Hem » UFC, UFC 107

Inför UFC 107 – Huvudkortet

12 december 2009 kl.15:36 av Patrik Lythell | 18 kommentarer

UFC 107 i Memphis, Tennesse skulle vara då Quinton ”Rampage” Jackson och Rashad Evans äntligen skulle få stänga varandras limpsaxar. Ni vet resten, men nu står vi här med en gala i vart fall.  Efter lappande och pusslande har vi dock kvar en riktigt fin gala (känns som jag alltid skriver denna rad numer). Vilkas händer som hålls högt och vems huvud som hänger lågt efter kvällen ser ni efter brytet.

B.J. Penn vs. Diego Sanchez
Diego Sanchez är nästa på tur för giganten i lättvikten Baby Jay Penn. Diegos stora styrka är hans outtröttlighet och intensitet. Men precis som B.J själv påpekade i Countdown-programmet är Diego en ”over-achiever” som på grund av ett oerhört psyke och vilja åstadkommit mer än hans talang tillåter. På andra sidan buren däremot står den kanske mest naturligt talangfulle fighter vi sett. Någonsin. När mästaren dessutom börjat träna ordentligt känns denna match nästintill självklar. Sanchez har bra tryck i sina slag men B.J har en haka av granit. Sanchez har inge vidare nedtagningar samtidigt som B.J. har det bästa nedtagningsförsvaret i MMA. Detta kombinerat med en grym jabb och oerhörda markkunskaper ger B.J. stora fördelar på alla plan i denna match. Tyvärr att behöva spräcka bubblan för de som trodde att det skulle bli spännande. Baby Jay hela dagen.

Frank Mir vs. Cheick Kongo
Lite ”Striker mot Grappler” någon? Kommer knappt ihåg då detta varit tydligare än här. Det man dock ska komma ihåg är att Kongo aldrig klappat ut. Dock har Mir fått sina lampor släckta mer än en gång. På invägningen såg Mir riktigt stor ut och vägde in precis under taket på 265 pounds. Lovande för att bli en monstermatta ovanpå vem som helst i divisionen. Mindre lovande för hans redan ifrågasatta flås. Mir har inga bra takedowns men att Kongo går på en hederlig jiu-jiutsu fällning är lågodds. Så länge Mir faktiskt inte tror att han har bättre boxning än Kongo (som han sagt) så tror jag att han kan dra ner matchen på marken och där avsluta. Om han tänkt att stå med Kongo kommer hans oförmåga att ta slag skina igenom igen då Mir i detta läge föredrar att härma en sköldpadda och mer eller mindre klappa ut genom att se riktigt ynklig ut. (Sen studsa upp och spela stursk såklart). Många om och men här fast ifall Mirs tränare lyckats ta ner honom på jorden tror jag han har en klar väg mot vinst.

Jon Fitch vs. Mike Pierce
Att möta Jon Fitch är botemedlet mot en raketkarriär. Då Ricardo Almeida och Thiago Alves fått kliva av är det nu Mike Pierce som ska få chansen att se riktigt, riktigt dålig ut mot monstret Jon Fitch. Själv gav jag inte Pierce en chans mot Brock Larson (tji fick jag) så borde väl dra mig för att döma ut han för hårt här men å andra sidan hade inte gode Larson fått skuggan av en vink i denna matchen heller. Jon Fitch är för bra, för hård, för tuff, för stark för någon i divisionen förutom GSP. En Matt Hughes för nya årtiondet känns det som. Det kommer brottas, gnuggas och låsas i tre ronder som kommer kännas som fem i soffan. Minst.

Kenny Florian vs. Clay Guida
Kenny Florian städade hemma inför matchen mot B.J. Penn. Det gick väl sådär. Många frågor är nu ställda för hur han kommer se ut i denna match. Svaren på de frågor kommer nog bli: Clay Guida är inte B.J. Penn. En fan-favorit med den skönaste frillan i UFC går alltid i 180 genom tre ronder. Kul att se på men i praktiken får han sällan mycket gjort. Vilda slag utan vridmoment i höften eller stadigt stående verkar mer som flugsmällor än tegelstenar. Florian däremot vet hur man avslutar en match och hur man använder limiterad styrka till att istället smälla till rejält när tillfälle ges. Denna avsaknad hos Guida kommer göra skillnaden i matchen. När den ene står och sluggar utan att se något på grund av en mopp hängandes framför ansiktet kommer Florian ta det lugnt och välja sina tillfällen till att ta en säker vinst via teknisk knock.

Paul Buentello vs. Stefan Struve
Här skulle egentligen prospektet Todd Duffee få äta mat. Istället har vi nu Paul ”Truckförarn” Buentello mot Stefan ”12 vårar” Struve. Buentello är en påse. Han kan dock slå. Om Buentello kan nå Struves huvud lär ett av dessa slag träffa Struve. Struves pennacke lär knappast kunna stå emot. Totalt ointressant match som skulle kunna vara huvudmatch i ”Super Barn Fights 12: The Hillbilly Showdown” eller något. Högst ointressant. Att denna match tar plats på huvudkortet istället för ex. Belcher vs. Gouveia eller Toquinhos fight är helt ofattbart.

18 kommentarer »

 • Ralph skrev:
  12 december 2009 kl. 16:22

  ”När den ene står och sluggar utan att se något på grund av en mopp hängandes framför ansiktet kommer Florian ta det lugnt och välja sina tillfällen till att ta en säker vinst via teknisk knock.”

  Hahah, garvade som fan när jag läste det där. Hopas på Guida dock, han är riktigt skön. Fan vad taggad han verkade vara på invägningen också.

 • Patrik Lythell skrev:
  12 december 2009 kl. 16:28

  Tror fan Guida är taggad när han borstar tänderna. Störtskön kille! Saknar verktygen bara :/

 • Farujah skrev:
  12 december 2009 kl. 16:33

  Hoppas på kongo, går matchen till marken så får kongo det svårt, mir kan sin grappling.

 • Jonas skrev:
  12 december 2009 kl. 16:49

  sanchez mina vänner….sanchez :D

  hjärta slår klass

  måste ju gilla denna lilla jävla ”mardröm” i sanchez

  eller oxo e de bara jag :D

  hur som helst vinner han

  BJ kommer inte ut i ringen inför sista ronden ;)

 • Ralph skrev:
  12 december 2009 kl. 16:53

  De jag hoppas på:
  Guida
  BJ Penn
  Kongo
  Buentello

  Riktigt trevlig gala, många fighter som kan bli ohyggligt jämna!

 • Kemal skrev:
  12 december 2009 kl. 16:59

  GO FITCH!
  Snart får du din rematch mot GSP! Och då jävlar!

 • BoufelSage skrev:
  12 december 2009 kl. 17:02

  Kan man betta på att Kongo sparkar Mir i skrevet?

 • Patrik Lythell skrev:
  12 december 2009 kl. 17:15

  @BoufelSage: Får låga odds ;D Haha.

 • affe skrev:
  12 december 2009 kl. 17:27

  förstår inte hu man kan gilla Guida. Han både ser ut och beter sig som en grottmänniska. Dessutom så har han inte någon vidare bra striking eller grappling, precis som Patrik skriver…

  men han har en jäkla haka, ingen glaskäke om man säger så.

 • Jake skrev:
  12 december 2009 kl. 17:56

  Tror på

  BJ
  Mir (nog bara jag som gillar snubben)
  Fitch
  Struve tar Buantello med hans långa räckvidd:)

 • CocaCola skrev:
  12 december 2009 kl. 18:00

  Jag spelade på att Florian och Kongo vinner på submission! haha.
  odds: 80.00
  stake: 40.00 SEK
  Possible win: 3200.00 SEK

  Expekt

 • Farujah skrev:
  12 december 2009 kl. 19:08

  Kongo via inverted Heelhook! hahah

 • Erik skrev:
  12 december 2009 kl. 19:16

  Nån som vet om det finns nån livestream genom exempelvis sopcast? Har inte tv4sport eller nån annan kanal där det visas.

 • Farujah skrev:
  12 december 2009 kl. 20:13

  erik, mmashare har alltid streams =).

 • Joakim Borgudd skrev:
  12 december 2009 kl. 20:45

  Mkt spännande gala, blir fantastiskt att se BJ mot Diego, där tror jag på BJ men Diego kanske kan hota trots allt. Mir ska ju vinna om han gör vad han ska, Florian mot Guida blir nog jämn men lutar åt Florian. Sen ska ju bara Fich ta det. Och på Unibet har Buentello, 2.20 mot Struve, bra odds enligt mig då han är en sån veteran.

 • Vinnysimmo skrev:
  12 december 2009 kl. 21:10

  BJ
  Mir
  Fitch
  Florian
  Struve

  Där har ni kvällens vinnare.

 • Richard skrev:
  12 december 2009 kl. 21:59

  http://bit.ly/dDhA ufc 107 vlog

 • Aldo skrev:
  12 december 2009 kl. 22:24

  BJ är för teknisk för Diego, inte ens hans otroliga intensitet kommer att hjälpa honom mot Penn. Hoppas Kongo krossar Mir, att han träffar honom med en rak höger och följer upp det med galen GnP. Kongo Bomayee Kongo Bomayee.
  Tror att Clay vs Florian blir fight of the night med Kenny som vinnare genom decision. Fitch baby all the way, hoppas vi får se Fitch vs Alves, efter hans vinst i denna gala.

  Grym gala, ser fram emot den.

Lämna kommentar!

Följ kommentarerna via RSS.

* Obligatoriska fält

MMABloggen har stöd för Gravatars. För att skaffa din egna Gravatar, registrera dig på http://www.gravatar.com.