Hem » UFC, UFC 106

Inför UFC 106 – Underkortet

20 november 2009 kl.17:05 av Kemal Coskun | Inga kommentarer

Då är det snart dags för UFC 106 som trots alla skador och avhopp bjuder på i alla fall ett par bra matcher. Här kommer en genomgång av underkortet, där gömmer sig ett par matcher som definitivt kan bli underhållande.

Ben Saunders (7-1-2) vs Marcus Davis (16-5-0)
Båda dessa herrar förlorade sina respektive matcher på UFC 99. Ben Saunders mot Mike Swick och Marcus Davis mot sin antagonist Dan Hardy. Den här matchen har därmed en stor betydelse för båda. Ben Saunders har en ansenlig fördel i sin räckvidd då han är 191 cm lång mot Marcus Davis 178 cm. Taktiken för Marcus Davis, som ofta använder sig utav sin boxning, kommer därmed gissningsvis vara att snabbt stiga in och ut. Om Marcus Davis inte lyckas ta sig ur snabbt nog så löper han stor risk att fastna i Ben Saunders klinch som är riktigt bra. Den här matchen är helt vidöppen och i mitt tycke så är ingen favorit.

Kendall Grove (10-6-0) vs Jake Rosholt (6-1-0)
”Da Spyder” Kendall Grove har efter sin seger i TUF finalen blandat och gett i sina UFC matcher. Hans motståndare Jake Rosholt har fortfarande mycket att bevisa. Rykten hävdar att Chris Leben, Jakes motståndare på UFC 102 inte alls hade tränat inför matchen. Därmed är det svårt att veta vart man har Jake. Kendall kommer säkert vilja ha den här matchen stående medan Jake snabbt kommer att vilja ta ner Kendall till marken. Trots att jag gärna ser Kendall som segrare så tror jag dock att Rosholt vinner på beslut efter 15 minuter av ground-n-pound.

Brock Larson (26-3-0) vs Brian Foster (12-4-0)
Innan sin förlust senast mot Mike Pierce hade Brock Larson ett enastående facit där han enbart hade förluster mot motstånd i världsklass som Jon Fitch och Carlos Condit. Med sin Guerilla Jiu-Jitsu bakgrund (mix utav Judo och BJJ) kommer Brock Larson snabbt att satsa på en nedtagning och klappa ut sin motståndare Brian Foster. Den enda chansen Brian Foster har är att få in ett lyckoslag och knocka Brock Larson, vilket i mitt tycke inte alls är trovärdigt.

Caol Uno (25-12-4) vs Fabricio Camoes (10-4-0)
Fabricios debutmatch i UFC. Med ett andragradigt svartbälte under Royler Gracie lär vi få se försök till nedtagningar och kavalkader av submission-försök. Det lär dock inte bli enkelt då motståndaren Caol Uno enbart blivit submittad två gånger på 42 matcher. Jag har väldigt svårt att se hur den här matchen inte går till beslut. Hoppas att jag har fel.

George Sotiropoulos (10-2-0) vs Jason Dent 19-9-0)
Det här är matchen som jag mest ser fram emot. Jag föll för George Sotiropoulos efter sin match mot George Roop på UFC 101. Aldrig tidigare hade jag sett så fina övergångar från position till position, och då har jag sett alla GSPs matcher. Efter ideliga segrar i UFC hoppas jag innerligt att han vinner mot Jason Dent och får chansen att visa upp sig i ett huvudkort i framtiden. Det lär bli svårt, motståndaren Jason Dent är en rutinerad räv med flera matcher bakom sig.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.