Hem » UFC, UFC 106

Inför UFC 106

21 november 2009 kl.01:23 av Patrik Lythell | 2 kommentarer

Förbannelsen har vilat tätt över UFC 106. Det som skulle bli en gala för tungviktsbältet blev en gala för glada veteraner som till slut blev en rematch till huvudmatch. Och det verkar inte sluta där då Karo Parisyan verkar vara sista mannen ut ur galan (och UFC för den delen). Men matcher ska det bli och med det djup på fighters UFC nu mer besitter är det nästan omöjligt för de att inte sätta ihop ett riktigt bra kort. Så även denna gång.

Tito Ortiz vs Forrest Griffin
Tre år har gått sedan dessa två herrar möttes i oktagonen och vinsten gick till Ortiz efter ett ifrågasatt domslut. Nu är det dags igen och sällan har så många ”om”, ”men” och ”kanske” omgett en match. Griffin kommer från två raka förluster varav den sista mot Anderson Silva som nästan skickade Griffin till dårhuset. För 18 månader sen verkade en annan brasilian, Lyoto Machida, i sin tur skicka Ortiz till vårdhemmet. Men Ortiz säger nu efter detta långa uppehåll att han är ”100%” igen. Men det är inte första gången vi har hört det från ”The Huntington Beach Bad Boy”.

Så vem vinner? Om nu Tito Ortiz är återställd och då kunnat träna som han ska för att ta tillbaka sin gamla tåga och kondition ska vi komma ihåg att han fullständigt körde över Griffin i första ronden sist. Domaren kunde ha brutit då MMA:s mest brutala ground ‘n’ pound gick lös. Allt förnuft säger att den yngre, större Griffin kommer plocka isär Ortiz. Men om Ortiz nedtagningsförmåga är tillbaka samt att Griffin kommer försöka för hårt att revanschera sig (sedan Silva matchen) samt ett korthugget träningsläger tror jag att de mest brutala armbågarna som kommit ur full guard återigen kommer skaka om oktagonen.

Josh Koscheck vs Anthony Johnson
Josh Koscheck är en av divisionens bästa brottare. Problemet är att han slutat brottas. Sen Georges S:t Pierre körde över brottarens brottning har vi knappt sett en nedtagning av Koscheck i buren. Här ställs han mot den största welterviktare världen skådat. Bokstavligt talat. Hur en man byggd för lätt tungvikt kommer ner till weltervikt förstår jag inte. Ner ska han i alla fall och om Koscheck fortsätter sitt kickboxarexperiment kommer han få känna på en räckvidd som kommer sluta med ansikte först ner i mattan. Förstå mig rätt här. Koscheck är den bättre boxaren. Johnson lär inte plocka isär honom men kommer träffa en gång. Det räcker. Koschecks fenomenala brottning är här hans bästa chans. Om inte för att vinna matchen så för att köra slut Johnson. Vi får hoppas han vet om det.

Amir Sadollah vs Phil Baroni
Va? Vad hände? Phil Baroni har efter en förlust (!?) mot Joe Riggs i Strikeforce blivit inbjuden att dansa med de stora pojkarna igen. Varför i hela friden? Svaret blir uppenbart. Amir Sadollah blev ”The Ultimate Fighter”. Dana såg potential i denna skojfriske herre som nu leder talkshow delen av programmet sänt efter avsnitten. Han fick dock rejält med smörj av Johnny Hendricks i sin riktiga UFC debut. In kommer slagpåsen Baroni för att höja självförtroendet hos Sadollah. Matchen har ingenting på ett huvudkort att göra. Baroni har inget i UFC att göra. Tillbaka till de riktiga matcherna.

Luis Arthur Cane vs Antonio Rogerio Nogueira
En man som sannerligen inte får någon välkomstmatch till UFC är ”Lill-Nog” som möter farlige Luis Cane. Cane har fördelen att avsluta på ett slag medan Nogueira är den överlägset skickligare boxaren. På marken känns Nogueiras fördel klar. Nogueira är den bättre fightern. Han bör kunna klämma ut ett domslut alternativt lära Cane ett och annat på mattan. Ett misstag och ett slag kan ändra på det för Cane och han bör hålla matchen ståendes och få det så långt ifrån boxningsringen och rakt in i ett barslagsmål för att lyckas i denna match. Rogerio har varit med för länge för att gå på det dock. Domslut, Nogueira.

Paulo Thiago vs Jakob Volkmann
I Parisyans frånvaro har Thiago vs Volkmann fått knuffen upp till huvudkortet. Är en riktigt lovande match då Thiago sett riktigt bra ut, även i förlusten mot John Fitch. Volkmann vet jag inte mycket om men är obesegrad med en karriär på 9-0. Lär bli en bra fight!

2 kommentarer »

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.