Hem » TUF10, UFC

Inför TUF10 finalen – Huvudkortet

4 december 2009 kl.17:56 av Kemal Coskun | 12 kommentarer

Roy Nelson (13-4-0) vs Brendan Schaub (4-0-0)
Dessa två herrar lyckades kämpa sig igenom fältet av tävlande och nu är de i finalen i TUF10 för att se vem som blir krönt till säsongens mästare. Båda två använde sig utav helt olika stilar för att ta sig dit, Roy Nelson genom sin BJJ/Wrestling och Brendan Schaub genom sin boxning. Det kommer bli en perfekt matchning av två helt olika stilar. Brendan visade i matchen mot Marcus Jones att han har starka och flexibla höfter vilket är en stor fördel mot stora motståndare som är bra på att kontrollera sina motståndare på marken. Roy Nelson kommer säkerligen att satsa på en snabb nedtagning och arbeta sig fram till en crucifix position medan Brendan aktivt kommer att röra på sig och sätta in siktet mot Nelsons haka.

Matt Hamill (7-2-0) vs Jon Jones (9-0-0)
Hamill med sex segrar utav åtta möjliga i UFC möter den obesegrade, unge och irrationelle Jon Jones. Trots att Jones har en brottarbakgrund så kommer han inte att ha mycket att sätta emot Matt Hamills utomordentliga brottarkunskaper. Jones kommer därmed att försöka använda sig utav sin snabba rörelse och oberäkneliga striking. Hamill besitter dock KO krafter i båda händer och fötter som Jones måste se upp för.

Kevin ”Kimbo Slice” Ferguson (3-1-0) vs Houston Alexander (9-4-0)
Nu är det upp till bevis för Kimbo Slice att visa att träningen på American Top Team gett honom något. Med träningspartners som Thiago Silva, Jeff Monson och Mike Brown så har han säkerligen utvecklats någorlunda på marken. Matchen kommer dock – trots all markträning – säkerligen att avslutas stående ändå. Både Kimbo Slice och Houston Alexander älskar att bjuda på show och avsluta sina matcher genom KO’s. Houston har däremot lite bättre förutsättningar, han har en brottarbakgrund och kan komma att använda sig utav den för att ta ner Kimbo, mounta honom och sedan vinna genom TKO.

Frank Edgar (10-1-0) vs Matt Veach (11-0-0)
Frank Edgar har i sin UFC karriär gått sex matcher och vunnit fem utav dem. Det intressanta med hans facit är att han vunnit fyra av sina matcher efter enhälliga beslut. Hans boxningskvalitéer är hans starka sida och i synnerhet hans jabb. Trots att han väldigt sällan lyckas avsluta sina matcher så är dem ofta riktigt roliga att se på. Motståndaren, Matt Veach, kommer att gå sin tuffaste match i sin karriär hittills. Detta kommer att bli hans andra match i UFC. I sin första match mötte han Matt Grice och vann genom TKO. Frank Edgar bör inte underskatta sin motståndare som är obesegrad och lyckats avsluta alla sina matcher förutom en som gått till beslut.

Marcus Jones (4-1-0) vs Matt Mitrione (0-0-0)
Matt Mitrione gör i den här matchen sin debut. Motståndaren känner han till väldigt väl. Dessa två herrar har en del osagt med varandra och kommer säkerligen att ha en del känslor som de vill få utlopp för. Matt Mitrione är i mitt tycke en väldigt dålig fighter och har mycket att bevisa. ”Big Baby” å andra sidan har imponerat med sin BJJ. Lyckas han få ner Mitrione – vilket jag tror att han gör – så är det en tidsfråga innan Jones lyckas klappa ut Matt.

12 kommentarer »

 • jacksatan skrev:
  4 december 2009 kl. 19:50

  att säga att Jon Jones har ”brottarbakgrund” är att förminska hans kunskaper ganska mkt. Jones är national college champion och state wrestling champion i high school. Skulle tro att deras brottning är ganska likvärdig. Han kastade ju Bonnar som en vante.

 • Farujah skrev:
  4 december 2009 kl. 20:25

  Roy kommer ta detta utan större problem.

 • AntonL skrev:
  4 december 2009 kl. 20:49

  Hej Mmabloggarläsare.

  Jag må vara lat och bortskämd nu, men vem vann matchen mellan Jones/Darrill?

 • Farujah skrev:
  4 december 2009 kl. 21:23

  Big Baby

 • Kemal skrev:
  4 december 2009 kl. 21:54

  jacksatan/
  Jag vet detta. Men tror ändå inte att han har mycket att sätta emot Hamills brottning. Men det får vi ju alla se i helgen hur det artar sig. Stående tror jag däremot att han har en del att säga och visa gentemot Hamill som besitter långsamma jabbar och en långsam dock väldigt tung höger. Jag tror mycket på Jon Jones explosivitet och hoppas faktiskt att han vinner.

 • Patrik Lythell skrev:
  5 december 2009 kl. 09:43

  Jones är National Junior College Champion vilket är som ”för-college” för de som inte har förutsättningar (oftast betyg) att gå på ett riktigt college. Detta är ingenstans i närheten av den konkurrens som NCAA divisionerna där Hamill är Division III mästare tre år i rad. Vilket i sin tur inte är mycket att hänga i granen jämfört med ex. Lesnar som var Division I mästare.

  Med detta sagt tror jag på Jones i denna match. Tror Hamills höga haka kommer fälla honom.

 • Farujah skrev:
  5 december 2009 kl. 10:53

  Patrik Lythell, att vara division I eller division III mästare behöver inte säga så mycket heller, det handlar om vilken skola du går på. Många gånger så har division III mästare besegrat division I mästare. Chuck Liddell var division I brottare, tror du han var bättre än Matt Hamill?

 • Alexander Öhrstrand skrev:
  5 december 2009 kl. 14:17

  Kimbo getting knocked the fuck out.

  Bones vinner.

 • Patrik Lythell skrev:
  5 december 2009 kl. 16:31

  Nej men precis som jag sa är konkurrensen hårdare. Sen att en påse i I:an får spö av en champ i III:an är väl inga konstigheter.

 • Farujah skrev:
  5 december 2009 kl. 17:33

  Patrik, många gånger har mästare i division III, slagit mästare i division I till OS uttagningar osv. Division I eller division III säger egentligen ingenting om skickligheten hos individerna.

 • Patrik Lythell skrev:
  6 december 2009 kl. 22:13

  Farujah: inte lika många gånger som mästare i div. I slagit mästare i div. III

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.