF-huset men han kan ändå inte beskrivas som någon tekniker eller fulländad MMA-fighter. Obesegrade Cung Le har haft en 19 månader lång semester från att gå match och i sitt senaste framträdande så besegrade han Frank Shamrock. Cung Le är en tekniker ut i fingerspetsarna och i Smith har han hittat den perfekte motståndaren att hålla sitt record obefläckat. Det enda som talar för Smith är Les ringrost men i övrigt har jag svårt att se hur han ska klara av när Le rör sig i svårförutspådda mönster och lossar sparkar och slag mot hela kroppen på Smith.

Josh Thomson vs Gilbert Melendez
Det är äntligen dags för en matchen som många med mig väntat på. Thompson har har varit skadad under långa perioder sedan deras förra match och under den tiden har Melendez passat på att gå två matcher där han rättade till en tidigare förlust genom att köra över Mitsuhiro Ishida. Dessa två fighters presenterar olika svårigheter för varandra men att Melendez har kunnat vara aktiv på ett annat sätt än Thompson kommer att vara avgörande i matchen. Jag förutspår att Melendez går hem med bältet, att matchen kommer vara så spännande att Strikeforce kommer att leverera en repris.

Matt Lindland vs Ronaldo Souza
Alla kan inte vara Randy Couture och därför vill jag hävda att Lindland är för gammal, mest i avseendet att han inte riktigt hängt med i utvecklingen mer än bara hans ålder. Då tänker jag inte ens på senaste förlusten mot Belfort under minuten, det kan hända alla, eller matchen mot Fedor Emelianenko, som ingen med hans ram kan vinna, utan att Lindland blivit förutsägbar och avstannat något i utvecklingen. Jacare är däremot en fighter med framtiden för sig och om han fortsätter att arbeta på de stående aspekterna av sporten så kan han ha en ljus framtid. Jag har svårt att se att det skulle bli spektakulära utväxlingar stående även om jag tror att Lindland kommer att vilja hålla matchen då bitvis. Jacare kommer ha svårt att få en veteran som Lindland att tappa men vinsten kommer gå till den lovande krokodilen.

Muhammed Lawal vs Mike Whitehead
Whitehead kommer aldrig att vara lika underhållande, marknadsförbar eller spektakulär som Lawal men han kommer alltid arbeta hårt och komma till matcher förbered och med en plan och ett fokus. Inför denna match är Lawal visserligen den stora favoriten vars brottning och på senare tid även tunga händer imponerat på MMA-publiken. Men jag tror ändå att Strikeforce valt att matcha Lawal för hårt för tidigt och att Whitehead som endast förlorat sex matcher, och då mot bra motståndare, kommer ta hem vinsten. En chansning visserligen, men en chansning som jag ska lägga några slantar på.

12 kommentarer »

 • Klasse skrev:
  19 december 2009 kl. 19:23

  Jacare kommer ta hem subvinst rond 1 eller 2. Och lägg inga pengar på Whitehead är du snäll.:)

 • Anton skrev:
  19 december 2009 kl. 19:31

  En intressant fråga som jag såg på bilden, hur mycket ser Jake Shields ut att väga där? Något säger mig 90 kg.

 • MMAFan skrev:
  19 december 2009 kl. 19:43

  Du menar Josh Thomson?

 • Joakim Borgudd skrev:
  19 december 2009 kl. 19:55

  Shields står till höger på bilden ;)

 • Patrick Jenkinson skrev:
  19 december 2009 kl. 19:59

  @Klasse

  Whitehead är uppe i fyra gånger pengarna vilket också är en bidragande faktor. Medveten om att det är chansning men ja…måste våga för att vinna! ;)

 • MMAFan skrev:
  19 december 2009 kl. 20:17

  @Joakim Berguddd, oj förlåt :) my bad. Han ser rätt biff ut, men han står ju trots allt bakom två killar på 70 kilo.

 • Benke skrev:
  19 december 2009 kl. 20:29

  Känns väl troligt att Shields bygger på sig muskler då han tycks satsa på 185 i Strikeforce. Speciellt om han ska gå mot Hendo härnäst.

 • Joakim Borgudd skrev:
  19 december 2009 kl. 20:45

  I intervjun han gjorde med oss inför matchen med Mayhem sa han att han vägde ungefär 88kg för tillfället men satsade på att gå upp lite till.

  http://www.mmabloggen.se/en-intervju-med-jake-shields/

 • mgn skrev:
  19 december 2009 kl. 22:02

  vart bettar man på strikeforcematcherna?

 • Joakim Borgudd skrev:
  19 december 2009 kl. 22:45

  unibet förslagsvis…

 • miranda skrev:
  20 december 2009 kl. 02:10

  King Mo möter bara sopor! Iaf när de gäller han senaste matcher!

 • Joakim Borgudd skrev:
  20 december 2009 kl. 23:42

  Sopor? Hans 6 motståndare har totalt ett record på 154-47 vilket knappast är ett gäng sopor. Klart att det inte varit världens bästa killar men flera har faktiskt varit riktigt tuffa, Whitehead och Wiuff är tex båda meriterade fighters. Lawal är en nybörjare, han måste ju börja någonstans.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.