Hem » Miami, Strikeforce

Inför Strikeforce ”Miami”

29 januari 2010 kl.21:10 av Joakim Borgudd | 7 kommentarer

Natten till söndag är det dags för Strikeforce att inviga året med sin gala ”Miami”. I huvudmatchen får vi se Nick Diaz göra upp om den vakanta titeln i weltervikt mot den livsfarlige Marius Zaromskis. Dessutom ska Cristiane ”Cyborg” Santos för första gången försvara sitt bälte mot den holländska veteranen Marloes Coenen.

Som om inte det var nog  ska killar som Melvin Manhoef, Bobby Lashley och den omtalade Herschel Walker alla sina första matcher i Strikeforce under galan. Det är helt enkelt upplagt för stor underhållning imorgon natt och det är ett par matcher jag inte missar för allt i världen.

Nick Diaz vs Marius Zaromskis
Stocktons egen badboy är tillbaka i weltervikt för att ta bältet med sig hem i bilen tillsammans med lillebror Nate, Gilbert Melendez och Jake Shields. Många förväntar sig också att Diaz kommer att glänsa mot den fortfarande något oprövade Zaromskis men jag är inte riktigt lika säker på att det blir så.

Diaz har förvisso sett grym ut både Scott Smith och Frank Shamrock, men ärligt talat är ingen av dessa någon som knockar folk till höger och vänster med höga sparkar. De är inte heller kända för sin snabbhet och det kan ha gjort Diaz lite självsäker, något som kan straffa sig mot någon så rörlig och livsfarlig som Zaromskis. I sin senaste match visade också litauern Zaromskis prov på bra försvar mot nedtagningar vilket kan visa sig nyttigt mot en duktig grappler som Diaz. Det här blir ett test för Diaz intelligens som fighter, ett felval och det blir godnatt men han har alla verktyg för att ta hem det med rätt plan.

Cristiane ”Cyborg” Santos vs Marloes Coenen

Cyborg är ett fysmonster på hög nivå och körde mer eller mindre över Gina Carano, här ställs hon dock mot en riktigt meriterad motståndare. Holländskan Coenen debuterade för 10 år sedan och har gått mer än dubbelt så många matcher, dessutom har hon det härliga smeknamnet ”Rumina”, bara en sån sak. Men Cyborgs fysik och thaiboxning lär bli utslagsgivande även här, Coenens chans är att ta ner sin motståndare och avgöra via submission. Lyckas hon inte lär hennes kväll bli mindre trevlig.

Robbie Lawler vs Melvin Manhoef

Det har skrivits spaltmeter om den här matchen, två män utrustade med tegelstenar till händer kommer för att göra upp om vem som ska kallas den farligaste strikern i Strikeforce. Lawler har ett förflutet i UFC, var mästare i EliteXC samt tränar med Matt Hughes. Alltså borde han ha erfarenhet och kvalité nog att undvika permanenta hjärnskador och ta det hela till marken. Men det finns ett stort men, Lawler gillar inte riktigt det där med att visa på bredd, han vill svinga stående och vinna genom en knockout. Det är inte att rekommendera mot Manhoef, holländaren har tävlat världen över i både MMA och kickboxning och vunnit i princip allt via knockout. Hans grappling är ljusår från hans boxning, men det brukar inte spela någon roll.

Bobby Lashley vs Wes Sims

Strikeforces egen version av Brock Lesnar ska nu debutera, till slut har man även hittat en motståndare i fyrtornet Sims. Denne är förvisso en veteran från UFC men i den senaste säsongen av TUF såg han inte särskilt farlig ut. Med knappt någon träning inför matchen lär inte Sims ha mycket chans mot brottaren Lashley och det lär sluta som vanligt, nedtagning och en TKO via slag på marken.

Herschel Walker vs Greg Nagy

Nu ska äntligen en 47 år gammal NFL-spelare göra debut, något som bara kan bli så här stort borta i staterna. Men till hypen hör att Walker uppges vara i form som en 20-åring och gänget på AKA säger att han till exempel orkar hålla på lika länge som Cain Velasquez. Han har förvisso en bakgrund i Taekwondo, men det är omöjligt att förutspå om han kommer se ut som en fighter eller som en nästan 50 år gammal man imorgon. Motståndaren Nagy har vunnit en av sina två matcher, mer än så vet jag inte, förmodligen har Strikeforce hittat någon som Walker garanterat kommer att slå, men med tanke på hans förutsättningar är det svårt att veta hur det kommer att gå.

Underkortet

Jay Hieron vs Joe Riggs

Pablo Alfonso vs Marcos Damatta

David Zitnik vs Michael Byrnes

Sabah Homasi vs John Kelly

Craig Oxley vs David Gomez

Ryan Keenan vs Hayder Hassan

7 kommentarer »

 • Rasmus Hvitfeldt skrev:
  29 januari 2010 kl. 22:57

  War Wes Sims! Hahah, han var så jäkla skön på TUF 10.

 • wss skrev:
  30 januari 2010 kl. 00:08

  visas galan på pod cast? ngn som har nr?

 • Daniel (filmtips m.m) skrev:
  30 januari 2010 kl. 01:24

  Fan va jag ser fram emot den här galan =)

 • Jonte B skrev:
  30 januari 2010 kl. 09:17

  Hieron – Riggs >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Walker-Nagy

 • Patrik Lythell skrev:
  30 januari 2010 kl. 09:45

  Diaz tar hem det här. Kommer psyka ut polacken rejält tror jag.

  Robbie Lawler kommer säkert köra samma taktik som mot Murillo Rua. Boxas smart tills motståndaren är trött. Mycket smart. Tror Manhoef kommer svinga frenetiskt tills han har full mjölka i armarna. Godnatt Manhoef.

 • andreas skrev:
  30 januari 2010 kl. 12:20

  haha bobby har 1.05 i odds. Begärde odds på bet365. hade hoppats på högre.

  Rätt svårt att tippa utgången i flera matcher.

 • MMABloggen » Blog Archive » Strikeforce ”Miami” – Kommentera här (Spoilers!) skrev:
  31 januari 2010 kl. 00:04

  [...] går Strikeforce ”Miami”, våra tips inför galan hittar ni här. Man kan även titta på matchen mellan Jay Hieron och Joe Riggs gratis hos EA Sports. Sen är det [...]

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.