Hem » TUF10, UFC

Inför TUF10 finalen – Kort om underkortet

4 december 2009 kl.17:55 av Patrick Jenkinson | En kommentar

Darrill Schoonover vs James McSweeney
McSweeny levde upp till sitt namn under säsongen, han är stor i orden men mycket mindre i buren då han inte imponerade särskilt på mig. Men det gjorde tyvärr inte heller Schoonover i någon större utsträckning, i alla fall inte i UFC mått mätt. I denna match kommer Schoonover att vara jägaren med den stora kanonen laddad medan McSweeney kommer att dansa runt och kasta iväg sparkar till Schoonover tröttnat eller att domarna ger britten vinsten. Chansen finns alltid att Schoonover landar en ordentlig kyss som släcker ljuset för McSweeney, det är vad jag kommer att hoppas på.

Jon Madsen vs Justin Wren
Madsens chanser att lyckas ta hem en vinsten är väldigt begränsade då han har en god brottningsbas men saknar, eller i alla fall inte har visat, andra färdigheter att komplettera med. Wren har däremot visat att han är mer allsidig med stark brottning och eventuellt kan en vinst leda till ytterligare en chans på framtida galors underkort för den skäggige herren.

Brian Stann vs Rodney Wallace
Stann var en gång i tiden bälteshållare i WEC och nu krigar han för sin plats i UFC på underkortet av en gala som sänds gratis på TV (i USA). Stann vann visserligen senast i revanschen mot Cantwell men ha måste nog ändå imponera i denna match för att vara säker på att få stanna. För saker förändras snabbt och om Rodney ”Sho Nuff the Master” Wallace (tror det är världens bästa smeknamn någonsin i hela universum) får bestämma så kommer han brotta ner Stann och ligga på honom fram tills att han inte längre kan kalla UFC för sitt hem. Men Stann har explosiva och tunga händer och om han lyckas hålla nedtagningarna borta tillräckligt länge så har han goda chanser att ge debutanten sin första förlust, och då blir det via KO.

John Howard vs Dennis Hallman
Hallman har gjort 55 matcher i sin MMA-karriär, han har vunnit sina fem senaste matcher och imorgon han gör comeback i UFC-oktagonen som han inte varit i sedan han förlorade mot Jorge Rivera vid UFC 55. Men det kommer inte bli ett varmt välkomnande för Howard kommer göra sitt yttersta för att plöja igenom veteranen för sin första vinst i UFC utan att domarna är inblandade.

Mark Bocek vs Joe Brammer
Vad gör Bocek på underkortet på en TUF-final? Trodde att en vinst mot Bielkheden skulle leda till något bättre för denna grapplande kanadensare. Men istället så serveras han en obesegrad debutant som tydligen också ska vara vass på mattan. Jag tror på en vinst för Bocek och en match med högre status när UFC återvänder till Kanada nästa gång.

En kommentar »

  • Farujah skrev:
    5 december 2009 kl. 10:56

    Tror att Titties med sitt stora viktövertag kan vinna ganska lätt mot Mcsweeney, som i början framställdes som ett kickboxnings ess, men som verkligen inte imponerade på mig.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.